Convenio colectivo - Futbol Club Barcelona, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4700 de 18/08/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3903/2005, de 27 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Futbol Club Barcelona (personal continu) per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0807242).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Futbol Club Barcelona (personal continu) subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 5 d'octubre de 2004, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Futbol Club Barcelona (personal continu) per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0807242) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 27 d'octubre de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del personal continu del Futbol Club Barcelona per a l'any 2004

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni és d'aplicació a tot el personal que, amb relació juridicolaboral, presti serveis al Futbol Club Barcelona, amb excepció dels següents col·lectius:

  1. Personal fix discontinu.

  2. Personal federat (tècnics i esportistes).

  3. Personal d'alta direcció al qual es refereix l'article 2.1.a) de l'Estatut dels treballadors (ET).

Article 2

Àmbit funcional

Les normes contingudes en aquest Conveni, afecten i són d'aplicació a tots els centres de treball del Futbol Club Barcelona actualment existents, o que es puguin crear en el futur.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest Conveni entrarà en vigor l'1 de gener de 2004, i la seva duració serà fins al 31 de desembre de 2004 i substituirà i deixarà sense efecte el Conveni col·lectiu anterior.

Article 4

Pròrroga i denúncia

  1. Aquest Conveni es comprendrà prorrogat tàcitament per períodes anuals successius, si no es produeix l'oportuna denúncia en forma legal amb antelació mínima de 2 mesos a la data que finalitza la seva vigència, o la de qualsevol de les seves pròrrogues.

    En el cas que un cop denunciat aquest Conveni, la negociació del nou Conveni col·lectiu coincideixi durant el període electoral a la Presidència del FC Barcelona, període que es fixa en 6 mesos abans de la data de celebració de les eleccions, les negociacions del nou Conveni col·lectiu quedaran suspeses durant tot el període electoral, i s'iniciaran novament 15 dies després de finalitzar el procés electoral.

  2. En cas de pròrroga, per no haver-se denunciat el Conveni, les condicions salarials del Conveni es revisaran aplicant un increment percentual equivalent a l'IPC registrat a Catalunya, l'any immediatament anterior a l'inici de la pròrroga, incrementat en un 0,25%.

Article 5

Règim de l'empresa i organització del treball

  1. Organització de l'empresa

    L'organització de l'empresa és facultat de la seva Direcció, la qual l'exercirà d'acord amb la normativa legal i convencional vigent i posarà en coneixement de la representació dels treballadors els canvis que es produeixin. El Comitè d'Empresa podrà fer propostes relacionades amb l'organització, racionalització i producció del treball.

  2. Organització del treball

    L'organització, l'exercirà la Direcció de l'empresa conformement al que estableix la normativa legal i convencional vigent. No obstant l'anterior, en tot el relacionat amb la implicació o revisió dels sistemes d'organització i control de treball, així com qualsevol modificació substancial de les condicions de treball, quan existeixin raons provades tècniques, productives i organitzatives es donarà compliment a l'establert a l'article 41 de l'Estatut dels treballadors i article 10 de la LOLS.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Si qualsevol dels acords continguts en aquest Conveni resultés anul·lat o modificat per la intervenció de l'autoritat laboral, quedarà sense efecte el o els articles que fossin anul·lats o modificats, mantenint-se vàlids tota la resta d'articles del Conveni, i s'obrirà un període de negociació per tal de tractar dels articles anul·lats o modificats, i d'aquells que qualsevol de les parts consideri relacionats amb el que s'anul·la, en un termini no superior a 30 dies.

Article 7

Condicions més beneficioses

Es respectaran com a condicions més beneficioses adquirides a títol personal les retribucions i condicions de treball que, a la signatura d'aquest Conveni, resultin superiors en el seu conjunt i còmput anual a les que s'hi estableixen.

Aquestes retribucions constaran als rebuts oficials de salaris com a complements "ad personam".

Article 8

Absorció i compensació

Les retribucions i altres condicions que s'estableixen en el present Conveni, siguin o no de naturalesa salarial, compensaran o absorbiran en el seu conjunt i còmput anual totes les retribucions i millores de qualsevol tipus (complements d'antiguitat, complements personals de quantitat i qualitat, etc.) que vingués satisfent anteriorment el Club, bé sigui per imperatiu legal, conveni col·lectiu, contracte individual, ús o costum, concessió voluntària del Club, o per qualsevol altres causes. No tindrà la consideració d'absorbible i compensable les quantitats incloses al complement personal que provenien del desaparegut complement d'antiguitat.

Article 9

Comissió Paritària (CIVE)

  1. Es constitueix una Comissió Paritària per a la intervenció, vigilància i estudi del present Conveni que estarà integrada per 3 representants de cadascuna de les parts.

    A sol·licitud d'una de les parts podrà assistir a les reunions de la Comissió Paritària 1 assessor, qui tindrà veu però no vot.

  2. Els acords de la Comissió Paritària, sempre que s'adoptin almenys per 2 membres de cadascuna de les parts, tindran la mateixa eficàcia que el pactat en Conveni i seran vinculants per a les dues parts.

  3. En el termini de 15 dies següents a la signatura d'aquest Conveni, cada part comunicarà a l'altra les persones concretes designades per formar part de l'esmentada Comissió i, en aquest cas, els seus suplents.

  4. Les decisions de l'anomenada Comissió seran emeses dintre dels 30 dies següents a aquell en què es rebi l'escrit de qualsevol interessat, o de les parts, sotmetent-li una qüestió i no privaran les parts interessades del dret d'usar la via administrativa o judicial segons el que procedeixi, llevat que per acord les dues parts se sotmetin a la decisió de la Comissió Paritària.

Article 10

Ingressos

  1. Ingressos. L'ingrés de nou personal al Club s'ajustarà a les disposicions legals vigents en matèria de col·locació. Els aspirants hauran de tenir l'edat mínima legal. Els aspirants s'hauran de sotmetre a reconeixement mèdic previ a la resta de formalitats exigibles, sent de lliure elecció del Club la contractació de tot el personal, que haurà de superar amb èxit una selecció mitjançant les proves teòriques, pràctiques i psicotècniques que el Club consideri convenients en cada categoria professional, amb l'objecte de comprovar el seu grau de preparació per desenvolupar les funcions adequades al lloc de treball, dintre les normes legals aplicables sobre això.

  2. Sol·licitud d'ingrés. Prèviament a l'exposat en el punt anterior, l'aspirant haurà d'emplenar la sol·licitud d'ingrés, mitjançant la qual el productor facilitarà totes les dades necessàries per a la confecció del cens laboral.

    Aquesta sol·licitud haurà d'anar acompanyada de:

    1. 2 fotografies carnet.

    2. Documents d'identitat per acreditar la seva personalitat.

  3. Període de prova. Tot el personal de nou ingrés quedarà sotmès al període de prova que per al seu grup professional s'estableix a continuació:

    Grups A, B, C i D: 2 mesos.

    Grups E, F i G: 6 mesos.

    Durant el període de prova el Club i el treballador podran resoldre lliurement el contracte sense termini de preavís, sense pagament d'indemnització i sense possibilitat de reclamació de cap mena.

    Un cop finalitzat el període de prova, quedarà formalitzada l'admissió, i es computarà a tots els efectes l'esmentat període.

    Només es comprendrà que el treballador està subjecte al període de prova, si així consta per escrit.

Article 11

Ascensos

Els ascensos estaran subjectes al règim següent:

L'ascens dels empleats i treballadors a llocs de treball que impliquin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR