Convenio colectivo - Indústries de Captació, Elevació, Conducció, Tractament, Distribució i Depuració d'aigües, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4624 de 02/05/2006

RESOLUCIÓ

TRI/1230/2006, de 21 de febrer, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de sector per a les empreses de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües potables i residuals de la província de Tarragona, per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 4302035).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de sector per les empreses de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües potables i residuals, subscrit per part del sector per l'Agrupació de Serveis d'Aigua de Catalunya (ASAC) i per part dels treballadors pels sindicats CSC i CCOO en data 13 de desembre de 2006 i presentat per les mateixes parts en data 10 de febrer de 2006, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals als Serveis Territorials a Tarragona, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de sector per les empreses de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües potables i residuals de la província de Tarragona, per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 4302035), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 21 de febrer de 2006

Josep M. Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials

a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de les empreses de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües potables i residuals, de la província de Tarragona, per als anys 2005, 2006 i 2007

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

Les normes presents, regiran a les empreses de la província de Tarragona, dedicades a l'activitat de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües potables i residuals, públiques i privades, tant per a usos domèstics com industrials i, en allò no previst expressament, regirà el Conveni col·lectiu estatal de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua, l'Estatut dels treballadors, i la normativa laboral vigent a cada moment.

Article 2

Àmbit personal

Per aquest Conveni col·lectiu es regirà tot el personal del servei de les empreses, que estigui subjecte a les normes laborals vigents.

Article 3

Àmbit territorial

Les disposicions contingudes en el aquest Conveni col·lectiu, regiran en tots els centres de treball que mantinguin les empreses a la província de Tarragona.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni col·lectiu té una vigència de 3 anys, amb efectes des de l'1 de gener de 2005 fins al 31 de desembre de 2007, termini que s'entendrà prorrogat any rere any, mentre qualsevol de les parts no ho manifesti a l'altra, amb una antelació mínima d'1 mes, al venciment del primer termini o de qualsevol de les seves pròrrogues, la seva voluntat de donar-lo per acabat.

Capítol 2

Organització del treball i formació professional

Article 5

Organització del treball

És facultat exclusiva de l'empresa l'organització del treball i ha de fer ús d'aquesta facultat, amb la màxima eficàcia, mitjançant la utilització flexible dels factors de producció i amb subjecció a la normativa vigent, mantenint com a principis la qualitat, l'eficàcia i l'aspecte humà.

L'empresa s'obliga expressament a complir tots els aspectes que sobre això preveu l'article 64 de l'Estatut dels treballadors.

Article 6

Plantilla

La plantilla serà la que a cada moment resulti adequada per a la correcta explotació del servei públic que l'empresa té encarregat.

L'empresa, si ho considera necessari, contractarà el personal suficient per suplir els llocs de treball que per circumstàncies de la producció, vacances i/o IT de llarga durada, es donin.

Si l'empresa necessita portar a terme una reestructuració de la seva plantilla l'ha d'efectuar segons la normativa laboral vigent i informar els representants dels treballadors sense perjudicar els interessos econòmics i legals del treballador.

Article 7

Prestació del treball

El treballador està obligat a conèixer i desenvolupar les funcions pròpies de la seva categoria i per a fer-ho, l'empresa ha de facilitar tots els mitjans necessaris per a la seva formació.

En el cas que siguin exercides habitualment per un treballador funcions corresponents a diverses categories professionals, aquest haurà de tenir la que resulti millor remunerada, sense que això signifiqui que pugui deixar de realitzar les de caràcter inferior.

L'ingrés en l'empresa comportarà la classificació del treballador en el grup professional d'acord amb les funcions per les que hagués estat contractat y no per les que pugui considerar-se capacitat per realitzar.

Quan sigui necessària la realització simultània o successiva dins de la jornada laboral de funcions corresponents a diversos llocs de treball de categoria anàloga o inferior, podran ser aquelles encomanades a un sol treballador fins arribar a la plena ocupació de la seva jornada de treball. El tipus de treball que s'encomani no podrà ser vexatori ni pejoratiu, ni perjudicar a la formació professional del treballador.

Article 8

Productivitat i absentisme

Productivitat

Els factors que incideixen en la productivitat són:

El clima laboral i la situació de les relacions de treball.

La política salarial i la incentivació material.

La qualificació i la adaptació de la mà d'obra.

L'absentisme.

En els plans de millora de la productivitat que es puguin aplicar, es tindran en compte aquests factors i els criteris següents:

  1. Informació prèvia als representants dels treballadors.

  2. Que, objectivament, aquests plans no suposin discriminació d'uns treballadors envers d'altres.

  3. Establiment de períodes de prova i d'adaptació, quan s'introdueixin nous sistemes, garantint-se durant els mateixos als treballadors que es vegin afectats pel canvi, les percepcions habituals que els han sigut abonades amb anterioritat.

    Absentisme

    Per aconseguir adequadament la reducció de l'absentisme, se seguiran els objectius següents:

  4. Es procurarà una efectiva millora de les condicions de treball, segons els procediments de la normativa aplicable en cada cas. En aquest sentit, s'aplicaran els convenis amb l'OIT.

  5. Els representants legals dels treballadors, hauran de ser consultats en totes aquelles decisions relatives a la tecnologia, organització del treball i utilització de matèries primes que tinguin repercussió sobre la salut física i/o mental del treballador.

  6. Necessitat de quantificar i catalogar les causes de l'absentisme, entès com la no presència del treballador en el lloc de treball. No seran computables a efectes de tal quantificació, les absències prèviament i degudament justificades, dintre del que s'estableix legalment en els casos següents:

    Matrimoni

    Naixement d'un fill

    Malaltia greu o defunció de parents, fins a segon grau de consanguinitat o afinitat

    Trasllat de domicili habitual

    Pel temps indispensable pel compliment d'un deure de caràcter públic i personal

    Per lactància d'un fill menor de 9 mesos

    Les absències derivades d'hospitalització

    Les absències degudes a accident sigui o no laboral

    Les absències ocasionades per la suspensió de l'activitat en cas de risc d'accident quan així ho decreti l'autoritat laboral o ho decideixi la pròpia empresa, sigui o no a instància dels representants dels treballadors

    Els permisos per maternitat

    Absències ocasionades per IT motivada per malaltia professional

    Les hores sindicals del Comitè d'empresa i dels delegats sindicals

Article 9

Exercici del comandament

El personal amb comandament, amb l'autoritat i responsabilitat consegüent, haurà d'aconseguir el rendiment i l'eficàcia del personal a les seves ordres, exercitant-ho en forma humana, educada i eficient. Són funcions inherents a tot comandament en l'empresa, entre d'altres, la formació del personal a les seves ordres, per aconseguir l'elevació del nivell professional i el seu manteniment.

Capítol 3

Formació i classificació professional

Article 10

Formació

S'entén que l'objectiu general és millorar la formació del conjunt dels treballadors.

Els plans de formació seran elaborats anualment per l'empresa amb la col·laboració del comitè d'empresa amb l'objectiu de millorar la formació del conjunt dels treballadors de forma continuada, d'acord amb l'evolució de la tecnologia i dels sistemes de treball i de manera que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR