Convenio colectivo - Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de Cerdanyola del Vallès), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Abril de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4515 de 22/11/2005

RESOLUCIÓ

TRI/3291/2005, de 25 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de Cerdanyola del Vallès) per al període 1.4.2004-31.12.2007 (codi de conveni núm. 0806231).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de Cerdanyola del Vallès), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 17 de març de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de Cerdanyola del Vallès) per al període 1.4.2004-31.12.2007 (codi de conveni núm. 0806231) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 25 de maig de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de Cerdanyola del Vallès) per al període 1.4.2004-31.12.2007

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni és d'aplicació a tot el personal de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA que presta els seus serveis en el centre de treball de Cerdanyola del Vallès i està subjecte als serveis de recollida d'escombraries, recollida selectiva d'envasos, paper i cartó i neteja viària contractats en el municipi de Cerdanyola del Vallès.

Article 2

Vigència, duració, pròrroga i denúncia

Sens perjudici de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la província, el present Conveni entra en vigor a tots els efectes el dia 1 d'abril de 2004 i la seva vigència finalitza el dia 31 de desembre de 2007.

Els efectes econòmics es retrotreuen des de la seva signatura per les parts fins a la data d'entrada en vigència.

El present Conveni s'entén prorrogat any rere any per tàcita reconducció, si no es formula per qualsevol de les parts denúncia de rescissió o revisió dins del termini que va dels 3 mesos i 1 dia al dia de la seva finalització.

Article 3

Vinculació a la totalitat

El present Conveni constitueix un tot únic i indivisible basat en l'equilibri de les recíproques obligacions i mútues contraprestacions assumides per les parts, i com a tal, han de ser objecte de consideració conjunta, i queden aquestes mútuament vinculades al compliment de la seva totalitat. En conseqüència no poden prendre's aïlladament alguna o algunes de les matèries pactades.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en el present Conveni compensen i absorbeixen totes les aquí existents en el moment de la seva entrada en vigor, qualsevol que sigui la seva naturalesa o origen.

Els augments de retribucions que puguin produir-se en el futur per disposicions legals de general aplicació, conveni o contractes individuals, només poden afectar les condicions pactades en el present Conveni quan, considerades globalment les noves retribucions en còmput anual, superin les aquí pactades. En cas contrari, són compensades i absorbides per aquestes últimes, mantenint el present Conveni, en els seus termes, en la forma i condicions pactades.

Article 5

Comissió Mixta Paritària

A partir de l'entrada en vigor del present Conveni, es constitueix una Comissió amb la denominació de l'epígraf, composta paritàriament per 3 representants de l'empresa i dels treballadors, que poden ser assistits per assessors.

Els acords de la Comissió Paritària s'adopten per la majoria de cada part, empresarial i social, respectivament signants del Conveni, i quan es tracti d'interpretar Conveni tenen la mateixa eficàcia que la norma que hagi estat interpretada.

Quant a les funcions i procediments d'actuació de la Comissió Paritària cal atenir-se al que es preveu en l'article 15 del Conveni general del sector de neteja pública publicat en el BOE de data de 7 de març de 1996.

Article 6

Interpretació del Conveni

El present Conveni s'interpreta de conformitat amb el sentit gramatical de les seves clàusules i en atenció als objectius que es persegueixen al firmar-lo.

Article 7

Jornada i horari

La jornada de treball és de 35 hores setmanals.

Horari de recollida d'escombraries:

De dilluns a dissabte de 20 hores a 1.50 hores.

Horari de recollida diürna d'escombraries:

De dilluns a dissabte de 6 hores a 11.50 hores.

Horari de recollida selectiva de paper i cartó:

De dilluns a divendres: de 6 hores a 13 hores.

Horari de neteja viària:

De maig a setembre:

De dilluns a divendres de 6 a 13 hores.

D'octubre a abril:

De dilluns a divendres de 7 a 14 hores.

Els treballadors adscrits al servei de recollida d'escombraries, que actualment treballen de dilluns a dissabte, a partir de l'1 d'abril de 2005 han de passar a gaudir d'1 dissabte lliure cada 4 dissabtes, segons el calendari laboral que les parts han de signar a aquest efecte. La jornada corresponent a cada dissabte no treballat (5 hores i 50 minuts per dissabte) ha de ser compensada pel treballador mitjançant la realització d'altres serveis compatibles amb la seva categoria laboral que l'empresa li pugui encomanar fora de la jornada habitual o es pot compensar amb l'excés de jornada que es pugui produir per qualsevol contingència.

S'ha de respectar en tot cas la prestació dels serveis de neteja del mercat setmanal, la qual s'ha de fer amb personal voluntari de neteja viària, que pot ser personal amb un contracte a temps parcial vigent a qui es faci una ampliació de contracte. Si no hi ha voluntaris suficients, s'han d'establir torns rotatoris obligatoris entre el personal de neteja viària.

Els dies 24 i 31 de desembre l'horari del servei de recollida d'escombraries comença a les 14 hores, prèvia aprovació de l'Ajuntament.

De manera general, el personal de neteja viària treballa en jornada intensiva durant tot l'any llevat que per raons d'urgència es requereixi la seva presència a les tardes. En aquest cas, la jornada diària de treball s'adequa de forma que l'operari treballi 2 hores diàries en horari de tarda.

Si els treballs d'urgència requereixen prolongar la jornada normal de treball, aquesta prolongació es compensa amb el mateix temps de descans, i es fa efectiu al dia següent o altre dia previ acord entre les parts.

Si es considera el caràcter públic dels serveis que realitza el personal subjecte al present Conveni, l'horari de treball pot variar-se d'acord amb les opinions de l'Ajuntament de Cerdanyola i se segueix la normativa laboral vigent.

Tot el personal té dret a mitja hora de descans. El seu horari és fixat per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR