Convenio colectivo - Personal laboral de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4488 de 13/10/2005

RESOLUCI”

TRI/2900/2005, de 26 de juliol, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'AgarÛ per a 2003-2007 (codi de conveni n˙m. 1702122).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'AgarÛ, subscrit d'una part pels representants de l'Ajuntament, i de l'altra pels del personal laboral, el dia 18 d'abril de 2005, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1††Ordenar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'AgarÛ per a 2003-2007 al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Ind˙stria a Girona.

.2††Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3††Disposar que l'esmentat Conveni es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Girona, 26 de juliol de 2005

N˙ria Arnay i Bosch

Directora del Serveis Territorials

a Girona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

de condicions de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'AgarÛ 2003-2007

CapÌtol 1

Condicions generals

Article 1

Finalitat i naturalesa del Conveni

El present Conveni tÈ com a objectiu primordial, que ha de presidir la seva interpretaciÛ, assolir les finalitats seg¸ents:

La unificaciÛ de la normativa reguladora de les condicions de treball del personal laboral al servei de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'AgarÛ. Per solucionar els problemes de tot ordre que planteja la multiplicitat de reglamentacions de treball aplicables als esmentats treballadors, d'acord amb la diversitat de les activitats que realitzen.

L'assimilaciÛ del personal laboral en tot allÚ que permeti la seva especial naturalesa i condiciÛ.

Article 2

¿mbit personal i funcional

Aquest Conveni s'ha d'aplicar a tot el personal contractat amb rËgim laboral que presti els seus serveis a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'AgarÛ, aixÌ com els treballadors de l'‡rea de recaptaciÛ cedits al Consell Comarcal, com auxiliars administratius grup D 18. Queden fora d'aquest Conveni les persones que ocupen c‡rrecs de confianÁa o assessorament.

AixÌ com el personal d'activitats d'estiu (monitors) si no computen mÈs de 12 mesos en 3 anys i els entrenadors que computen menys de 400 hores any.

Article 3

¿mbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor, una vegada signat per la mesa de negociaciÛ, a partir de la seva aprovaciÛ definitiva pel Ple Municipal. TÈ vigËncia des de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2007, prorrogant-se any rere any per t‡cita reconducciÛ, sempre que una de les parts no formuli una denuncia de revisiÛ o de rescissiÛ amb una antelaciÛ mÌnima de 2 mesos, respecte a la data de termini dels esmentats efectes.

Un cop feta la denuncia d'aquest Conveni, les parts es comprometen a iniciar les negociaciÛ dins el termini dels 30 dies seg¸ents.

Article 4

Condicions mÈs beneficioses i garantia personal

Aquest Conveni no afecta les condicions mÈs beneficioses pel personal que siguin vigents en virtut de disposicions legals, normes convencionals o usos i costums.

Article 5

ComissiÛ Parit‡ria d'InterpretaciÛ

El present Conveni s'ha d'interpretar d'acord amb el sentit gramatical de les seves cl‡usules, i en atenciÛ als objectius que es persegueixen en signar-los. La ComissiÛ Parit‡ria d'InterpretaciÛ esta integrada per 2 representants designats pel ComitË d'Empresa i 2 per l'empresa. Ambdues parts poden utilitzar els serveis de 2 assessors, amb veu i sense vot. Les reunions de la ComissiÛ s'han de realitzar a peticiÛ de qualsevol de les parts, dins del termini de 7 dies a partir de la peticiÛ i en el dia i hora convingut per ambdues parts.

Quan existeixi una adhesiÛ al contingut del Conveni per acords del personal funcionari, han de quedar integrades ambdues comissions d'interpretaciÛ en una sola.

Les comissions han d'analitzar temes de matËria de personal amb la finalitat d'homogeneÔtzar criteris i instruments relatius a les promocions de personal, la productivitat, la carrera professional, la formaciÛ contÌnua, el fons social, la flexibilitat hor‡ria, el compliment d'obligacions i altres que es puguin proposar. Durant l'any 2004 s'han de determinar els calendaris de reunions per tractar els temes de cada una d'aquestes comissions. La primera ha de ser per a l'estudi del complement especÌfic d'aplicaciÛ al gener 2005.

Una vegada signat el Conveni, la ComissiÛ Parit‡ria d'InterpretaciÛ s'ha de reunir en un termini de 30 dies per tal de determinar la composiciÛ i el calendari de la primera reuniÛ sobre regularitzacions del personal.

Article 6

VinculaciÛ a la totalitat

Aquest Conveni constitueix un tot ˙nic i indivisible i, com a tal, ha de ser objecte de consideraciÛ conjunta. En conseq¸Ëncia, cap de les obligacions i contraprestacions pactades no es pot considerar aÔlladament.

CapÌtol 2

Condicions econÚmiques

Article 7

Retribucions

L'increment retributiu per als exercicis 2003, 2004, 2005, 2006 i 2007 ha de ser el que estableixi la Llei de pressupostos generals de l'Estat.

Les retribucions totals del personal laboral de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, segons el lloc de treball i dedicaciÛ assignades, s'han de distribuir en 14 mensualitats de quantia igual a cadascuna excepte les gratificacions extraordin‡ries i altres conceptes assimilables.

La nÚmina dels treballadors d'aquest Ajuntament, s'ha de fer efectiva el 28 de cada mes. Les pagues extres de juny i desembre s'han d'ingressar el dia 20

Article 8

Sous i pagues extraordin‡ries

El sou est‡ determinat pel grup d'assimilaciÛ que, a nivell de plantilla, tingui establerta la plaÁa que ocupi el treballador. Els diferents grups d'assimilaciÛ estan determinats en l'article 25 de la Llei 30/1984, de mesures per a la reforma de la FunciÛ P˙blica, i la quantia del sou l'estableix anualment la Llei de pressupostos generals de l'Estat.

Les pagues extraordin‡ries sÛn 2 en cada exercici i s'han d'acreditar els mesos de juny i desembre.

L'import ha de ser el total mensual a excepciÛ del complement de productivitat

Article 9

Antiguitat

La valoraciÛ de l'antiguitat ha de ser en base a triennis i pels imports fixats per als funcionaris en la Llei de pressupostos de l'Estat segons els diferents grups. S'han d'acreditar des de la data d'ingrÈs.

Article 10

Retribucions complement‡ries

Complement de destÌ

Es el concepte retributiu destinat a remunerar el lloc de treball que s'exerceixi, segons el nivell assignat pel Ple Municipal.

Els complements de destÌ mÌnims fixats en funciÛ dels grups de titulaciÛ a partir de l'1 de gener de 2004, sÛn els seg¸ents:

MÌnim

M‡xim

Grup A

23

30

Grup B

18

26

Grup C

16

22

Grup D

14

18

Grup E

12

14

Tot aixÚ sens perjudici que per disposicions de car‡cter normatiu s'estableixin altres mÌnims superiors als assenyalats anteriorment.

Els treballadors laborals que acreditin una antiguitat de mÈs de 2 anys en aquell nivell, se'ls ha d'incrementar el complement de destÌ 1 nivell amb l'acreditaciÛ de cursos de formaciÛ adequats al seu lloc de treball (Pla de formaciÛ pactat a la ComissiÛ Parit‡ria de formaciÛ de l'empresa. AixÌ com l'avaluaciÛ de l'experiËncia que s'assoleixi en el temps).

Complement especÌfic

S'han de definir els diferents components del complements especÌfics segons la Llei de funcionaris per a l'AdministraciÛ local, entre els quals i figuren:

  1. †Especial dificultat tËcnica

  2. †DedicaciÛ

  3. †Responsabilitat

  4. †Incompatibilitat

  5. †Perillositat

  6. †Nocturnitat

L'import de cada component s'ha de pactar en la mesa parit‡ria i s'ha d'aprovar en el Ple Municipal abans del marÁ de 2005.

El personal que estigui de servei durant el cap de setmana, ha de rebre en compensaciÛ una gratificaciÛ de 18'03 euros per cada dissabte i/o diumenge treballat.

Fins al moment de l'aprovaciÛ dels diferents complements especÌfics, el personal que assoleixi treballs superiors al seu rang, ha de cobrar la part proporcional de dedicaciÛ, responsabilitat, incompatibilitat, perillositat, etc. del treballador que substitueixi. Al mateix temps s'han de gaudir dels imports per a tot el personal de caps de setmana, nocturnitat, etc. pactats pel col∑lectiu de la Policia municipal.

Article 11

Cl‡usula de revisiÛ salarial (productivitat pactada)

S'estableix una cl‡usula de revisiÛ salarial durant els 4 anys de vigËncia del Conveni pel cas que l'IPC previst oficialment per a cada un dels exercicis sigui superat al llarg de l'any, i es reconeix que, amb efectes de l'1 de gener de l'exercici seg¸ent al qual s'hagi produÔt la desviaciÛ, s'aboni el percentatge d'increment produÔt sobre la previsiÛ oficial, amb car‡cter consolidable.

Article 12

Complement de productivitat

El Ple Municipal ha d'aprovar la quantitat global corresponent a complement o plus de productivitat.

La distribuciÛ individual de l'esmentat complement l'ha de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR