Convenio colectivo - Barcelona de Serveis Municipals SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4487 de 11/10/2005

RESOLUCIÓ

TRI/2888/2005, de 17 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), per als anys 2004-2007 (codi de conveni núm. 0803272).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 14 d'abril de 2005 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració

d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), per als anys 2004-2007 (codi de conveni núm. 0803272) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 17 de juny de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de Barcelona de Serveis Municipals, SA (Divisió Parc Zoològic de Barcelona), per als anys 2004-2007

Capítol 1

Disposicions preliminars

Article 1

Àmbit territorial

L'àmbit territorial del present Conveni correspon a aquell en què es desenvolupen les activitats del Parc Zoològic de Barcelona.

Article 2

Àmbit personal

El Conveni afecta la totalitat dels treballadors que integren la plantilla de la Divisió Parc Zoològic de Barcelona, excepte el personal adscrit a l'estructura de direcció.

Article 3

Període de vigència

Aquest Conveni entra en vigor el dia de la seva firma i es manté vigent fins al 31 de desembre de 2007.

En aquells conceptes salarials en què la seva vigència és per a l'any, seran d'aplicació amb efectes retroactius des de l'1 de gener de l'esmentat any.

Article 4

Pròrroga

El Conveni s'entén prorrogat d'un any a l'altre, si no hi ha sol·licitud de denúncia de qualsevol de les parts, amb 3 mesos d'antelació al seu venciment, o si s'escau, a la de qualsevol de les seves pròrrogues. En cas de denúncia, les negociacions s'han d'iniciar dins de l'últim trimestre de l'any.

Article 5

Pròrroga provisional

En cas de denúncia, seguirà regint les condicions aquí pactades fins l'aprovació d'un nou Conveni col·lectiu, entenent-se que perdran vigència les clàusules obligacionals, mantenint-se el caràcter normatiu.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea una comissió paritària d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del Conveni.

Aquesta comissió ha d'estar constituïda per 6 vocals, 3 en representació de l'empresa i 6 en representació dels treballadors, tots ells membres de la comissió deliberant. La representació dels treballadors recau en 3 membres del Comitè d'Empresa.

En el cas que en una primera reunió de la Comissió Paritària no s'arribi a un acord, cal convocar una segona reunió amb president, que serà qui hagi presidit les negociacions del conveni.

S'admeten assessors de les parts interessades, amb veu però sense vot.

Les decisions de la Comissió Paritària es prenen per acord entre la representació de l'empresa i la dels treballadors. Cadascuna de les representacions disposa d'1 vot.

Article 7

Comissions de treball

Les següents comissions de treball estaran formades per part de la Direcció de l'empresa i per 3 membres del Comitè d'Empresa.

  1. Comissió de Seguiment: els acords a què s'arribi en la Comissió de Seguiment, hauran de ser confirmats, per a la seva validesa i aplicabilitat, pel Comitè d'Empresa i per la Gerència de l'empresa.

  2. Comissió de Retribució Variable: es crea aquesta Comissió amb l'objectiu d'elaborar un sistema de criteris d'avaluació per a l'assignació anual d'aquesta retribució variable. Aquesta Comissió de treball comptarà amb el concurs de totes les representacions sindicals amb presència a l'actual Comitè d'Empresa perquè desenvolupi amb la major brevetat els principis rectors d'aquest sistema per a la seva aplicació.

  3. Comissió d'Antiguitat: es crea aquesta Comissió de treball específica perquè estudiï possibles alternatives a l'actual concepte d'antiguitat, sense cap compromís previ tant per a la seva constitució com per als resultats obtinguts en el seu si.

  4. Comissió de Jubilacions Parcials: es crea aquesta Comissió per a la negociació i estudi de les possibilitats d'implantació del sistema de jubilació parcial i contracte de relleu sobre la base de les estipulacions legals existents durant la vigència del present Conveni col·lectiu, sense cap compromís previ tant per a la seva constitució com per als resultats obtinguts en el seu si.

Article 8

Comitè de Seguretat i Salut

Es crea un comitè de seguretat i salut, d'acord amb el que estableix la Llei 31/1995, de 10 de novembre, format per 3 membres de l'empresa i per 3 membres del Comitè d'Empresa.

Capítol 2

Personal

Article 9

Garantia ad personam

Es respectaran aquelles situacions personals que, amb caràcter global excedeixin al que s'ha pactat, i s'han de mantenir estrictament ad personam.

Qualsevol pacte posterior més favorable preval sobre el que s'ha pactat en aquest Conveni. També s'entenen per pactes més favorables aquells als quals arribin l'empresa i un treballador o col·lectiu de treballadors.

Article 10

Absorció i compensació

El present Conveni és la norma que regula les relacions laborals entre l'empresa i el seu personal.

  1. Sent les condicions pactades un tot orgànic i indivisible, supòsit que la jurisdicció competent anul·lés o invalidés algun dels seus pactes, les parts signants d'aquest Conveni es comprometen a reunir-se dins dels 15 dies següents a la fermesa de la resolució corresponent, per tal de resoldre el problema plantejat. Si en el termini de 45 dies, a partir de la fermesa de la resolució en qüestió, les parts signants no arribessin a un acord, es comprometen a fixar el calendari de reunions per a la renegociació del Conveni en la seva totalitat o en la part afectada.

    En cas de no arribar a un acord continuarà vigent el Conveni anterior.

  2. Les condicions que es pacten en el present Conveni compensen, comprenen i deixen sense efecte la totalitat de les existents amb anterioritat a la seva vigència, tant si la seva aplicació procedís de disposició legal, jurisprudencial, administrativa, conveni col·lectiu o pacte de qualsevol classe, inclosos els usos i costums o per qualsevol altra causa.

  3. Si en còmput anual resultés un excés de la situació anterior respecte al present Conveni, aquest tindrà el condicionament amb què va ser concebut, mantenint en tot cas el seu caràcter personal.

  4. Si durant la vigència del present Conveni aquest es veiés afectat per disposicions legals futures que puguin implicar variació econòmica d'algun o alguns conceptes retributius o suposin la modificació de les condicions de treball, seran en ambdós casos absorbibles per les condicions del present Conveni en còmput anual.

    Capítol 3

    Condicions econòmiques

Article 11
  1. Increment salarial i revisió salarial any 2004

    Per a l'any 2004, l'increment serà del 3,2% (IPC real estatal) en tots els conceptes econòmics del Conveni col·lectiu a excepció dels següents que tindran els increments que es detallen a continuació.

    Complement horari: 2,5% d'increment.

    Servei puntual: 2,5% d'increment.

    Guàrdies tarda: 2,5% d'increment.

    Plus exhibició: 2,5% d'increment.

    Plus compra: 2,5% d'increment.

  2. Increment salarial i revisió salarial anys 2005, 2006 i 2007

    Per als anys 2005, 2006 i 2007 l'increment serà de l'IPC previst amb revisió anual a IPC real estatal en tots els conceptes econòmics a excepció dels següents que tindran els increments que es detallen a continuació.

    Antiguitat: s'incrementarà l'IPC real estatal fins a un màxim del 3,1%.

    Per als següents conceptes l'increment serà el 83,3% de l'IPC real estatal: complement horari; servei puntual; guàrdies tarda; plus exhibició i plus compra.

    Aportació empresarial pla de pensions: s'incrementarà l'IPC real estatal amb revisió interanual del mes anterior al qual es realitzi l'aportació.

    Secció 1

    Salari base

Article 12

Salari base

Serà el que es determina per a cada categoria a l'annex 2 del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR