Convenio colectivo - Nestlé España, SA. (fàbrica de Viladecans), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4195 de 12/08/2004

RESOLUCIÓ

TRI/2217/2004, de 23 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Nestlé, SA (fàbrica de Viladecans), per als anys 2004-2006 (codi de conveni núm. 0807251).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Nestlé, SA (fàbrica de Viladecans), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 21 de maig de 2004, i d'acord amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de

l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Nestlé, SA (fàbrica de Viladecans), per als anys 2004-2006 (codi de conveni núm. 0807251) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 23 de juny de 2004

Francisca Antolinos i Jiménez

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Nestlé España, SA (fàbrica de Viladecans), per als anys 2004-2006

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Ambdues representacions estan conformes amb el fet que l'objecte fonamental que es persegueix amb la formalització d'aquest Conveni col·lectiu és millorar les condicions de la vida dels treballadors/ores i incrementar la productivitat.

Article 2

Àmbit funcional

El present Conveni regula, a partir de la data de la seva entrada en vigor, les relacions laborals entre l'empresa Nestlé España, SA (fàbrica de Viladecans), i el personal de la seva plantilla, amb les excepcions que es detallen a l'article 4 (àmbit personal).

Article 3

Àmbit territorial

Aquest Conveni col·lectiu és d'aplicació a la fàbrica de Viladecans.

Article 4

Àmbit personal

Es regeix per aquest Conveni col·lectiu el personal que presti servei en el centre de treball a què es refereix l'article anterior, amb les excepcions següents:

  1. Els càrrecs d'alta direcció.

  2. Les persones a qui s'encomani un servei sense subjecció a jornada i que no figurin en la plantilla de l'empresa.

  3. Les persones que pertanyin a grups tècnics i administratius a partir del nivell 9, pel que fa exclusivament a retribucions del capítol 5, ja que segueixen un sistema de determinació salarial diferent (annex 1, taula salarial empleats).

Article 5

Àmbit temporal

  1. Sigui quina sigui la data de la seva aprovació i publicació en el Butlletí Oficial de la província, el present Conveni col·lectiu entra en vigor el dia 1 de gener de 2004 i venç el 31 de desembre de 2006.

  2. Passat el període indicat en el punt anterior, el Conveni col·lectiu s'entén prorrogat tàcitament per períodes anuals llevat que alguna de les parts el denunciï amb una antelació mínima de 3 mesos de la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves pròrrogues, mitjançant comunicació escrita de la part que denuncia l'altra.

Article 6

Rescissió i revisió

  1. L'escrit de denúncia ha d'incloure el certificat de l'acord adoptat per la representació social o econòmica, en què es raonin les causes determinants de la rescissió o revisió i s'inclogui, en cas de revisió, el projecte dels punts que cal modificar.

  2. En ambdós casos, el Conveni col·lectiu s'entén prorrogat fins que s'hagi conclòs un nou acord o n'hagi dictat disposició específica l'autoritat competent.

Capítol 2

Compensació, absorció i garantia personal

Article 7

Consideració global

Les condicions pactades formen un tot orgànic i per a la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

Article 8

Compensació

Les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu són compensables en còmput anual amb les que anteriorment regien per millores concedides per l'empresa, imperatiu legal o pacte de qualsevol classe.

Article 9

Absorció

Les disposicions futures de qualsevol classe que impliquin una variació de qualsevol de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu únicament tenen eficàcia si, considerades en conjunt, superen les aquí pactades en còmput anual, i en tot cas són absorbibles.

Article 10

Garantia personal

Cap treballador/a no pot resultar perjudicat, pel que fa a la seva retribució global, per l'aplicació de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu.

Capítol 3

Comissió Paritària

Article 11

Composició

Per a la interpretació d'aquest Conveni col·lectiu es constitueix la Comissió Paritària següent:

Per part de l'empresa: 3 representants de l'empresa, components de la Comissió Negociadora.

Per part dels treballadors/ores: 3 membres de la Comissió Negociadora designats pel Comitè d'Empresa.

La Comissió Paritària s'ha de reunir a petició d'una de les parts.

Article 12

Funcions

Ambdues parts signants convenen que es faci saber a la Comissió Paritària tots els detalls, les discrepàncies i els conflictes que puguin produir-se com a conseqüència de la interpretació i l'aplicació del Conveni col·lectiu, perquè aquesta emeti un dictamen prèviament al plantejament d'aquests casos davant les jurisdiccions corresponents.

Capítol 4

Organització de la feina

Article 13

Organització tècnica i pràctica

  1. La Direcció aspira que cada lloc de treball sigui ocupat pel productor/a idoni per les seves qualitats tècniques, professionals i humanes. Amb aquest fi s'estableix per al personal que desitgi canviar de lloc de treball la necessitat de sotmetre's a les proves físiques i intel·lectuals que es considerin oportunes.

  2. Quan l'empresa tingui necessitat de canviar o promocionar operaris/àries d'un lloc a un altre, s'han d'observar, seguint l'ordre en què s'esmenten, les circumstàncies següents (sense la necessitat que aquest personal sigui de la mateixa secció):

    2.1 Eficiència personal.

    2.2 Antiguitat.

    2.3 Comportament.

    2.4 Categoria laboral.

  3. Quan hi hagi canvis de llocs de treball significatius que impliquin mobilitat geogràfica, reestructuració o creació de nous departaments, se n'ha d'informar el Comitè d'Empresa.

Article 14

Valoració de llocs de treball

  1. L'empresa, amb la finalitat d'establir una remuneració el més justa i estimulant possible, ha fet una valoració real de tots els llocs de treball ocupats pel personal obrer.

  2. Aquest sistema de valoració de llocs de treball és utilitzat internacionalment i s'ha adaptat a les peculiaritats de la nostra indústria.

  3. La valoració dels llocs de treball l'ha de dur a terme el personal especialitzat que determini l'empresa, el qual pot estar acompanyat per 2 membres del Comitè d'Empresa, designats per aquest òrgan per intervenir en les valoracions.

Article 15

Revisió de les valoracions

Es consideren com a motius per a la revisió d'un lloc de treball ja valorat les circumstàncies següents:

  1. Mecanització del lloc de treball.

  2. Canvi de mètode operatiu.

  3. Modificació substancial de les condicions que influeixen en els coeficients de descans o fatiga.

  4. Variació de les condicions ambientals.

Article 16

Canvis de lloc de treball

  1. Quan un treballador/a realitzi, durant 4 o més hores, feines superiors a les funcions que habitualment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR