Convenio colectivo - Transports Municipals dEgara, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4722 de 20/09/2006

RESOLUCIÓ

TRI/2964/2006, de 16 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Transports Municipals d'Egara, SA, per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0806872).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Transports Municipals d'Egara, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 17 de gener de 2006 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Transports Municipals d'Egara, SA, per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0806872) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 16 de febrer de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Transports Municipals d'Egara, SA, per als anys 2005-2008

Capítol 1

Àmbit personal, vigència, durada, salaris i clàusula de revisió salarial, denúncia i pròrroga

Article 1

Àmbit personal

Aquest Conveni és d'àmbit empresarial i s'hi adscriuen els treballadors de Transports Municipals d'Egara, SA, llevat dels alts càrrecs.

Article 2

Vigència, durada, salaris i clàusula de revisió

  1. Aquest Conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2005, a efectes econòmics i socials. La seva durada s'estendrà fins al dia 31 de desembre de l'any 2008. Les normes d'aquest Conveni es mantindran vigents fins que no se'n signi un de nou.

  2. Per al primer any de vigència del Conveni, els salaris i altres conceptes retributius han de ser els que resultin d'afegir, als precedents, l'IPC real anual de Catalunya més 0,25 punts. Amb aquesta finalitat, amb efectes del dia 1 de gener de 2005, s'han d'adequar els salaris anteriors a l'IPC estatal previst més 0,25 punts, segons taula annexa, i s'ha de fer la regularització final que correspongui una vegada sigui constatat l'IPC real anual de Catalunya, el procés del qual s'ha d'efectuar i fer extensiu també pel que fa als altres conceptes retributius del Conveni.

  3. Per als restants anys de vigència del Conveni, salaris i altres conceptes retributius s'han d'incrementar anualment segons IPC real anual de Catalunya, més 0,60 punts el 2006, més 0,80 punts el 2007 i més 1,35 punts el 2008, i s'ha de meritar amb efectes de gener de cada un d'aquests anys, l'IPC previst estatal més el percentatge esmentat anteriorment a aquest any i, amb efectes de 31 de desembre de cada any, l'oportuna regularització de diferències, una vegada conegut l'IPC real a la Comunitat.

Article 3

Denúncia i pròrroga

  1. Qualsevol de les parts pot formular la denúncia del Conveni, per a la seva rescissió o revisió, per escrit i raonadament. Cal fer-hi constar els aspectes objecte de revisió i presentar-lo a l'altra part com a mínim 2 mesos abans de la data del seu venciment.

  2. Si qualsevol de les parts no formula la denúncia del Conveni, per a la revisió o rescissió, i amb l'esmentada antelació de 2 mesos a la data del venciment inicial o de qualsevol de les seves pròrrogues, el Conveni queda prorrogat tàcitament per successius períodes d'1 any.

Capítol 2

Prelació de normes, compensació, absorció i vinculació a la totalitat

Article 4

Prelació de normes

Aquest Conveni col·lectiu constitueix la norma prioritària en la regulació de les relacions laborals entre l'empresa i els seus treballadors i, amb caràcter supletori, cal atenir-se al que disposen l'Estatut dels treballadors i altres disposicions legals de caràcter general.

Article 5

Compensació i absorció

Les disposicions legals futures que constitueixin millores retributives o condicions laborals més beneficioses que les que s'estableixen aquí, seran aplicables sempre que en còmput anual o valorades conjuntament superin les d'aquest Conveni.

Article 6

Vinculació a la totalitat

El que es pacta en aquest Conveni constitueix un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, es considera globalment. Si és modificat parcialment o hi ha una declaració de nul·litat per part de la jurisdicció competent, cal renegociar-lo íntegrament.

Capítol 3

Jornada laboral, festes a favor, vacances, llicències i excedències

Article 7

Jornada laboral

  1. La jornada laboral és de 1.702,4 hores anuals per a tot el temps de vigència del Conveni, que es concreten en 5 dies de feina i 2 de descans seguits per setmana, deduint-ne 14 festius.

  2. La implantació de torns partits de treball, per exigències del servei o per millorar la xarxa, pot comportar fins a un trenta per cent (30%) de la totalitat dels serveis i efectuat per part de personal voluntari. Si no es cobreix la quota amb voluntariat, cal dur-ho a terme entre tots els conductors perceptors de la companyia que tinguin menys antiguitat a l'empresa.

  3. Sens perjudici del que s'ha dit anteriorment, i en funció de les necessitats del servei, l'empresa està facultada per organitzar la feina, respectant el descans mínim de 12 hores diàries entre jornades. La jornada laboral no pot superar les 9 hores diàries.

Article 8

Festes a favor

  1. Són les festes que amb caràcter obligatori i en funció del calendari anual determinen la Generalitat de Catalunya i, si escau, el Govern de l'Estat, que actualment es concreten en 14 a l'any. Atès el caràcter públic del servei prestat per l'empresa, el seu gaudi no coincideix sempre amb la seva data oficial.

  2. La realització d'aquests festes s'ha de fer de la manera següent:

  1. Coincidint amb la no-realització del servei, segons el quadrant.

  2. En funció dels serveis, a iniciativa de l'empresa, procurant que vagin seguides dels descansos setmanals.

  3. A instància de l'interessat, amb l'antelació suficient, sempre d'acord amb les necessitats del servei.

Si se'n sol·licita la realització immediata, només es poden fer les que permet el servei, segons l'ordre de petició que s'hagi efectuat.

Article 9

Vacances

  1. El personal adscrit a aquest Conveni disposa de 31 dies naturals, compresos entre l'1 de juny i el 30 de setembre, sempre amb criteris de rotativitat.

  2. S'estableix un fons de vacances per a cada un dels treballadors de l'empresa, independentment de la seva categoria professional. El seu import és de 178 euros per a l'any 2005. El seu gaudi íntegre en diferent període del que s'ha dit abans, ha d'incrementar aquest fons a la suma de 410,77 euros en el mateix any i, per als restants anys de vigència del Conveni, s'ha d'adequar d'acord amb els increments pactats en el present Conveni.

  3. El calendari de vacances es fixa de comú acord entre la Direcció de l'empresa i els representats dels treballadors, de manera que tots els treballadors tinguin coneixement de la data de les seves respectives vacances com a mínim 2 mesos abans de la data en què les facin.

Article 10

Llicències

  1. Els treballadors tenen dret a llicències retribuïdes; amb la justificació i l'avís previs o posteriors, si escau, a l'empresa, pels motius i els temps següents:

    1. 18 dies naturals en cas de matrimoni.

    2. 3 dies naturals en cas de naixement d'un fill, malaltia greu, hospitalització o mort de cònjuges i familiars fins al segon grau de consanguinitat o d'afinitat. Si per aquests motius el treballador s'ha de desplaçar fora de Catalunya, se li amplia la llicència 3 dies més; o sigui, en total disposa de 6 dies naturals.

    3. 2 dies naturals per trasllat del domicili habitual.

    4. 2 dies naturals per a afers privats. Es poden concedir sempre que se sol·licitin, com a mínim, 5 dies abans de la data prevista.

    5. El temps indispensable, inherent al compliment de deures inexcusables de caràcter públic i personal, així com per a una visita mèdica justificada documentalment. Caldrà haver-ho sol·licitat prèviament com més aviat millor, a fi de preveure un relleu.

    6. 1 hora diària per lactància, natural o artificial, d'un fill menor de 9 mesos. El seu gaudi correspon al pare o a la mare, indistintament, si els dos treballen. A elecció de l'interessat, es pot substituir per una reducció de mitja...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR