Convenio colectivo - Sociedad Privada Municipal Viladecans Mediterrània, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4657 de 19/06/2006

RESOLUCIÓ

TRI/1989/2006, d'11 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sociedad Privada Municipal Viladecans Mediterrània, SA, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0813682).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sociedad Privada Municipal Viladecans Mediterrània, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 12 de desembre de 2005 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sociedad Privada Municipal Viladecans Mediterrània, SA, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0813682) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 11 de gener de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Sociedad Privada Municipal Viladecans Mediterrània, SA, per als anys 2006-2007

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni és d'aplicació a l'empresa Sociedad Privada Municipal Viladecans Mediterrània, SA

Article 2

Àmbit personal

Queden compreses dins l'àmbit d'aquest Conveni les persones que gaudeixin de la qualitat de treballadors per compte de l'empresa esmentada a l'article anterior.

S'exclouen expressament les relacions regulades pels articles 1.3 i 2 del RDL 1/1995, de 24 de març.

Article 3

Vigència i durada

El present conveni entrarà en vigor el dia 01.01.2006 i tindrà una validesa de 2 anys que s'estendrà fins el 31.12.2007.

No obstant això, quedarà prorrogat tàcitament per períodes successius d'1 any, en cas que no sigui objecte de denúncia per a la seva revisió o rescissió amb com a mínim 3 mesos d'antelació a la data del seu venciment inicial o al de qualsevol de les seves pròrrogues.

La denúncia s'haurà de fer per escrit a les altres parts i s'haurà de registrar en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

En cas de ser prorrogat tàcitament, tots els conceptes salarials seran incrementats aplicant l'IPC real interanual corresponent al període de l'1 de gener fins al 31 de desembre i publicat per l'INE per a la província de Barcelona.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i per a la seva aplicació pràctica són considerades globalment. Per tant no es podrà pretendre l'aplicació d'algunes de les seves normes excloent-ne les altres.

En cas que es declarés la nul·litat d'una part del Conveni, la resta del text es mantindrà en vigor i la comissió negociadora es compromet a negociar un nou redactat de les clàusules declarades nul·les en el termini màxim de 21 dies a comptar des de la notificació de la declaració de nul·litat.

Article 5

Garantia personal

Les condicions pactades en aquest Conveni es consideren mínimes, per la qual cosa qualsevol pacte més favorable al treballador, establert legalment entre treballador i empresa, mitjançant normativa d'obligat compliment o condició més beneficiosa legalment adquirida, prevaldrà sobre el que aquí s'estableix.

Article 6

Comissió paritària i interpretació del conveni

Amb la finalitat de vigilar el compliment del Conveni, interpretar-lo quan procedeixi i portar a terme l'arbitratge de qüestions que es sotmetin a la seva consideració, es constituirà una comissió paritària integrada pels Delegats de Personal i un nombre igual de representants de l'empresa que iniciarà la seva actuació a petició de qualsevol part interessada. En tot cas, els acords s'hauran de prendre per majoria simple, sense perjudici de què les parts decideixin designar un o diversos àrbitres i què la decisió d'aquests tingui la mateixa eficàcia que l'acord entre ambdues parts.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 7

Normes generals

Les retribucions que es pacten en aquest Conveni es consideren com a contraprestació dels coneixements i l'aportació del treballador al lloc de treball

  1. L'increment salarial sobre taules durant el vigent conveni serà el fixat a l'article 38.

  2. El càlcul de les meritacions salarials s'efectua:

    1. La retribució mensual es merita durant tots els dies naturals pels imports que, per a cada categoria, s'estableixen en l'annex 1.

    2. Les pagues extraordinàries es meriten per dies naturals de la forma següent:

      Paga de juny: de l'1 de gener al 30 de juny.

      Paga de Nadal: de l'1 de juliol al 31 de desembre.

    3. A l'efecte de meritació de vacances, es considera com a temps efectivament treballat el corresponent a la situació d'incapacitat temporal, sigui quina sigui la seva causa. No obstant això, atès que el dret al gaudi de les vacances caduca en el gener l'any següent, es perd aquest dret si al venciment d'aquest any el treballador continua de baixa, encara que manté el dret a percebre la diferència entre la retribució de vacances i la prestació d'incapacitat temporal

  3. A l'annex 1 d'aquest conveni s'estableixen per a cada categoria professional la retribució mensual i anual.

    La retribució anual comprendrà el total de les retribucions mensuals per 12 mesos més l'import de les gratificacions extraordinàries de juny i Nadal.

  4. El salari fixat a l'annex 1 serà revisat anualment de conformitat amb el que estableix l'article 38 d'aquest conveni.

  5. Es prohibeix expressament el prorrateig horari, setmanal o mensual de les gratificacions extraordinàries de juny i Nadal, de la remuneració de vacances i de les indemnitzacions per finalització de contracte llevat que així ho permeti una disposició de caràcter general.

Article 8

Retribució mensual

Es considera retribució mensual mínima la que figura a l'annex 1 del present Conveni per a cadascuna de les categories.

Article 9

Hores extraordinàries

Tenen el caràcter d'hores extraordinàries les que excedeixin les hores ordinàries en còmput setmanal.

La seva realització serà voluntària, tret dels casos previstos a l'article 35.3 del RDL 1/1995, de 24 de març.

El nombre d'hores extraordinàries que realitzi cada treballador, llevat en els supòsits de força major, no excedirà de 80 hores l'any.

Es prohibeix expressament la compensació en metàl·lic de les hores extraordinàries, que hauran de ser compensades mitjançant descans dins del dotze mesos següents a la seva realització.

Si es realitzen entre les 8.00 hores i les 20.00 hores cada hora extra es compensarà a raó de 1 hora i 15 minuts; si es realitzen entre les 20:00 i les 8:00 hores del dia següent es compensaran a raó de 1 hora i 30 minuts i si es realitzen en cap de setmana o en festius, es compensarà cada hora extra a raó de 2 hores de descans.

Article 10

Gratificacions extraordinàries

El treballador tindrà dret a dues gratificacions extraordinàries l'any que seran abonades els mesos de juny i desembre abans dels dies 30 i 20 de cadascun d'ells respectivament.

La quantia de les pagues extraordinàries de juny i Nadal és la que es determina a l'annex 1 del Conveni per a cada categoria, qualsevol que en sigui la quantia de la remuneració i la modalitat del treball prestat.

Aquestes pagues extraordinàries no es meriten mentre duri qualsevol de les causes de suspensió del contracte, previstes per l'article 45 de l'Estatut dels treballadors, tret del que estableix aquest article respecte de la incapacitat temporal.

L'import de les pagues extraordinàries per al personal que, per raó de la seva permanència, no tingui dret a la totalitat de la quantia és prorratejat segons les normes següents:

  1. El personal que ingressa o cessa en el transcurs de cada semestre natural merita la paga proporcionalment al temps de permanència en l'empresa durant el semestre.

  2. Al personal que cessa en el semestre respectiu, li ha de ser abonada la part proporcional de la gratificació en el moment de realitzar la liquidació dels seus havers.

  3. El personal que presti el seus serveis en jornada reduïda o a temps parcial merita les pagues extraordinàries proporcionalment al temps efectivament treballat.

Pel que fa als treballadors que hagin estat en situació d'incapacitat temporal, es garanteix que no es traurà cap import de les gratificacions extraordinàries per aquest fet.

Article 11

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR