Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida d'escombraries de la Mancomunitat Intermunicipal del Penedès i el Garraf), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4655 de 15/06/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3887/2005, de 6 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida d'escombraries de la Mancomunitat Intermunicipal del Penedès i el Garraf) per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0811272).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida d'escombraries de la Mancomunitat Intermunicipal del Penedès i el Garraf), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 8 de juliol de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida d'escombraries de la Mancomunitat Intermunicipal del Penedès i el Garraf) per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0811272) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 6 de setembre de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida d'escombraries de la Mancomunitat Intermunicipal del Penedès i el Garraf) per als anys 2005-2008

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni és aplicable a tot el personal de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, que presti els seus serveis en la recollida d'escombraries, la rentada de contenidors i la recollida de mobles dels municipis que conformen la Mancomunitat Intermunicipal del Penedès i el Garraf.

Article 2

Àmbit temporal, vigència i denúncia

Aquest Conveni col·lectiu, amb independència del dia en què se signa, tant en els seus aspectes normatius com obligacionals té vigència i eficàcia des del dia 1 de gener de 2005 fins al dia 31 de desembre de l'any 2008, moment a partir del qual queda prorrogat automàticament, llevat de denúncia expressa formalitzada per qualsevol de les parts amb 1 mes d'antelació a la data del seu venciment.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica es consideren globalment en còmput anual.

En cas que la jurisdicció competent anul·li o invalidi algun dels pactes continguts en aquest Conveni col·lectiu, el Conveni queda invalidat en la seva totalitat i sense eficàcia pràctica, per la qual cosa s'ha de tornar a negociar.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni col·lectiu compensen i absorbeixen totes les que existeixen en el moment de la seva entrada en vigor, independentment de la naturalesa o l'origen.

Els augments de retribucions que es poden produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions que s'estableixen en el present acord quan les noves retribucions en còmput anual superen les que es pacten aquí. En cas contrari, són compensades o absorbides per aquestes últimes i es manté el present pacte en els seus propis termes.

Article 5

Garantia personal

S'han de respectar les condicions personals dels treballadors que en conjunt anual excedeixen de les condicions establertes en aquest Conveni col·lectiu, les quals s'han de mantenir estrictament "ad personam" i en la mateixa quantia que han percebut durant l'any 2000. El personal procedent d'altres convenis, amb efectes de l'1 de setembre de 2000, s'incorpora a l'estructura salarial i a les condicions socials del present Conveni partint de la taula salarial vigent al centre durant l'any 2000. La diferència entre el seu salari de subrogació de l'any 2000 i la taula vigent l'any 2000 s'ha d'aplicar en el concepte de garantia "ad personam".

Article 6

Comissió Paritària

Es constitueix una Comissió Paritària en aquest Conveni, que està composta per 3 representants de l'empresa i 3 representants dels treballadors. Totes dues parts poden comptar amb els assessors que considerin necessaris.

Les parts han de posar en coneixement de la Comissió Paritària tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que es poden originar com a conseqüència de la interpretació i l'aplicació del present Conveni. És preceptiu que la Comissió Paritària emeti un informe previ abans d'iniciar qualsevol tipus de reclamació, en relació amb la interpretació i l'aplicació d'aquest Conveni, davant els organismes competents.

Capítol 2

Condicions laborals

Article 7

Jornada laboral

La jornada laboral és de 35 hores setmanals de treball efectiu, distribuïdes en la manera i les condicions que s'especifiquen a continuació, en funció dels serveis i dels dies de treball i del dia de descans que s'assigna a cada equip en els apartats següents i els quadres d'organització que s'annexen al present Conveni, per a les temporades d'estiu i hivern.

Equips horari diürn:

  1. Equip número 1, assignat a les poblacions de Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, la Granada i Santa Fe

    Presta els seus serveis de dilluns a dissabte en l'horari que s'esmenta en el quadre d'organització adjunt. La feina que aquest personal faci en els dies de festa nacional, local o patronal, i que coincideixin en el seu calendari laboral, s'ha de compensar econòmicament els imports que es fixen per a cada nivell i categoria en les taules salarials annexes. El treballador pot demanar 1 dia de descans compensatori en lloc de la compensació econòmica esmentada. L'equip està compost per 1 conductor i 1 peó. Pels excessos de temps que hagin d'emprar per finalitzar els seu recorregut, s'ha de compensar el personal d'aquest equip amb la quantitat de 72 euros mensuals, durant el període comprès entre el dia 16 de juny i el dia 15 de setembre, els mesos de juny i setembre s'ha d'abonar en la meitat de la seva quantitat.

  2. Equip número 2, assignats a les poblacions de Santa Margarida i els Monjos i Moja

    Presta els seus serveis de dilluns a dissabte en l'horari que s'esmenta en el quadre d'organització adjunt. La feina que aquest personal faci en els dies de festa nacional, local o patronal, i que coincideixin en el seu calendari laboral, s'ha de compensar econòmicament els imports que es fixen per a cada nivell i categoria en les taules salarials annexes. El treballador pot demanar 1 dia de descans compensatori en lloc de la compensació econòmica esmentada. L'equip està compost per 1 conductor i 1 peó.

  3. Equip número 3, assignat a les poblacions de Canyelles, Pol. Clot de Moja, Pol. Mercaderies, les Cabanyes i Pacs

    Presta els seus serveis de dilluns a dissabte en l'horari que s'esmenta en el quadre d'organització adjunt. La feina que aquest personal faci en els dies de festa nacional, local o patronal, i que coincideixin en el seu calendari laboral, s'ha de compensar econòmicament els imports que es fixen per a cada nivell i categoria en les taules salarials annexes. El treballador pot demanar 1 dia de descans compensatori en lloc de la compensació econòmica esmentada. L'equip està compost per 1 conductor i 1 peó. Pels excessos de temps que hagin d'emprar per finalitzar els seu recorregut, s'ha de compensar el personal d'aquest equip amb la quantitat de 144 euros mensuals, durant el període comprès entre el dia 16 de juny i el dia 15 de setembre, els mesos de juny i setembre s'ha d'abonar en la meitat de la seva quantitat.

  4. Equip número 4, assignat a les poblacions de Castellet, Castellví, Pla i Puigdàlber

    Presta els seus serveis de dilluns a dissabte en l'horari que s'esmenta en el quadre d'organització adjunt. La feina que aquest personal faci en els dies de festa nacional, local o patronal, i que coincideixin en el seu calendari laboral, s'ha de compensar econòmicament els imports que es fixen per a cada nivell i categoria en les taules salarials annexes. El treballador pot demanar 1 dia de descans compensatori en lloc de la compensació econòmica esmentada. L'equip està compost per 1 conductor i 1 peó.

  5. Equip número 5, assignat a les poblacions de Sant Martí, Pol. Sant Pere Molanta i Pontons

    Presta els seus serveis de dilluns a dissabte en l'horari que s'esmenta en el quadre d'organització...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR