Convenio colectivo - Personal laboral de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4645 de 31/05/2006

RESOLUCIÓ

TRI/1727/2006, de 3 de març, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni de condicions de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per als anys 2005-2010 (codi de conveni núm. 1700542).

Vist el text del Conveni de condicions de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí subscrit, d'una banda pels representants de l'Ajuntament i, de l'altra, pels del personal laboral el dia 22 de juliol de 2005, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni de condicions de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per als anys 2005-2010 (codi de conveni núm. 1700542) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 3 de marc de 2006

Núria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials

a Girona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

de condicions de treball per al personal laboral de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit funcional, personal i finalitat

Aquest acord estableix i regula les condicions de treball del personal laboral que presta els seus serveis a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

La seva finalitat és la unificació de la normativa reguladora de les condicions de treball del personal laboral al servei de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per solucionar els problemes de tot ordre que planteja la multiplicitat de reglamentacions de treball aplicables a l'esmentat personal, d'acord amb la diversitat de les activitats que realitzen, així com l'assimilació del règim jurídic del personal laboral al del personal funcionari en tot allò que permeti la seva especial naturalesa i condició.

Article 2

Naturalesa de l'acord

Aquest text té la naturalesa d'acord en els termes establerts per la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'òrgans de representació, determinació de les condicions de treball i participació del personal al servei de les administracions públiques.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest acord entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Els efectes econòmics que se'n derivin han de ser retroactius des de l'1 de gener de 2005, llevat que en l'articulat s'indiqui una altra data.

La seva durada és de 6 anys, és a dir, fins al 31 de desembre de 2010.

Article 4

Pròrroga provisional i denúncia

Aquest acord queda prorrogat per tàcita reconducció, per períodes successius d'1 any, si no es formula denúncia de revisió o resolució per qualsevol de les parts abans del 15 d'octubre de cada any.

Un cop denunciat, aquest acord ha de seguir vigent a tots els efectes fins a l'entrada en vigor del nou text que el substitueixi.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Aquest acord constitueix un tot únic i indivisible i, com a tal, ha de ser objecte de consideració conjunta. En conseqüència, cap de les obligacions i contraprestacions pactades no pot ser considerada aïlladament.

Article 6

Condicions més beneficioses i garantia personal

Aquest acord no afecta les condicions més beneficioses per al personal que siguin vigents en virtut de disposicions legals, normes convencionals o usos i costums. Igualment, es garanteix el respecte als drets ja adquirits per qualsevol contracte, acord o disposició que no vulneri el dret administratiu o el dret laboral, si escau. Qualsevol pacte o disposició posterior més favorable ha de prevaler sobre el que aquí s'estableixi.

Article 7

Comissió Paritària de Seguiment i Interpretació

Aquest acord s'ha d'interpretat d'acord amb el sentit gramatical de les seves clàusules, i en atenció als objectius que es persegueixin en signar-los.

En el termini de 15 dies següents a l'entrada en vigor del Conveni, s'ha de constituir una comissió amb la denominació de Comissió Paritària de Seguiment i Interpretació. Aquesta Comissió té per funcions la interpretació, el seguiment la vigilància, l'arbitratge i la conciliació en els conflictes que sorgeixin de l'aplicació del Conveni, així com el desenvolupament dels pactes que s'estableixin.

La Comissió Paritària de Seguiment i Interpretació ha d'estar formada per 3 representants nomenats per l'Ajuntament i 3 representants nomenats conjuntament per la Junta de Personal i el Comitè d'Empresa. A les reunions de la Comissió cadascuna de les parts pot estar assistida per un màxim de 2 assessors amb veu, però sense vot.

La Comissió Paritària de Seguiment i Interpretació s'ha de reunir en el termini màxim de 15 dies a partir de la convocatòria de qualsevol de les parts i les seves decisions s'han de prendre per majoria simple dels seus membres.

La Comissió Paritària de Seguiment i Interpretació ha d'analitzar temes de matèria de personal amb la finalitat d'homogeneïtzar criteris i instruments relatius a les promocions de personal, la productivitat, la carrera professional, la formació continua, el fons social, l'oferta de treball, el compliment d'obligacions i altres que es puguin proposar.

Article 8

Mesa de contractació

La Comissió Paritària de Seguiment i Interpretació s'ha de constituir en Mesa de Contractació amb les funcions següents:

  1. Abans de l'aprovació del pressupost anual i de la plantilla orgànica, per al debat i informe de la plantilla de personal i la relació de llocs de treball de l'any següent, així com abans de l'aprovació de modificacions posteriors.

  2. Per procedir a l'anàlisi, l'estudi, la proposta i l'elaboració de les bases que han de regir les convocatòries de provisió de llocs de treball i selecció de personal.

La Mesa de Contractació s'ha de convocar com a mínim amb 5 dies hàbils d'antelació i ha de prendre les seves decisions per majoria simple dels seus membres. El quòrum mínim per a la validesa dels acords de la Mesa de Contractació és de 3 membres, sempre que hi estiguin representades totes les parts que conformen la Mesa.

En cas que la Mesa no arribi a un acord en els assumptes que li siguin sotmesos a debat, l'Ajuntament, en exercici de la seva potestat d'autoorganització, pot acordar el que cregui més convenient, deixant al Comitè d'Empresa la llibertat per emetre aquells informes i emprendre les accions administratives o judicials que cregui convenients.

Article 9

Dret supletori

En tot allò que no estigui previst en la regulació d'aquests acords, que han de ser la normativa que s'ha d'aplicar amb caràcter general, s'ha d'observar el Reglament de personal al servei de les entitats locals, aprovat pel decret 214/1990, de 30 de juliol; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública; el Reia decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors i la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical; així com la resta de normativa laboral que sigui d'aplicació.

Capítol 2

Jornada laboral, vacances i permisos

Article 10

Jornada laboral i horaris

La jornada setmanal ordinària per al 2005 és de 35 hores i la distribució horària és de 8 h a 15 h, de dilluns a divendres. El nombre d'hores en còmput anual, de la jornada esmentada és de 1.519 h per a l'any 2005.

La jornada anual ha de ser sempre idèntica, llevat dels anys de traspàs, que cal afegir les hores corresponents al dia de més.

D'aquesta jornada ordinària, hi ha les especialitats horàries següents:

Horari especial de conserges d'escola i similars

Entre 2/4 de 9 i les 18 h han de realitzar les 7 h de jornada laboral repartides entre el matí i la tarda, en funció de les necessitats de cada centre.

Jornada especial de les brigades: de 7 h a 14 h

Jornada especial del personal de les escoles bressol de 35 h/setmanals

Entre les 8.45 del matí i les 6 de la tarda, tot el personal ha de cobrir el servei amb jornada partida d'acord amb l'organització i la programació d'horaris que proposi el claustre de l'escola.

Jornades i horari especials de l'Àrea de Cultura, Ensenyament i Joventut, Esports , Turisme, Medi Ambient, Centre de Serveis de l'Estartit i Can Quintana

Les singularitats pròpies dels serveis esmentats comporten la prestació de jornades especials que impliquen la necessitat de cobrir serveis en caps de setmana, horaris nocturns i festius, així com la realització de jornada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR