Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (Centres de Treball de Llançà, Portbou i el Port de la Selva), Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4577 de 21/02/2006

RESOLUCIÓ

TRI/300/2006, de 10 de gener, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, per als centres de treball de Llançà, Portbou i el Port de la Selva per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 1700721).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de Fomento de Construcciones y Contratas, SA, per als centres de treball de Llançà, Portbou i el Port de la Selva, subscrit, d'una banda pels representants de l'empresa i, de l'altra, pels dels seus treballadors el dia 22 de juliol de 2005, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, per als centres de treball de Llançà, Portbou i el Port de la Selva per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 1700721) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 10 de gener de 2006

Núria Arnay i Bosch

Directora del Serveis Territorials

a Girona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, per als centres de treball de Llançà, Portbou i el Port de la Selva

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit funcional, personal i territorial

Aquest Conveni s'aplica a tot el personal que presta els seus serveis en les adjudicacions de Llançà, Portbou i el Port de la Selva i està destinat als serveis de neteja viària i recollida d'escombraries d'aquestes adjudicacions, les adjudicatàries dels quals són FCC Medio Ambiente, SA (Llança) i Fomento de Construcciones y Contratas, SA (Portbou i el Port de la Selva).

Respecte a l'àmbit personal regulat en aquest article, i pel que fa referència a l'adscripció dels empleats segons els 3 municipis inclosos en l'àmbit, es fa constar que amb independència que a vegades, per necessitats del servei i repartiment uniforme de treballs extres entre tota la plantilla per imperatiu legal pel que fa a hores extres, s'assignin funcions d'un o altre indistintament, o d'ambdós, existeix una adscripció regular i normal segons els municipis, que s'ha de respectar amb els seus respectius contractes en el supòsit de subrogació si en el futur es produís una successió empresarial individualitzada per adjudicacions.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni entra en vigor el mateix dia de la firma, sens perjudici dels efectes de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i del seu registre per part de l'autoritat laboral.

Els efectes econòmics es retrotrauen al dia 1 de gener de 2005.

Article 3

Durada i pròrroga

La durada d'aquest Conveni és de 3 anys, fins al 31 de desembre de l'any 2007.

La seva pròrroga seria anual per tàcita reconducció, si qualsevol de les parts no formulés per escrit denúncia de rescissió o revisió amb una antelació mínima de 3 mesos a la data de la finalització d'aquest.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment.

Article 5

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni col·lectiu compensen i absorbeixen totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa o el seu origen.

Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu si, una vegada considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que aquí es pacten. En cas contrari, aquestes últimes les han de compensar i absorbir, i aquest Conveni col·lectiu s'ha de mantenir en els seus propis termes en la forma i les condicions que queden pactades.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea una Comissió Paritària d'interpretació, conciliació, vigilància i aplicació de les qüestions derivades d'aquest Conveni col·lectiu, i al judici de la qual, ineludiblement, s'han de sotmetre els afectats en 1a instància. Aquesta Comissió està integrada per 1 membre de la representació dels treballadors i 1 membre de la representació empresarial, així com els assessors d'ambdues parts.

Les funcions de la Comissió són:

  1. Interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu.

  2. Vigilància del compliment del que s'ha pactat.

  3. Totes les altres activitats que tendeixin a la major eficàcia pràctica del Conveni col·lectiu o que estiguin establertes en el seu text.

Article 7

Dret supletori

En tot el que no està previst ni regulat en aquest Conveni col·lectiu cal atenir-se al que regula el Conveni general del sector, BOE núm. 58, de 7 de març de 1996, i altres disposicions laborals que siguin d'aplicació i vigents en el seu moment.

Article 8

Interpretació del conveni i resolució de conflictes

Per a la resolució dels conflictes laborals d'índole col·lectiu o plural que puguin sorgir, i específicament les discrepàncies sorgides durant els períodes de consulta en els casos i terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogràfica), 41 (modificació de les condicions de treball), 47 (suspensió del contracte de treball) i 51 (resolució del contracte de treball) de l'Estatut dels treballadors, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 9

Garantia personal

S'han de respectar aquelles situacions personals que globalment considerades, siguin més beneficioses que les fixades en aquest Conveni.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 10

Conceptes retributius

La taula salarial annexa integra la retribució pactada en aquest Conveni col·lectiu i reflecteix els corresponents conceptes i quanties determinats per a cada una de les categories dels empleats que afecta.

La taula esmentada inclou l'increment, que ha estat fonamental en la negociació pel qual l'any 2005 s'absorbeix el 35% de la diferència salarial amb el Conveni de l'empresa Fisersa Ecoserveis, SA, en les seves taules dels serveis de RSU i neteja viària, publicat en el DOGC núm. 4340, de 10 de març de 2005.

Article 11

Salari base

El salari base del personal afectat per aquest Conveni col·lectiu és el que s'especifica per a cada nivell i categoria a les taules salarials corresponents.

Article 12

Plus conveni

És un complement salarial la quantia del qual reflectida en les taules és estrictament convencional; el seu import, en les diferents categories, és conseqüència de la negociació econòmica global d'aquest Conveni en relació amb la quantia dels diferents conceptes que integraven l'estructura retributiva anterior i que han estat regularitzats al preu pactat expressament per a ells en aquest Conveni.

En aquest sentit s'han considerat en aquest Conveni les diferents categories per a la seva quantificació exhaustiva, tenint en compte el plus de nova creació en aquest Conveni per als conductors (art. 16) prol. de jornada i/o abocament.

La quantia mensual d'aquest plus, que per la seva naturalesa convencional s'ha de veure en el global de retribució mensual, retribueix els excessos de temps que puguin produir-se per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR