Convenio colectivo - Fundació Privada Elisava, Escola Universitària, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4661 de 23/06/2006

RESOLUCIÓ

TRI/2091/2006, de 10 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació Privada Elisava, Escola Universitària, per al període 1.9.2005-31.8.2010 (codi de conveni núm. 0813672).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació Privada Elisava, Escola Universitària, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 24 d'octubre de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació Privada Elisava, Escola Universitària, per al període 1.9.2005-31.8.2010 (codi de conveni núm. 0813672) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 10 de gener de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fundació Privada Elisava Escola Universitària per als cursos acadèmics 2005-2006 al 2009-2010.

TÍTOL 1

Disposicions generals

Capítol 1

Àmbits, vigència i revisió

Article 1

Àmbit funcional

Les normes d'aquest Conveni seran d'aplicació al conjunt del personal laboral que dugui a terme tasques docents o d'administració i serveis a tots els centres d'educació superior de la Fundació Privada Elisava Escola Universitària.

Article 2

Àmbit personal

Queda inclòs a l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni el personal laboral docent i el personal d'administració i serveis (PAS), en règim de contracte de treball, que presti els seus serveis a qualsevol centre d'educació superior de la Fundació Elisava.

Queden exclosos de l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni:

  1. Els assenyalats als articles 1.2 i 1.3 de l'Estatut dels treballadors.

  2. Els alumnes que participen a les tasques dels diferents departaments o serveis, tot i que gaudeixin de beca de col·laboració o beca anàloga.

  3. Els graduats, becaris o no, que s'iniciïn en les tasques d'investigació i/o docència sota la direcció de professors, de conformitat amb els estatuts i reglaments propis de cada centre de treball. Als efectes previstos en aquests dos supòsits, b) i c), es considera becari la persona que té reconeguda una beca i percep de la Fundació tan sols la dotació econòmica d'aquesta.

  4. El personal titular o auxiliar contractat per a la realització de projectes d'investigació concertats amb altres entitats públiques o privades, en cas que la retribució i la resta de condicions de treball s'ajustin estrictament a les requerides per a la realització d'aquest projecte.

  5. Els professionals que, en el camp de la seva especialitat, amb relació mercantil, col·laborin a les tasques universitàries, siguin quines siguin.

  6. El personal contractat sota la modalitat d'alta direcció a l'empara del Reial decret 1.382/85.

  7. Els professors que, després d'arribar a l'edat de jubilació, continuïn col·laborant amb els centres en les tasques acadèmiques que de mutu acord es decideixin, seguint el que s'estableix a les universitats públiques per als professors emèrits.

Article 3

Vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor l'endemà de la seva signatura. Pel que fa a efectes econòmics, desenvolupament de categories, dedicacions i jornada, s'aplicarà a partir del dia 1 de setembre de 2005 i es mantindrà vigent fins al dia 31 d'agost de 2010.

Article 4

Pròrroga, denúncia i revisió

  1. Aquest Conveni es prorrogarà curs acadèmic rere curs acadèmic, a partir de l'1 de setembre de l'any 2010, per tàcita reconducció, si no és denunciat, per escrit, per qualsevol de les parts signants en el termini dels 2 mesos anteriors al seu venciment o qualsevol de les seves pròrrogues.

  2. En cas de denúncia, i fins que no s'arribi a un acord definitiu, tindran plena vigència les clàusules normatives d'aquest Conveni. Així mateix, les parts es comprometen a iniciar negociacions en un termini no superior a 2 mesos a partir de la data de la seva denúncia.

  3. A partir de i amb efectes de l'1 de setembre del 2007 s'aplicarà un increment salarial equivalent a l'IPC de Catalunya de l'any immediatament anterior sobre els conceptes següents: salari base i, si correspon, plus de càrrec i complement "ad personam".

Article 5

Prelació de normes i valoració normativa

  1. Per a totes les matèries no regulades en el present Conveni, serà d'aplicació com a dret supletori la legislació general i laboral vigent.

  2. Les condicions que es pacten en aquest Conveni col·lectiu constitueixen un tot orgànic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica són considerades globalment i substitueixen les actualment en vigor.

  3. En cas que es declari nul·la alguna de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu, la resta es manté en vigor i les parts es comprometen a arribar, en el termini de 2 mesos, a un acord que substitueixi la clàusula declarada nul·la.

Capítol 2

Comissió paritària de vigilància

Article 6

Comissió paritària de Vigilància del Conveni

  1. Es constituirà una Comissió de Vigilància paritària per a la interpretació i mediació en el compliment de les clàusules d'aquest Conveni.

  2. La Comissió serà paritària i estarà integrada per una representació de la part empresarial i una representació del comitè d'empresa, amb un màxim de 3 persones de cadascuna d'elles, i vetllarà pel compliment i la correcta interpretació d'aquest Conveni.

  3. La Comissió es reunirà a petició de cadascuna de les parts, prèvia convocatòria, amb ordre del dia, que s'efectuarà com a mínim amb una antelació de 5 dies hàbils. Actuaran com a president i secretari els membres de la Comissió que resultin triats o designats de mutu acord.

  4. Amb anterioritat a la incoació de qualsevol reclamació relativa a la interpretació del present Conveni davant l'organisme competent, la part que pretengui dur-la a terme dirigirà una petició a aquesta Comissió per al seu debat i estudi. La Comissió emetrà una resolució en el termini màxim d'un mes, amb acord o no, i si escau contenint-hi les discrepàncies. Contra aquesta resolució la part que ho trobi convenient podrà iniciar les actuacions que consideri oportunes.

Capítol 3

Organització del treball

Article 7

Facultats i obligacions de la Direcció

  1. L'organització del treball de cadascun dels centres de la Fundació Elisava és facultat exclusiva i pròpia de la Direcció de la Fundació i de les persones que aquesta designi, i s'exercirà d'acord amb el que estableix aquest Conveni, la resta de normes laborals i l'ordenament jurídic general i els usos i costums propis de cada centre; la Fundació reconeixerà les competències i facultats que la legislació vigent confereix als representants legals dels treballadors.

  2. Tot l'any tindrà la consideració de període lectiu, i se salvaguardaran els drets d'horari, períodes festius i vacances dels treballadors, tenint en compte que en aquest nivell de l'ensenyament superior, a més dels cursos ordinaris, s'imparteixen altres cursos especials i que de forma ininterrompuda s'hi duen a terme treballs d'investigació.

TÍTOL 2

Del personal

Capítol 1

Classificació

Article 8

Classificació del personal

  1. El personal inclòs a l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni es classifica en els grups següents:

    Grup A

    Personal docent i investigador

    1.1 Professor

    1.1.1 Amb dedicació completa. Suposa la prestació a la Fundació de 1.190 hores en còmput global anual. Durant aquest temps el personal docent farà tasques de preparació i impartició de la docència, investigació, tutories, tasques de gestió relacionades amb els estudis i altres activitats d'acord amb els plans d'estudis i els sistemes pedagògics i de gestió de la Fundació. Dins d'aquesta jornada, 540 hores anuals, com a màxim, es destinaran a la impartició docent efectiva.

    1.1.2 A temps parcial. Suposa la prestació en la Fundació d'un nombre d'hores inferior a 1.190 hores en còmput global anual. La retribució que correspongui serà la proporcional al nombre d'hores contractades prenent com a base el que estableixen les taules salarials per al professor a temps complet.

    Grup B

    Categories funcionals temporals

    2.1 Cap d'Estudis

    2.2 Coordinador

    2.3 Cap d'Àrea

    Aquestes categories es consideren funcionals i temporals, per la qual cosa la seva jornada i el seu complement salarial específics es mantindran mentre el personal afectat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR