Convenio colectivo - Terminales Quimicos SA (Terquimsa), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4708 de 30/08/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3905/2005, de 19 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Terminales Químicos, SA (centre de treball de Barcelona), per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0813662).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Terminales Químicos, SA (centre de treball de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 16 de novembre de 2005 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Terminales Químicos, SA (centre de treball de Barcelona), per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0813662) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 19 de desembre de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Terminales Químicos, SA (centre de treball de Barcelona), per als anys 2005-2007

Article 1

Objecte i àmbit territorial

El present Conveni col·lectiu té per objecte regular les relacions laborals entre l'empresa TERQUIMSA i els seus treballadors al centre de treball situats a Barcelona.

Per a qüestions no pactades en aquest Conveni, les dues parts acorden sotmetre's al Conveni general de la indústria química.

Article 2

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta tot el personal i centres de treball de Barcelona amb les excepcions de personal tècnic i de direcció.

Article 3

Vigència

El present Conveni té efectes retroactius des del dia 1 de gener de 2005 amb excepció d'aquelles clàusules en les quals les parts acordin una altra vigència diferent.

Article 4

Durada

La durada del present Conveni és de 3 anys a comptar des de la seva entrada en vigor, i per tant finalitza el dia 31 de desembre del 2007.

Article 5

Pròrroga

El Conveni queda prorrogat tàcitament si no és objecte de denúncia per a la seva revisió amb l'antelació suficient, prevista a l'article següent, a la data del seu venciment inicial o de qualsevol de les seves pròrrogues. En cas de denúncia i fins que no s'arribi nou acord romanen en vigor tots els seus continguts.

Article 6

Revisió

La denúncia per a la revisió del present Conveni ha de formular-se, per la representació que la proposi, amb 3 mesos d'antelació a la data de finalització de la vigència d'aquest Conveni o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 7

Compensació i absorció

Les condicions recollides en el present Conveni, estimades en el seu conjunt, i en còmput anual absorbeixen i compensen les que regien anteriorment qualsevol que sigui la seva naturalesa i origen així com les que en el futur puguin establir-se per disposicions legals que impliquin variacions econòmiques a tots o en algun dels conceptes retributius.

Article 8

Ascensos

Llevat dels llocs de confiança i personal fora de Conveni els ascensos s'han d'ajustar a les normes que sobre promoció es regulen en el present Conveni a l'article 25.4.

Article 9

Permisos retribuïts

El treballador, previ avís i justificació, pot absentar-se de la seva feina amb dret a remuneració, per algun dels motius i pel temps següent:

  1. 15 dies naturals en cas de matrimoni.

  2. 2 dies en els casos de naixement de fill o malaltia greu o mort de parents fins al segon grau de consanguinitat o afinitat. Quan amb aquest motiu el treballador necessiti fer un desplaçament a l'efecte, el termini és de 4 dies.

  3. 1 dia per trasllat del domicili habitual.

  4. Pel temps indispensable per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic o personal. Quan consti en una norma legal o convencional un període determinat, cal atenir-se al que aquesta disposi quant a la durada de l'absència i a la seva compensació econòmica. Quan el compliment del deure abans referit suposi la impossibilitat de la prestació del treball degut en més d'un 20% de les hores laborals en un període de 3 mesos, l'empresa pot passar al treballador afectat a la situació d'excedència regulada en l'apartat 1 de l'article 46 de l'Estatut dels treballadors. En el supòsit que el treballador, per compliment del deure o desenvolupament de càrrec, percebi indemnització, s'ha de descomptar el seu import del salari que tingui dret de l'empresa.

  5. Per realitzar funcions sindicals o de representació de personal en els termes establerts legalment o convencionalment.

Article 10

Jornada de treball

  1. Durada i còmput de jornada: la jornada de treball, en còmput anual és de 1.752 hores de treball efectiu, que ha de començar i finalitzar, amb roba de feina, al centre on el treballador estigui assignat. Els operaris que tinguin contacte amb productes molt tòxics o cancerígens, segons llei, i amb prèvia especificació de les operacions que són susceptibles de tenir contacte (presa de mostres, mesurament manual i desconnexió de mànegues de vaixells/tancs) han de tenir 10 minuts per a neteja personal, i no es computa com a temps efectiu de treball.

  2. Temps no treballat: en els casos de retards i faltes d'assistència a la feina no justificades, així com absències o abandonaments no autoritzats del centre de treball, es dedueixen els salaris corresponents al temps no treballat, i això amb independència de la consideració de falta que les citades absències puguin tenir.

  3. Temps d'entrepà: d'acord amb allò que estableix l'article 34.4 de l'Estatut dels treballadors el personal adscrit al règim de treball de jornada diària continuada superior a 6 hores, té dret a un període de descansos de 15 minuts, que té la consideració de temps efectiu de treball.

  4. Relleu en llocs de treball: els treballadors han de rellevar-se en el lloc de treball a fi de garantir la continuïtat en el procés productiu, requerint la coincidència de manera efectiva en el lloc de treball entre el personal sortint i entrant, per tal que, sense paralització de l'activitat, es puguin transmetre les incidències, observacions i instruccions necessàries.

    El temps d'encavalcament no ha de ser superior a 15 minuts per cada relleu.

  5. Horari de treball: l'horari normal de treball és de dilluns a divendres, excepte festius, de 8 a 17 hores amb un descans d'1 hora per menjar, en període de 13 a 15 hores. El torn rotatiu es compon de torns de nit, tarda i matí els 365 dies de l'any, d'acord amb calendari anual.

    El Departament de Trànsit a més de l'horari normal, fa horari de 10.30 a 19.30 hores amb 1 hora per menjar i horari de 6 a 14 hores, tots ells de dilluns a divendres excepte festius.

  6. Horari flexible: el personal adscrit a aquest règim ha de realitzar la seva jornada en horari flexible.

    Per al personal d'horari flexible l'empresa ha d'intentar, sempre que ho permetin les necessitats del servei, fer 2 jornades en les nits de dies laborables, preferentment de 17.00 a 23.00 hores i de 23.00 a 8.00 hores; s'ha d'intentar evitar grans desfasaments d'hores entre el primer i segon mes d'horari flexible, i s'ha de procurar avisar el treballador abans de les 14 hores del mateix dia laborable i abans de les 18 hores en la vigília de festiu.

    Preferentment en cap de setmana no s'ha d'efectuar en horari flexible més de 12 hores diàries de manera contínua.

    El personal d'horari flexible ha de percebre trucada per totes les jornades que realitzi excepte en horari de jornada partida. El còmput de les hores treballades es realitza bimensualment.

Article 11

Calendari laboral

La Direcció de l'empresa ha de procedir a establir el calendari laboral, en el qual s'incloguin les festes locals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR