Convenio colectivo - Indústries de Captació, elevació, conducció, tractament, distribució i depuració d'aigua de les comarques de Lleida, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4534 de 21/12/2005

RESOLUCIÓ

TRI/3580/2005, de 18 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües de les comarques de Lleida per al període de l'1.1.2004 al 31.12.2006 (codi de conveni núm. 2500695).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües de les comarques de Lleida, subscrit per les parts negociadores el dia 13 d'octubre de 2005, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües de les comarques de Lleida per al període de l'1.1.2004 al 31.12.2006 (codi de conveni núm. 2500695) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Lleida.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 18 de novembre de 2005

Pilar Nadal i Reimat

Directora dels Serveis Territorials

a Lleida en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de les indústries de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües de la província de Lleida per al període de l'1 1.2004 al 31.12.2006

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni col·lectiu serà d'aplicació a tots els centres de treball que pertanyen a les empreses que operen a la província de Lleida.

Article 2

Àmbit funcional

El present Conveni col·lectiu regula les relacions de treball d'aquelles empreses dedicades a activitats de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües potables i residuals, públiques i privades, tant per usos domèstics com industrials.

Article 3

Àmbit personal

De conformitat amb l'establert en l'article anterior, afectarà a tot el personal subjecte a relació laboral de les empreses en aquell compreses, tant fixes com eventuals, sigui quin sigui el grup professional al qual pertany.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni col·lectiu tindrà una duració de tres (3) anys, des de l'1 de gener de 2004 fins el 31 de desembre de 2006, ambdós inclosos.

Article 5

Pròrroga i denúncia

La denúncia al present Conveni col·lectiu s'haurà de fer, al menys, amb tres mesos d'antelació a la data de finalització o pròrroga de la mateixa. En cas de no presentar la denúncia, es prorrogarà anualment.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Si l'autoritat laboral no aprova aquest conveni col·lectiu o modifica algun dels seus aspectes fonamentals, la totalitat del conveni quedarà sense eficàcia, i l'actual comissió deliberant haurà d'examinar novament el seu contingut.

Article 7

Clàusules d'absorció

El règim econòmic pactat en aquest conveni, i valorat en còmput anual, absorbeix automàticament, i fins on arribi, qualsevol augment salarial o qualsevol percepció salarial, directa o indirectament que, si s'escau, sigui establerta durant el període de vigència per disposició legal o reglamentària.

Article 8

Compensació i garantia "ad personam"

Les retribucions que estableix aquest conveni, considerades anualment, també absorbeixen en concepte anual totes les retribucions que els treballadors percebin de les empreses respectives per tots els conceptes, i s'hauran de respectar "ad personam" els drets econòmics adquirits que excedeixin el que es pacte en aquest conveni.

Article 9

Comissió paritària

Es crea una Comissió Mixta Paritària, constituïda per tres representants de la patronal i tres membres de la representació social. Aquesta Comissió es reunirà a instància de part, essent les seves funcions les que a continuació es detallen:

. Interpretació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni Col·lectiu.

. Interpretació de l'acompliment del pactat.

. Estudi i valoració de noves disposicions legals, de promulgació posterior a l'entrada en vigor del present Conveni Col·lectiu, que puguin afectar al seu contingut.

. Qualsevol altra activitat que tendeixi a l'eficàcia del Conveni col·lectiu i a una major i millor solució dels conflictes.

Les parts hauran de sotmetre qualsevol divergència ineludiblement i en primera instància a la Comissió paritària. Aquesta no podrà eludir el pronunciar-se sobre la mateixa a pretext de silenci, foscor o insuficiència.

Article 10

Funcionament de la Comissió paritària

Estan legitimats per promoure qüestions derivades de l'aplicació i interpretació del present Conveni col·lectiu, els representants legals dels treballadors en el si de les empreses, o les organitzacions sindicals signants del Conveni col·lectiu i les pròpies empreses.

La Comissió es reunirà a petició raonada d'una o de l'altra representació o sempre que li sigui sotmesa una qüestió, amb un termini de preavís en la convocatòria de deu dies. De les sessions de la Comissió s'aixecarà la corresponent acta.

En cas de desacord, els conflictes derivats de l'aplicació de la interpretació del Conveni Col·lectiu es resoldran, a petició de part, per la jurisdicció competent.

Capítol 2

Organització del treball

Article 11

Norma general

L'organització tècnica i pràctica de la feina és facultat exclusiva de la Direcció de l'Empresa, que n'haurà de fer ús d'acord amb el que estableixen les lleis.

L'empresa ha d'adaptar a cada moment els seus sistemes de producció a les circumstàncies tecnològiques i ha de procurar, amb caràcter primordial, capacitar el personal de la seva plantilla pel desenvolupament i l'aplicació dels nous rendiments, sense que aquests puguin redundar en perjudici dels drets econòmics o d'un altre tipus adquirits.

Article 12

Plantilla

La plantilla ha de ser la que resulti adient a cada moment per a l'explotació correcta del servei públic que l'empresa té encomanat.

Article 13

Prestació de treball

El treballador està obligat a conèixer tots els treballs necessaris per a l'execució correcta de les tasques que se li encomanen, així com a exercir-los amb diligència i professionalitat sempre dintre del grup professional al que pertany.

Si un treballador exerceix habitualment tasques corresponents a diversos nivells dins de cada grup professional, ha de percebre la que resulta més ben remunerada, sense que això signifiqui que pugui deixar d'efectuar les de caràcter inferior.

No regeix el paràgraf...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR