Convenio colectivo - Tratamiento Industrial de Residuos Sólidos SA (TIRSSA), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4609 de 06/04/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3859/2005, de 9 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tratamiento Industrial de Residuos Sólidos, SA, per als anys 2005 i 2006 (codi de conveni núm. 0804342).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tratamiento Industrial de Residuos Sólidos, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 22 de juny de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tratamiento Industrial de Residuos Sólidos, SA, per als anys 2005 i 2006 (codi de conveni núm. 0804342) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 9 de novembre de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Tratamiento Industrial de Residuos Sólidos, SA (TIRSSA), per als anys 2005 i 2006.

Capítol 1

Generalitats

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu és aplicable a tot el personal de l'empresa Tratamiento Industrial de Residuos Sólidos, Sociedad Anónima (TIRSSA), siguin quins siguin el seu centre de treball i especialitat, llevat de directius i administratius.

Article 2

Vigència

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és de 2 anys a partir de l'1 de gener de 2005, per la qual cosa la seva vigència conclou el 31 de desembre de 2006.

Aquest Conveni col·lectiu ha d'entrar en vigor la data de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, però les seves repercussions econòmiques es retrotrauran a l'1 de gener de 2005.

Si cap de les parts negociadores no formula cap denúncia de rescissió o de revisió, amb una antelació mínima d'un mes a la data de conclusió del conveni, es prorrogarà d'un any a l'altre per reconducció tàcita.

Article 3

Prelació de normes

Les normes que conté aquest Conveni col·lectiu regulen les relacions entre l'empresa i els treballadors amb caràcter preferent i prioritari a altres disposicions de caràcter general, per bé que respectant les normes de dret que calguin.

En els aspectes no regulats per aquest Conveni col·lectiu, és aplicable la legislació vigent amb caràcter general.

Article 4

Compensació i absorció

Les retribucions que s'estableixen en aquest Conveni col·lectiu compensen i absorbeixen les existents en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina en sigui la naturalesa o l'origen de la seva existència.

Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur, per disposicions legals d'aplicació general o per contractes particulars, només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les que es pacten aquí. En cas contrari han de ser compensades i absorbides, i s'ha de mantenir el Conveni en els seus propis termes.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu formen un tot orgànic i indivisible. A l'efecte de la seva aplicació pràctica han de ser considerades globalment.

Capítol 2

Temps de treball

Article 6

Jornada laboral

La jornada laboral és de 1.776 hores per a l'any 2005 i de 1.768 per a 2006.

La jornada de treball és de 40 hores setmanals, en les quals s'inclouen quinze minuts diaris per a "entrepà" com a temps efectiu de feina. Aquestes 40 hores setmanals s'han d'efectuar de dilluns a divendres a raó de 8 hores diàries.

Article 7

Descansos

El personal adscrit a aquest Conveni fa els seus descansos setmanals els dissabtes i els diumenges.

Malgrat el que s'ha especificat en el paràgraf anterior, i atès el caràcter del servei públic d'execució diària inexcusable que té l'activitat de l'empresa, per cobrir les tasques que s'han de fer els dissabtes i/o els diumenges s'establiran torns rotatius de feina, exclusivament amb personal voluntari, que cobriran prioritàriament aquests serveis.

La compensació econòmica o de descansos que correspongui s'ha de negociar entre l'empresa i els voluntaris abans esmentats. L'acord ha de ser comunicat al Comitè d'Empresa.

Aquests serveis, així com els efectius que s'hi han de destinar, han d'estar subjectes en tot moment a la programació del servei de la Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus (EMSHTR).

En cas de feina nocturna en diumenge, s'ha d'abonar el plus de nocturnitat en la quantia que es fixa en les taules annexes per a cada categoria.

Article 8

Festius

Tots els dies festius del calendari laboral elaborat per la Generalitat de Catalunya per a la ciutat de Barcelona tenen la condició de no recuperables.

Els serveis fets en festius es remuneren com en el cas dels diumenges.

El dia 3 de novembre, dia de Sant Martí de Porres, patró de l'activitat, és considerat festiu únicament a l'efecte de cobrament, ja que el servei s'ha de prestar amb la normalitat de qualsevol dia laboral, excepte quan coincideixi en diumenge. Això suposa que les hores treballades aquest dia s'inclouen en el còmput d'hores treballades a l'any, i per ell es cobren el sou base, l'antiguitat i les hores treballades com a hores extraordinàries festives, sense percebre's per aquest dia el plus de conveni.

Article 9

Vacances

Tot el personal adscrit a aquest Conveni disposa anualment de 30 dies de vacances retribuïdes.

Si no s'arriba a l'any d'antiguitat a l'empresa (prenent com a origen del còmput el dia 1 d'agost), els productors afectats només disposen de la part proporcional al temps de permanència.

Aquells productors que facin totalment les seves vacances entre els dies 1 d'octubre i 14 de desembre o entre el 15 de gener i el 30 d'abril, tots ells inclosos, es beneficien d'un premi de tres dies addicionals de vacances retribuïdes.

El salari que es percep durant el període de vacances es calcula multiplicant la suma dels conceptes de salari base i plus conveni de les taules per a cada categoria laboral més l'antiguitat que correspon a cada productor pel nombre de dies corresponent.

Els dies festius de l'article 8 del Conveni no comptabilitzen en el període de vacances i només s'abonen per aquests dies el sou base més l'antiguitat, i les vacances es prorroguen en tants dies com festius hagin coincidit.

Article 10

Descansos addicionals

A fi de no sobrepassar el còmput d'hores anuals, cada treballador disposa de 4 dies hàbils de feina lliures l'any 2005. Per a l'any 2006 es calcularan els dies que sobrin segons calendari laboral vigent per a l'any esmentat. Els dies ressenyats al paràgraf anterior, cal sol·licitar-los segons el procediment següent:

S'han de sol·licitar per escrit com a mínim 30 dies naturals abans de la data que es vulgui.

Aquests dies es poden enllaçar entre si fins al seu límit i fins i tot amb el període de vacances.

Considerant com a plaça de treball la que es troba en el mateix centre de treball, en la qual acostumen a acomplir les seves tasques un grup de treballadors afins per la seva categoria laboral, i per evitar problemes de servei en l'empresa, en cas de coincidència en algun dia sol·licitat per diversos treballadors, s'ha de complir que només poden coincidir, com a màxim, a fer festa el dia en qüestió:

1 treballador quan la plaça sigui coberta per 1, 2, 3 o 4 operaris.

2 treballadors si la plaça és coberta per 5, 6 o 7 operaris.

3 treballadors si la plaça és coberta per 8 o més operaris.

La Direcció de l'empresa ha de vetllar perquè no s'incorri en una coincidència de treballadors major a la que s'estipula per al dia en qüestió. En cas que no es pugui disposar d'aquest dia, la Direcció ho ha de notificar al treballador, per mitjà d'un escrit firmat, abans dels deu dies anteriors a la data sol·licitada. Així mateix, s'ha de lliurar una còpia d'aquesta notificació al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR