Convenio colectivo - Pastisseria, Confiteria i Brioixeria, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4561 de 30/01/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3793/2005, de 28 d'octubre, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de la confiteria, pastisseria i brioixeria de Girona i la seva província per als anys 2005-2006 (codi de conveni núm. 1700045).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de la pastisseria, confiteria i brioixeria de Girona i la seva província, subscrit, d'una banda, pel Gremi Provincial de Pastisseria de Girona i, de l'altra, per UGT i CCOO, el dia 26 d'abril de 2005, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de la confiteria, pastisseria i brioixeria de Girona i la seva província per als anys 2005-2006 (codi de conveni núm. 1700045) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 28 d'octubre de 2005

Núria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials

a Girona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de la confiteria, pastisseria i brioixeria de Girona i la seva província per als anys 2005-2006

Article 1

Àmbit personal

Les estipulacions d'aquest Conveni col·lectiu obliguen la totalitat de les empreses i treballadors que es dediquin a la fabricació i venda d'articles de pastisseria, confiteria i brioixeria, així com la dependència mercantil i el personal administratiu. El present Conveni col·lectiu de treball afecta el personal obrer, els serveis auxiliars i complementaris, així com la dependència mercantil, amb les particularitats que hi estan detallades.

Article 2

Àmbit territorial

L'eficàcia i obligació d'aquest Conveni col·lectiu abasta totes les empreses i sucursals que estiguin establertes o domiciliades dins els límits territorials de la província de Girona.

Article 3

Vigència

L'aplicació del Conveni col·lectiu és a partir de la seva signatura, amb independència de quan es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i els seus efectes es retrotrauen al dia 1 de gener de 2005. Amb l'excepció del pactat pel treball en cadena en règim de torns (plus de tornicitat) la vigència del qual és a partir de l'1 de gener de 2006.

Article 4

Durada

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és de 2 anys des de l'1 de gener de 2005 fins al 31 de desembre de 2006.

En qualsevol cas, aquest Conveni col·lectiu s'ha de tenir per prorrogat implícitament any rere any si no hi ha denúncia de qualsevol de les parts o si no es planteja la seva abolició o revisió, amb una antelació d'almenys 3 mesos.

Article 5

Comissió Paritària

Segons allò que disposa l'article 91 del Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, s'estableix una Comissió Paritària, que ha d'estar formada per 4 representants dels empresaris i per 4 dels treballadors.

Representació patronal: Josep Costa i Giralt, Dídac Lirio Barajas, i Antoni Puchades Palau

Representació sindical: UGT, Joan Dilme i Raset, Pedro Ventura Muñoz Flores; CCOO, Juan Francisco Fernández Marín i Asunción Redondo Pareja

Funcions de la Comissió Paritària:

  1. Les de mediació, arbitratge i conciliació en els conflictes individuals o col·lectius que li siguin sotmesos.

  2. Les d'interpretació i aplicació del pactat en aquest Conveni.

  3. Les de seguiment del conjunt dels acords.

    Reglament de funcionament de la Comissió Paritària:

    1. Reunions. La Comissió Paritària s'ha de reunir:

      Per exercir les funcions assenyalades en els apartats a) i b), sempre que se sol·liciti la seva intervenció.

      En el supòsit de l'apartat c), prèvia petició raonada d'una de les parts integrants de la Comissió Paritària.

    2. Convocatòries. La Comissió Paritària s'ha de convocar a iniciativa de qualsevol de les organitzacions signants del present Conveni, a tal efecte és suficient una comunicació escrita en què s'expressin el temes que s'han de tractar en l'ordre del dia.

      La Comissió Paritària s'ha de reunir dins del termini que les circumstàncies aconsellin, en funció de la importància de l'assumpte, però en cap cas el termini pot superar els 20 dies comptats des de la recepció de la sol·licitud de la convocatòria.

      Si, esgotat l'esmentat termini, la Comissió Paritària no s'ha reunit, s'entén esgotada la intervenció i les parts queden facultades per exercitar les accions que considerin oportunes.

    3. Quòrum. Està vàlidament constituïda la Comissió quan hi assisteixin la majoria simple dels membres de cada representació.

    4. Validesa dels acords. Els acords de la Comissió requereixen els vots favorables del 60 % de cada una de les 2 representacions. Les parts poden acudir a les reunions acompanyades dels seus assessors que tenen veu però no tenen vot.

    5. Domicili de la Comissió Paritària. Per notificacions i convocatòries es fixa com a domicili la seu del Gremi de Pastisseria de Girona, carrer Sèquia, 7, 2n, i la seu de les centrals sindicals UGT i CCOO de Girona, carrer Miquel Blay, núm. 1.

      Tot el que s'ha dit abans s'entén que no afecta el dret que assisteix les parts d'emprendre accions davant la jurisdicció laboral competent.

      Article 6

      Treball en festius

      El treball en dia de festa no recuperable, així com en el dia de descans setmanal, en el cas que alguna setmana no es pogués concedir al personal el corresponent descans reglamentari, se li abonaria com si es tractés d'hores extraordinàries festives. El dia substitutori del diumenge és inamovible, amb l'excepció que el citat dia sigui festiu o vigília de dia festiu. la festa compensadora ha de fer-se en els 7 dies immediatament posteriors, i si no és possible fer-la, s'ha d'abonar segons el que preveu aquest article.

      Article 7

      Estructura salarial

      S'han pactat les condicions econòmiques següents:

    6. Com a salari base s'estipula l'escala que recullen els annexos d'aquest Conveni col·lectiu.

    7. Com a plus de conveni s'estipula l'escala que recullen els annexos d'aquest Conveni col·lectiu, i que comprèn expressament els conceptes de:

  4. Puntualitat

  5. Assistència i permanència en el treball

  6. Estímul a la productivitat

  7. Plus de distància i plus de transport

  8. Qualsevol millora reglamentària o voluntària establerta anteriorment per l'empresa

    1. Aquest plus de conveni s'ha d'abonar per dies naturals i s'ha d'absorbir o compensar fins on abasti per qualsevol mena d'augments salarials que es produeixin per raó de disposicions oficials.

    2. Quan un treballador hagi de rellevar un torn i no es presenti al centre de treball a l'hora deguda, amb perjudici dels seus companys de treball, s'ha de sancionar amb el corresponent descompte del plus de conveni.

    3. Treball en cadena en règim de torns - plus de tornicitat (vigència a partir del dia 1 de gener de 2006). Les empreses que en l'àmbit d'organització del treball en cadena implantin un sistema de treball amb rotació de torns, han d'abonar als treballadors afectats el plus de tornicitat, l'import del qual s'estableix en un 6 % del salari base del Conveni.

    El plus de tornicitat s'ha de percebre per dia de treball en règim de rotació de torns i, per tant, no s'ha d'incloure ni a les pagues extraordinàries previstes en aquest Conveni, ni a les vacances.

    S'ha d'entendre que hi ha règim de treball en cadena a torns, quan s'estableixi qualsevulla forma d'organització del treball que impliqui que els treballadors ocupin els mateixos llocs de treball amb assignació d'horaris de treball diversos amb una periodicitat mínima d'1 setmana.

    Tenen prioritat davant l'assignació de torns les dones embarassades o en període de lactància, segons allò que es regula en l'article 26 la Llei de prevenció de riscos laborals i 10 de la Llei de conciliació de la vida laboral i familiar. Així mateix tenen la prioritat esmentada les persones que tinguin al seu càrrec menors de 6 anys o discapacitats i els estudiants, sempre que l'elecció de torn tingui caràcter permanent, hi hagi el lloc de treball i ho permetin les necessitats del servei.

    Article 8

    Retribucions dels treballadors amb contractes formatius

  9. De conformitat amb el previst en l'article 11.1.e) de la Llei de l'estatut dels treballadors, s'estableix que la retribució dels treballadors contractats en la modalitat de pràctiques no pot ser inferior al 70 o al 80 %, durant el 1r o 2n any de vigència del contracte respectivament, del salari fixat en el Conveni per a un treballador que ocupi el mateix o equivalent lloc de treball.

  10. La retribució dels treballadors contractats sota la modalitat de contracte per a la formació, d'acord amb el previst en l'apartat h) de l'article 11.2.h) de la Llei de l'estatut dels treballadors, és el resultat d'aplicar al salari de conveni establert per a la seva categoria, la proporcionalitat corresponent a les hores de treball efectiu.

    Article 9

    Hores extraordinàries

    Davant la greu situació d'atur que existeix i per tal d'afavorir la creació d'ocupació, ambdues representacions acorden la conveniència de reduir al mínim indispensable les hores extraordinàries.

    La direcció de l'empresa ha d'informar periòdicament el comitè d'empresa o els delegats de personal sobre el nombre d'hores extraordinàries realitzades, i n'ha d'especificar les causes i, si escau, la distribució per seccions.

    Així mateix, en funció d'aquesta informació, l'empresa i els representants dels treballadors han de determinar el caràcter i la naturalesa de les hores extraordinàries.

    Quan un treballador presti servei en hores extraordinàries, de mutu acord entre empresa i treballador, es pot optar entre abonar-li la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR