Convenio colectivo - Servifood Industrial, SLU (centre de la província de Barcelona), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4467 de 12/09/2005

RESOLUCIÓ

TRI/2539/2005, de 22 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Servifood Industrial, SLU (centre de la província de Barcelona), per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0813402).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Servifood Industrial, SLU (centre de la província de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 19 de maig de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans

territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Servifood Industrial, SLU (centre de la província de Barcelona), per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0813402), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 22 de juny de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Servifood Industrial, SLU (centre de la província de Barcelona), per als anys 2005-2008

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni col·lectiu regula les relacions de treball entre l'empresa Servifood Industrial, SLU i el seu personal dependent que presti els seus serveis als establiments oberts al públic de la esmentada entitat, fins i tot sota qualsevol altre nom comercial.

Article 2

Àmbit personal

El Conveni afectarà a tots els treballadors que composen o componguin durant la seva vigència, la plantilla de tots els centres de treball inclosos en els àmbits funcional i territorial dels articles 1 i 3, amb l'excepció d'aquells compresos als articles 1.3 c) i 2.1 a) del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, que aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

Article 3

Àmbit territorial

El present Conveni serà d'aplicació al centre de la societat ubicat a la província de Barcelona i en aquells altres que es puguin obrir a la mateixa província.

Article 4

Vigència

  1. Aquest Conveni col·lectiu entrarà en vigor amb tots els seus efectes el dia 1 de gener de 2005 i finalitza el 31 de desembre de l'any 2008, amb independència de la seva publicació al Boletín Oficial del Estado.

  2. Tot i això, a partir del 31 de desembre de l'any 2008 s'entendrà per tàcitament prorrogat, any rere any, si no hi hagués denúncia expressa i per escrit de qualsevol de les dues parts, efectuada amb una antelació mínima de 2 mesos abans del termini de la seva vigència.

  3. En el termini de 15 dies, que es començaran a comptar des de la denúncia, es constituirà la comissió per a la negociació d'un nou conveni.

Article 5

Compensació i absorció

Les condicions establertes en aquest Conveni, valorades en conjunt i computables anualment, podran ser compensables amb les ja existents en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quin sigui l'origen o causa d'aquestes. Tanmateix, podran ésser absorbides per altres condicions superiors fixades per disposició legal, contracte individual, concessió voluntària o per qualsevol altra raó.

Malgrat allò comentat en els paràgrafs anteriors, no seran compensables ni tampoc absorbibles els complements personals o de lloc de treball, a excepció de pacte en contrari formalitzat per escrit.

Article 6

Indivisibilitat del Conveni

Les condicions pactades en el present Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran preses global i conjuntament.

En el supòsit de què la jurisdicció laboral declarés contrari a les disposicions legals algun pacte d'aquest, la resta del seu text romandrà vigent i les parts es comprometran a negociar una redacció alternativa que substitueixi allò declarat nul, de forma immediata.

Article 7

Garantia personal

Totes les condicions establertes en aquest Conveni han de ser considerades com mínimes, així, pactes, clàusules, condicions i situacions actuals establertes per acord, pacte o conveni col·lectiu entre empresari i treballadors o els seus representants legals, encara que hi tinguin una implantació individualitzada, que en el seu conjunt anual impliquin condicions mes beneficioses que les pactades en aquest Conveni, s'hauran de respectar íntegrament.

Article 8

Comissió Paritària

Es crea una comissió mixta paritària que haurà de conèixer totes les qüestions que tinguin a veure amb la interpretació de les normes contingudes en aquest Conveni.

  1. La Comissió Paritària estarà formada per 3 membres en representació dels sindicats signants i per 3 membres més en representació de l'empresa. De la mateixa manera s'escollirà el mateix nombre de suplents, designats per cadascuna de les representacions assenyalades.

  2. Les dues parts podran ser assistides pels assessors que creguin convenient, segons les matèries que es tractin, amb veu, però sense vot.

  3. La Comissió estarà domiciliada a les següents adreces:

    UGT (FCTESE): Rambla de Santa Mònica 10, 2º. 08002 Barcelona.

    Servifood Industrial, SLU: Parc Empresarial "Can Sant Joan", c/ Alcalde Barnils 64-68 (Edifici B. Planta 2ª) 08190 Sant Cugat del Vallès (Barcelona)

  4. La Comissió escollirà d'entre els seus membres a un president i un secretari, càrrecs que recauran alternativament en cadascuna de les representacions.

  5. De les reunions que celebri la comissió se'n redactarà un acta on figuraran les decisions preses, i aquestes hauran de ser signades per tots els membres que hi assisteixin.

  6. Per tal que hi hagi acord serà requerit el vot favorable del 60% com a mínim de cadascuna de les representacions.

  7. La Comissió es constituirà formalment quan es signi aquest Conveni i tindrà un reglament pel seu funcionament.

  8. Funcions de la Comissió Paritària:

    1. Interpretació d'aquest Conveni en el sentit més extens.

    2. Aplicació d'allò pactat i vigilància del seu compliment. Farà les taules salarials en ens anys successius tan aviat com hi hagi constància del IPC corresponent, d'acord amb el que disposa el annex de condicions econòmiques.

    3. Seguiment d'aquells acords que s'hagin de desenvolupar en el decurs del temps i durant la vigència d'aquests.

    4. Mediació arbitratge i conciliació, en cas de conflicte entre l'empresa i un treballador o treballadors en el supòsit de conflicte col·lectiu. A instància d'un dels seus membres es podrà demanar la immediata reunió d'aquesta Comissió a efectes d'interposar la seva mediació, fer una interpretació d'allò acordat i oferir el seu arbitratge.

    5. Entendre, de forma prèvia i obligatòria, a la via administrativa i jurisdiccional sobre la interposició de qualsevol tipus de controvèrsia o conflicte de caràcter col·lectiu que sorgís com a conseqüència d'aquesta norma pactada.

      Seran considerades controvèrsies o conflictes col·lectius les disputes laborals que incloguin una pluralitat de treballadors, o aquelles en què la interpretació de l'objecte de la divergència, afecti interessos suprapersonals.

      Un cop notificada a la Comissió Paritària la corresponent controvèrsia per part de l'interessat o interessats, aquesta n'haurà d'emetre un dictamen perceptiu en un màxim de 20 dies, que té com a data inicial la data de recepció de l'escrit que desenvolupa la qüestió que és objecte de conflicte.

    6. Quan en l'aplicació d'allò pactat sorgeixin discrepàncies irresolubles per part de la Comissió Paritària, aquesta podrà enviar els conflictes col·lectius i individuals, si així ho determinés la mediació o arbitratge de l'ASEC.

Article 9

Acord de solució extrajudicial de conflictes col·lectius

Per tal de solucionar els conflictes col·lectius que es puguin suscitar, ja tinguin caràcter jurídic com d'interessos, derivats de l'aplicació o interpretació d'aquest Conveni, sense perjudici de les facultats i competències atribuïdes a la Comissió Paritària, ambdues parts negociadores, en representació dels treballadors i de l'empresa, romandran sotmesos als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), ja regulat a l'Acord interprofessional de Catalunya de 7 de novembre de 1990 (DOGC de 23 de gener de 1991)

Article 10

Prelació de normes i dret supletori

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR