Convenio colectivo - Servicios Globales Logísticos, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4604 de 30/03/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3852/2005, de 2 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schnellecke Global Logistics, SA, per als anys 2005-2009 (codi de conveni núm. 0809732).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schnellecke Global Logistics, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 28 d'abril de 2005 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schnellecke Global Logistics, SA, per als anys 2005-2009 (codi de conveni núm. 0809732) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 2 de setembre de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Schnellecke Global Logistics, SA, per als anys 2005-2009

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni afecta tots els treballadors que presten els seus serveis a l'empresa Schnellecke Global Logistics, SA, en qualsevol dels seus centres.

En són exclosos els que exerceixen les funcions d'alta direcció i aquells a què es refereix l'article 1.3.c) de l'Estatut dels treballadors.

El present Conveni no s'aplica als treballadors i treballadores inscrits en el CCC núm. 08/1410491-40 del centre de treball de taller 12 de SEAT Martorell que es regeixen pel Conveni col·lectiu de treball de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona i pels acords de millora d'aquest Conveni.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni entra en vigor a tots els efectes l'1 de gener de 2005 i la seva durada s'estén fins al 31 de desembre de 2009. A partir d'aquesta data, es prorrogarà d'any en any, per reconducció tàcita, si no es denuncia.

Article 3

Denúncia i revisió

La denúncia en què es proposi la iniciació, la revisió o la pròrroga s'ha d'efectuar amb una antelació de 3 mesos respecte de la data d'expiració del Conveni, o de qualsevol de les seves pròrrogues, davant l'autoritat laboral competent, cosa que s'ha de comunicar a l'empresa; el contingut d'aquest Conveni estarà en vigor fins que se signi el nou Conveni.

Article 4

Compensació

En matèria de compensació, cal atenir-se al que estableixen les normes legals d'aplicació al cas.

Article 5

Garantia ad personam

Les condicions que s'estableixen en aquest Conveni tenen caràcter de mínimes i, per tant, qualsevol pacte en contra entre el treballador o treballadora i l'empresa que comporti condicions inferiors no preval sobre el que estableix aquest Conveni.

Les condicions superiors a aquest Conveni, considerades en conjunt i en còmput anual, es mantenen a títol individual.

Article 6

Absorció

Les disposicions legals futures que comportin una variació econòmica en tots o en alguns dels conceptes retributius existents o que comportin la creació d'altres de nous només tindran eficàcia pràctica si, un cop considerats en la seva totalitat, aquells conceptes superen el nivell total del Conveni; si no és així, es consideraran absorbits per les millores que s'hi pacten.

Queden exclosos d'aquesta absorció les retribucions que s'estableixin en concepte de plus de treballs penosos, tòxics o perillosos, i els incentius a la producció.

Organització de la feina

Article 7

Norma general

L'organització de la feina correspon a l'empresari; aquest la duu a terme mitjançant l'exercici regular de les seves facultats d'organització econòmica, tècnica i de direcció.

Article 8

Facultats de la Direcció

Són facultats de la Direcció de l'empresa les següents:

  1. Exigir els rendiments mínims o els usuals en cada lloc de treball de l'empresa.

  2. Fixar el nombre de màquines o tasques necessàries per a la utilització racional de la capacitat productiva del treballador o treballadora.

  3. Assenyalar els índexs de malbaratament i qualitat admissibles en el procés de producció.

  4. Modificar els mètodes operatoris i els processos de fabricació, canviar les matèries, les màquines, les instal·lacions, els estris o qualsevol altra condició tècnica del procés, sempre que no suposi mobilitat funcional ni modificació substancial de les condicions de treball.

  5. Establir sistemes d'incentius totals o parcials, amb sotmetiment exprés al procediment que estableix l'article 41 del text refós de l'Estatut dels treballadors.

  6. Determinar la plantilla de l'empresa d'acord amb les seves necessitats.

  7. Establir les normes corresponents al Reglament de règim interior de l'empresa.

  8. Qualsevol altra funció anàloga a les esmentades.

    Article 9

    Rendiment mínim exigible

    S'entén per rendiment mínim exigible el que es defineix com a activitat normal en els sistemes internacionals coneguts.

    La determinació concreta del rendiment mínim exigible s'ha de fer de comú acord entre l'empresa i els representants dels treballadors al si de la Comissió de Producció que s'ha de crear a aquest efecte.

    L'obtenció del rendiment mínim exigible queda condicionada al fet que la feina es faci seguint el mètode establert en els estudis de temps i es mantingui la norma de qualitat establerta.

    Quan els rendiments mínims exigibles no serveixin, sigui quina sigui la causa, la Comissió de Producció els ha de revisar.

    Contractació

    Article 10

    Condicions generals

    L'ingrés a l'empresa es pot fer per qualsevol de les modalitats de contractació que regula la legislació vigent en cada moment.

    Article 11

    Contractació indefinida

    El personal contractat per temps indefinit ha de representar un 60% del total de la plantilla.

    Article 12

    Període de prova

    Els períodes de prova són, com a màxim, els següents:

  9. Per als tècnics titulats: 2 mesos.

  10. Per als tècnics titulats i per al personal administratiu: 1 mes.

  11. Per a la resta del personal: 15 dies.

    Article 13

    Mobilitat funcional

    S'entén per mobilitat funcional la que es deriva de la facultat de l'empresa per decidir el canvi de lloc de treball dels treballadors i treballadores, quan ho consideri necessari per a la bona marxa de l'organització, sempre que es faci sens perjudici dels drets econòmics i professionals dels treballadors i treballadores i es respectin les limitacions exigides per les titulacions acadèmiques o professionals que es requereixin per exercir la prestació laboral de què es tracti i la permanència al grup professional corresponent.

    Per necessitats organitzatives o de producció, l'empresa pot destinar el treballador o treballadora a un altre lloc de treball de categoria superior a la que tingui reconeguda, per un termini que no excedeixi de 6 mesos durant 1 any ni de 8 mesos durant 2 anys; mentre es trobi en aquesta situació, el treballador té dret a percebre la remuneració corresponent a la funció que exerceixi efectivament.

    Transcorregut aquest període, el treballador o treballadora pot reclamar a l'empresa la classificació professional adequada i si aquesta no emet resolució favorable sobre aquest aspecte en un termini de 15 dies, amb l'informe previ, si s'escau, dels representants legals del treballadors, pot reclamar davant la jurisdicció competent.

    Quan s'exerceixin funcions de categoria superior, però no sigui procedent l'ascens perquè l'interessat no reuneix els requisits necessaris, el treballador té dret a percebre la diferència retributiva que hi hagi entre la categoria assignada i la de la funció que exerceix efectivament.

    El que disposa aquest capítol no és aplicable, llevat del que fa referència a la retribució, en cas de substitució per incapacitat temporal, maternitat i excedències forçoses o especials, en què la substitució comprèn el temps que duren les circumstàncies que l'hagin motivat.

    Per necessitats peremptòries o imprevisibles, l'empresa pot destinar un treballador o treballadora a efectuar tasques que corresponguin a una categoria inferior a la seva pel temps imprescindible, sempre que es garanteixi la dignitat del treballador o treballadora i el seu dret a la formació i a la promoció professional, cosa que ha de comunicar als representants legals dels treballadors. En aquest cas, el treballador o treballadora segueix percebent la remuneració que, per la seva categoria i funció anteriors, li correspongui.

    Article 14

    Desplaçaments

    Per necessitats tècniques, organitzatives, de producció o de competitivitat, l'empresa pot desplaçar el treballador perquè exerceixi les seves funcions en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR