Convenio colectivo - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4647 de 02/06/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3880/2005, de 15 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral al servei del Consorci del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per al període 1.10.2005-30.9.2008 (codi de conveni núm. 0812602).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral al servei del Consorci del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 1 d'octubre de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral al servei del Consorci del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per al període 1.10.2005-30.9.2008 (codi de conveni núm. 0812602) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 15 de desembre de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del personal laboral al servei del Consorci del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per al període 1.10.2005-30.9.2008.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit personal

  1. Aquest Conveni s'aplicarà als/a les treballadors/ores de la plantilla laboral del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

  2. Queda fora de l'àmbit d'aplicació del present conveni el personal d'alta direcció amb contracte de treball de caràcter especial.

Article 2

Àmbit temporal

  1. La vigència d'aquest conveni serà de 3 anys, a comptar des de la data de la seva signatura.

  2. Aquest conveni quedarà prorrogat tàcitament per 2 anys més, activant els acords al marge del Conveni com a mecanisme de discussió per a modificacions o addendes, excepte denúncia expressa d'una de les parts. Aquesta denúncia l'efectuarà per escrit la part denunciant a l'altra amb 3 mesos d'antelació a la data de finalització de la vigència del conveni.

    Una vegada feta la denúncia, les parts es comprometen a iniciar les negociacions dins del termini dels 30 dies següents.

  3. No obstant això, i fins a l'aprovació d'un nou conveni, aquest mantindrà la seva vigència en totes aquelles previsions que efectivament i jurídicament siguin de possible aplicació, partint del que disposa l'article 86 de l'Estatut dels treballadors.

Article 3

Clàusula de garantia ad personam

Es garanteix el respecte als drets legalment adquirits per qualsevol contracte, acord o disposició anterior a l'entrada en vigor d'aquest conveni. Qualsevol pacte o disposició posterior més favorable per als/a les treballadors/es prevaldrà sobre el que aquí s'estableix, sempre que no vulnerin la legalitat vigent, a nivell administratiu o econòmic.

Article 4

Comissió d'interpretació i seguiment

  1. Queda constituïda una comissió paritària d'interpretació i seguiment (CIS) d'aquest conveni, amb la composició següent:

    1. 3 representants del Comitè d'Empresa.

    2. 3 representants del CCCB.

  2. La CIS farà reunions ordinàries cada 3 mesos i es reunirà amb caràcter extraordinari quan així ho acordin les parts.

  3. Les funcions de la CIS seran:

    L'establiment del calendari de negociació del nou conveni.

    La interpretació, el seguiment i la conciliació en els conflictes o les discrepàncies sobre l'aplicació del present conveni.

    Totes aquelles qüestions que se li assignin explícitament en l'articulat del present conveni.

  4. Les normes de funcionament de la CIS s'establiran de mutu acord.

  5. Més enllà d'aquelles comissions constituïdes per imperatiu legal, com és el cas del Comitè de Seguretat i Salut, les parts podran acordar la constitució de comissions paritàries per a la discussió i avaluació de qüestions específiques.

Article 5

Prelació de normes

  1. Les normes contingudes en el present conveni regulen les relacions entre el CCCB i els/les treballadors/ores assenyalats en l'article 1.

  2. Amb caràcter supletori s'aplicaran l'Estatut dels treballadors i altres disposicions de caràcter general o particular.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 6

Personal fix

L'accés amb caràcter fix a la plantilla laboral del CCCB es farà mitjançant el sistema de concurs de mèrits i la materialització es programarà amb ofertes públiques d'ocupació que contindran les places vacants a proveir. La periodicitat dels processos de selecció per a la provisió de les places vacants serà, com a màxim, bianual.

A fi de facilitar la integració laboral dels/de les treballadors/ores discapacitats/ades i d'assolir que el 2% de la plantilla sigui cobert per persones que pertanyin a aquest col·lectiu d'acord amb el que estableix la legislació vigent, i tenint en compte l'estabilitat de la plantilla del CCCB, aquesta entitat instrumentarà els mecanismes necessaris per a l'acompliment d'aquest precepte i facilitarà la incorporació de persones amb discapacitat a través de convenis de col·laboració amb entitats, escoles i col·lectius que permetin la integració en qualitat de becaris i personal en pràctiques.

Article 7

Contractació temporal

  1. L'accés a la plantilla amb caràcter provisional per a la provisió temporal de places vacants, es realitzarà mitjançant la celebració d'entrevistes i/o la superació de proves selectives, en qualitat d'interí en plaça vacant.

  2. Sense perjudici del que estableix l'apartat anterior, s'aplicarà la normativa reguladora de la contractació temporal vigent, per a la contractació de personal per cobrir necessitats puntuals (substitucions, serveis determinats, etc.).

    La CIS vetllarà per tal d'evitar l'excessiva temporalitat dels contractes de treball.

  3. Quan els contractes temporals es prolonguin més de 2 anys i corresponguin a llocs d'estructura no inclosos en programes o plans subvencionats per altres administracions, s'integraran aquestes places en l'oferta pública d'ocupació, sempre que no puguin ser cobertes amb redistribució d'efectius.

  4. Pel que fa als contractes a temps parcial, en cap cas tindran una dedicació inferior a 12 hores setmanals o 48 mensuals.

Article 8

Participació del Comitè d'Empresa en els processos de selecció

  1. En el cas de les ofertes públiques d'ocupació, el Comitè d'Empresa designarà d'entre els seus components, un representant que assistirà a totes les proves, tant les orals, com les escrites, i a les deliberacions dels tribunals de les respectives convocatòries actuant amb veu i vot. Aquests representants tenen dret que se'ls facilitin duplicats de les actes del tribunals i a analitzar les proves realitzades pels aspirants.

    Aquest representant haurà de tenir titulació acadèmica o professional d'igual nivell o superior a l'exigit per accedir a la plaça que es convoqui.

    El/la president/a del Comitè d'Empresa serà puntualment informat/ada de la composició nominal dels tribunals de les proves d'accés, les bases de les convocatòries, el lloc, el dia i l'hora de l'execució dels exercicis.

  2. Pel que fa als processos selectius per a la provisió temporal de places vacants -interinitats-, el CCCB informarà prèviament al/la president/a del Comitè d'Empresa, que podrà sol·licitar la presència d'un membre del Comitè en les entrevistes i/o proves selectives, i efectuar, posteriorment, una valoració dels processos i dels aspirants seleccionats.

    Aquest representant haurà de tenir titulació acadèmica o professional d'igual nivell o superior a l'exigit per accedir interinament a la plaça que s'hagi de cobrir.

Article 9

Personal de nou ingrés

  1. Tots els contractes de treball es formalitzaran per escrit i hi constarà una menció al conveni del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona que acull la relació laboral, com també la categoria i l'especialitat professional per a la qual es contracta el/la treballador/ora.

  2. Els/les treballadors/ores de nou ingrés s'incorporaran al seu lloc de treball un cop feta la formalització del contracte de treball.

Article 10

Període de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR