Acuerdo - Personal funcionari de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4561 de 30/01/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3790/2005, d'1 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord regulador de les condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0810932).

Vist l'Acord regulador de les condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 28 d'abril de 2005 i d'acord amb el que disposen l'article 36 de la Llei 7/1990, de 19 de juliol, sobre negociació col·lectiva i participació en la determinació de les condicions de treball dels empleats públics (BOE núm. 173, de 20.7.1990), en relació amb el que estableixen la disposició final 1.2 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical; l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Vista l'aprovació expressa de l'Acord per l'òrgan competent, segons el que disposa l'article 35 de la Llei 7/1990 esmentada,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'Acord regulador de les condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0810932) al Registre dels Serveis Territorials del Departament Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 1 de juliol de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

ACORD

de condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat per als anys 2005-2007

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El contingut d'aquests pactes afectarà la totalitat del personal funcionari que presti els seus serveis a l'Ajuntament de Corbera de Llobregat i als seus organismes autònoms.

Article 2

Vigència

Aquests pactes seran vigents des del primer de gener de l'any 2005, i hauran de ser signats per les parts i aprovats pel Ple de l'Ajuntament.

Article 3

Durada

La durada dels presents pactes serà de 3 anys, això és, de l'1 de gener de 2005 al 31 de desembre 2007, podent-se revisar anualment.

Article 4

Pròrroga, denúncia i revisió

  1. Aquests pactes es consideraran prorrogats per períodes d'1 any si cap de les parts no els denuncia amb 2 mesos d'antelació a la data d'acabament de la seva vigència.

  2. La denúncia podrà efectuar-la qualsevol d'ambdues parts per escrit.

  3. La revisió dels presents pactes s'articularà de la manera que s'expressa tot seguit. En el termini màxim d'1 mes des de la recepció de la corresponent comunicació es constituirà la Comissió Negociadora. La part receptora de la comunicació haurà de respondre a la proposta de negociació, establint-se entre ambdues parts un calendari. Mentre duri la negociació i fins a la signatura dels nous pactes continuaran vigents totes les clàusules del present, fins i tot en el cas que hagués excedit el termini del seu venciment.

    Article 5

    Comissió Paritària

    Es constituirà una Comissió Paritària de Seguiment d'aquest Conveni per al seu control i desenvolupament entre els representants de l'Ajuntament i els delegats de personal.

    La Comissió Paritària estarà integrada per 4 membres: l'alcalde/alcaldessa, o tinent d'alcalde en qui delegui, i el regidor delegat de Governació, com a representants de l'Ajuntament, i 2 delegats com a representants dels treballadors; com a assessors podran intervenir els caps de departament.

    En el termini de 15 dies següents a l'aprovació d'aquests pactes/Conveni per part del Ple de l'Ajuntament i dels delegats de personal, es constituirà una Comissió Paritària de Control, Seguiment, Interpretació i Desenvolupament, si escau, de les normes contingudes en aquests pactes/Conveni.

    La Comissió es reunirà tants cops com sigui necessari a petició de qualsevol de les parts i tindrà les següents funcions:

  4. Interpretació del text del Conveni i de la seva aplicació.

  5. Resolució de tots els assumptes que siguin sotmesos a la seva decisió respecte a qualsevol de les condicions establertes en el Conveni. Els acords presos en el si de la Comissió Paritària vinculen les 2 parts.

  6. Vigilància i seguiment d'allò acordat en aquests pactes/Conveni.

  7. Mediació i conciliació en els conflictes de caràcter individual i col·lectiu plantejats dins l'àmbit d'aquests pactes/Conveni.

  8. Totes aquelles activitats que tendeixin a una major eficàcia pràctica dels pactes/Conveni, o establertes en el seu text, o que se li puguin atribuir a l'empara de les disposicions que es promulguin en el futur.

  9. En cas que l'autoritat laboral, en l'exercici de les seves facultats, no homologués alguna de les clàusules o articles, o que fos anul·lat totalment o parcialment per la jurisdicció laboral, ambdues parts negociaran la totalitat o parcialitat anul·lades, i la resta dels acords entrarà en vigor. En aquests supòsits, i fins l'elaboració d'un nou text, respecte a la part no homologada o anul·lada, s'aplicaran les normes contingudes en els anteriors pactes/Conveni.

    El règim de funcionament de la Comissió serà:

    1. Les reunions amb caràcter ordinari tindran una periodicitat mínima semestral. Les extraordinàries a petició de qualsevol de les parts. De totes les sessions se n'estendrà l'acta corresponent que recollirà els acords adoptats.

    2. Aquesta Comissió Paritària s'ha de constituir en un termini màxim de 15 dies a partir de la signatura d'aquests pactes/Conveni.

    3. La Comissió Paritària pot utilitzar els serveis d'assessors amb veu i sense vot.

    4. Tots els acords de la Comissió Paritària requereixen el consens d'ambdues parts. Les qüestions sobre les quals no hi hagi acord es podran sotmetre al criteri d'un àrbitre com pot ser el Tribunal Laboral de Conciliació, Mediació i Arbitratge de Catalunya.

    Capítol 2

    Condicions econòmiques i professionals

    Article 6

    Increment anyal de les retribucions

    L'increment general de les retribucions, per a tots els anys de vigència dels presents pactes/Conveni serà el que estableixi la Llei de pressupostos de l'Estat.

    És voluntat de l'Ajuntament que, dins el període d'aplicació d'aquests pactes/Conveni, l'increment anual en les retribucions dels seus empleats puguin anar-se ajustant a l'increment real de preus de consum.

    En el 2005 i successius, es procedirà a la valoració dels llocs de treball per tal de permetre l'adequació dels salaris a les condicions previstes en aquests acords. D'aquesta valoració se'n faran les oportunes revisions periòdiques.

    És voluntat de l'Ajuntament i dels representants dels treballadors l'aprovació d'un paquet de mesures encaminades a la millora del clima laboral, mitjançant la motivació i la professionalització del personal. L'Ajuntament podrà establir clàusules de responsabilitat concreta que hauran de ser compensades econòmicament.

    Article 7

    Gratificacions per serveis extraordinaris

    Aquest article s'entendrà exclusivament per a les hores extraordinàries. S'haurà de tenir en compte si es realitzen en dies feiners, festius o en hores nocturnes i diürnes. Havent-se de negociar la catalogació de les realitzades en dissabte (s'aconsella que es quantifiquin en la mitjana entre laborable i festiu). En general es tendirà a la supressió de les hores extraordinàries i no s'efectuaran més hores de les que preveu la llei.

  10. Conscients les parts signants d'aquests pactes/Conveni de la importància de regular aquest tipus de serveis, i amb l'objectiu d'afavorir la creació d'ocupació, s'ha de tendir a suprimir les hores extraordinàries d'acord amb els següents criteris:

    1. Supressió total i absoluta de les hores extraordinàries habituals i continuades.

    2. Manteniment, sempre que no es puguin utilitzar les diverses modalitats de contractació temporal o parcial previstes legalment o reglamentària, de les hores extraordinàries, limitant-se a supòsits de necessitats eventuals, casos d'emergència i altres circumstàncies de caràcter excepcional derivades de l'activitat o servei respectiu.

    En el supòsit de causes imprevistes per malaltia o accident, canvi de torn de treball, manteniment d'instal·lacions o serveis, etc., també s'ha de procurar utilitzar les modalitats de contractació temporal o parcial de manera preferent a la realització d'hores extraordinàries pel personal d'aquest Ajuntament.

  11. En el sentit exposat en l'apartat 1r, sempre que el personal al servei de l'Ajuntament, considerat per col·lectius funcionals, hagi totalitzat, o es prevegi que realitzarà un nombre d'hores extraordinàries igual o superior al total anual d'hores que correspon a la dedicació normalitzada vigent a l'Ajuntament, l'àrea, servei o secció a qui correspongui té l'obligació, previ el corresponent estudi, d'incorporar a l'avantprojecte de pressupost de l'any següent la creació en plantilla de tants llocs de treball del mateix col·lectiu funcional com el resultat obtingut en dividir el nombre global d'hores extraordinàries pel nombre d'hores anuals que componen l'esmentada dedicació.

  12. S'entén per hora o servei extraordinari qualsevol tipus de treball efectuat, amb caràcter voluntari, que excedeixi de la jornada habitual, excepte en aquells llocs de treball que tinguin assignat un complement específic que porti implícita una major dedicació horària.

  13. La realització i el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR