Convenio colectivo - Cafès Pont SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4609 de 06/04/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3860/2005, d'1 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cafès Pont, SL, per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 0813152).

Atès el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cafès Pont, SL, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 18 de novembre de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cafès Pont, SL, per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 0813152) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 1 de desembre de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Cafès Pont, SL per a l'any 2006

Article 1

Àmbit del Conveni

Aquest Conveni afecta tots els treballadors de l'empresa Cafès Pont, SL indistintament de l'emplaçament del seu lloc de treball.

Article 2

Vigència i durada

La durada del Conveni és d'1 any, és a dir, de l'1 de gener de 2006 al 31 de desembre de 2006.

Article 3

Absorció i compensació

Les millores pactades en aquest Conveni només poden ser compensades amb les que voluntàriament concedeixin les empreses expressament a càrrec del Conveni des de l'1 de gener de 2006. Es poden absorbir fins on arribi qualsevol tipus de millora (sigui quina sigui la denominació) que s'estableixi en el futur mitjançant disposició legal, reglamentària o de caràcter general, i el còmput s'ha de fer globalment i anualment.

Article 4

Increment salarial

L'increment salarial s'aplicarà al salari brut anual, en tots els conceptes econòmics, tret dels premis o comissions vinculats a la xifra de vendes i les retribucions en espècie. L'increment serà el de l'IPC nacional espanyol del 2006 més un increment del 0,5% per als treballadors que tinguin un sou brut mensual superior a 1.200 euros (aquest sou es calcularà dividint el sou brut anual del 2005 entre 14 pagues, sense considerar les baixes laborals) i el de l'IPC nacional espanyol del 2006 més 0,75% per als que tinguin un sou brut mensual (calculat segons ja s'ha descrit abans) inferior a 1.200 euros. Aquest increment s'aplicarà amb efectes des de l'1 de gener de 2006.

A compte Conveni, l'empresa aplicarà un increment salarial provisional del 3% i del 3,25%.

Article 5

Revisió salarial

En funció de l'IPC nacional espanyol real de 2006, s'aplicarà una revisió de l'increment salarial aplicat en 2006. La revisió es liquidarà el primer trimestre de l'any 2007, un cop conegut l'IPC nacional espanyol de 2006, liquidant la diferència pertinent respecte al pagament a compte conveni liquidat l'any 2006.

Article 6

Salari base

Com a salari base s'estableixen les quanties que per a cada categoria figuren a l'annex, que es perceben per dia natural.

Article 7

Complement "ad personam"

A partir de l'1 de gener de 1998 se suprimeix el concepte econòmic d'antiguitat. Això no obstant, les quantitats percebudes per aquest concepte es mantenen en un complement "ad personam", que no pot ser compensat ni absorbit amb cap altre increment de conveni i que serà revalorable anualment amb l'increment que es pacti al Conveni.

Article 8

Gratificacions extraordinàries

Consisteixen en l'import de 30 dies de salari real, que es percep en la gratificació de juny, la de Nadal i la de beneficis, que es troba dividida en les 12 pagues mensuals.

Article 9

Salari real

Les referències que en el text del Conveni es fan al terme salari real es consideren limitades als conceptes de salari base, complement "ad personam" i retribucions salarials fixes i/o periòdiques.

Article 10

Hores extraordinàries

Cal atenir-se al que disposa l'article 35 de l'Estatut dels treballadors. Pel que fa al que preveuen les normes sobre cotització a la Seguretat Social, es consideren hores extraordinàries estructurals les necessàries per períodes punta de producció, comandes imprevistes, absències, canvis de torn o altres circumstàncies de caràcter estructural derivades de la naturalesa de l'activitat de què es tracti, sempre que no es puguin substituir per la utilització de les diverses modalitats de contractació previstes legalment.

La compensació d'aquestes hores es farà amb percepcions econòmiques o descans, segons la relació: per cada hora extra treballada correspon una retribució o un descans d'1,5 hores normals.

Article 11

Contracte de formació

Es regeix per la normativa vigent, que actualment és la Llei 63/1997. La seva retribució figura a l'annex salarial.

Article 12

Jornada

S'estableix que la durada de la jornada de treball és, en còmput anual, de 1.780 hores de treball efectiu. Aquest còmput anual es dividirà entre 225 dies de treball, i es pacta amb el representant dels treballadors la divisió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR