Convenio colectivo - Fundació de Gestió Sanitària de lHospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4723 de 21/09/2006

RESOLUCIÓ

TRI/2978/2006, de 9 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per als anys 2004 i 2005 (codi de conveni núm. 0802302).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 14 de desembre de 2005 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per als anys 2004 i 2005 (codi de conveni núm. 0802302) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 9 de gener de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per als anys 2004 i 2005

Article 1

Àmbit d'aplicació funcional i personal

El present Conveni té per objecte regular les relacions laborals entre la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, (endavant FGSHSCSP) i el personal al seu servei considerat com a treballador.

Aquest Conveni, malgrat el que disposa aquest article, no serà d'aplicació a les persones excloses de l'àmbit d'aplicació de l'Estatut dels treballadors, de conformitat amb els articles 1.3 i 2 de l'esmentada Llei.

Article 2

Àmbit temporal

La vigència del present Conveni s'estén des del dia de la seva signatura fins al dia 31 de desembre de 2005, excepte aquells aspectes concrets en què s'hagi pactat un període de vigència diferent.

Article 3

Àmbit territorial

Aquest Conveni és d'aplicació a tots els centres de treball de la FGSHSCSP, independentment de la seva ubicació.

Article 4

Pròrroga i denúncia

S'entendrà que el Conveni queda prorrogat automàticament d'any en any, si no es denuncia per alguna de les parts. Atesa la data de signatura del present Conveni s'acorda que la denúncia es podrà realitzar en el termini d'1 mes a comptar des de la data de la seva signatura. La denúncia es comunicarà a l'altra part mitjançant escrit.

En cas de denúncia, les clàusules normatives continuaran vigents fins que no s'assoleixi acord exprés, tal i com estableix l'article 86.3 de l'Estatut dels treballadors.

Article 5

Garantia ad personam

Es respectaran les situacions personals que, en conjunt i en còmput anual, superin les condicions establertes en el present Conveni, també considerades en el seu conjunt i còmput anual.

Article 6

Absorció i compensació

El conjunt de pactes que conté el present Conveni substitueix, íntegrament, les condicions, tant econòmiques com de treball, existents en la seva entrada en vigor, per la qual cosa, aquestes i qualsevulla altres queden compreses i compensades amb la nova regulació convinguda, i això independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

Quant a les disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigència del Conveni, només tindran eficàcia pràctica quan, considerades en el seu conjunt i còmput anual, superin les condicions del present Conveni, considerades així en el seu conjunt i còmput anual.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

Article 8

Comissió Paritària

S'estableix la creació d'una Comissió Paritària per a la interpretació, control i seguiment del Conveni, que es compondrà de 6 membres designats per cada una de les parts.

Per part dels treballadors, els seus components són els que s'especifiquen a continuació. Es deixa constància que aquests membres han de pertànyer als sindicats signants d'aquest Conveni, amb un mínim d'1 membre per cada un d'aquests sindicats, i si fos possible, en proporció a la representativitat que tinguin aquests sindicats en la Comissió Negociadora del present Conveni.

  1. Ascensión Aguirre García-Pumarino

  2. Lluis Aloy Barquet

  3. Marta Cabaney Castany

  4. Francesc J. Martínez Arasa

  5. David Marigó Llorente

    Per part de l'empresa, els seus components són els que s'especifiquen a continuació:

  6. Ricart Quintana Bataller

  7. Joan Pericas Mata

  8. Josep Vidal Negre

  9. Josep Lluís Soler Peix

  10. Àngels Junoy Guitart

  11. Josep Ma Canals Roca

    La Comissió Paritària es reunirà a petició per escrit, indicant els temes a tractar, de qualsevol de les parts i en un termini màxim de 20 dies. En cas de no existir acord en la Comissió, les parts se sotmetran a l'autoritat laboral i/o judicial competents.

    La Comissió Paritària té com a domicili la seu de l'empresa: avinguda Sant Antoni Maria Claret, núm. 167 de Barcelona (08025).

Article 9

Prelació de normes

Les normes d'aquest Conveni regularan amb caràcter preferent les relacions laborals entre la FGSHSCSP i els seus treballadors. En allò no previst s'aplicarà l'Estatut dels treballadors, el Conveni col·lectiu 1991-1992 i redaccions següents amb codi núm. 0802302, en aquells aspectes que estiguin vigents i altres normes de general aplicació.

Article 10

Condicions econòmiques

10.1 Increments salarials

Per a l'any 2004, els salaris vigents seran els de les taules salarials de l'any 2003 incrementades en un 3,2% (IPC real), amb excepció del plus transport. Pel que fa al plus diumenge, plus festiu intersetmanal i plus festiu especial cal atenir-se al que es regula més endavant.

Aquest 3,2% s'ha aplicat de la següent forma: un 2% amb efectes de l'1 de gener de 2004 i l'1,2% restant amb efectes de l'1 de gener de 2005.

Per a l'any 2005, els salaris vigents seran els de les taules salarials de l'any 2004 incrementades amb l'IPC real, amb excepció del plus transport. Fins al moment de la seva publicació, es procedirà a incrementar les taules salarials de l'any 2004 amb un 2,5%.

Clàusula de revisió salarial: tan bon punt es conegui l'IPC real de 2005, es procedirà al pagament d'endarreriments des de l'1 de gener de 2005.

Pel que fa al plus diumenge, plus festiu intersetmanal i plus festiu especial cal atenir-se al que es regula més endavant.

Per a l'any 2006, amb efectes 1 de gener de 2006, les taules salarials de 2005 tindran un increment a compte igual a l'IPC previst pel Govern als Pressupostos generals de l'Estat, amb excepció del plus transport. Aquesta actualització es durà a terme tan bon punt s'hagi conegut l'IPC real de 2005.

10.2 Paga de manteniment del poder adquisitiu

En la nòmina del mes de gener de 2006 es farà un pagament únic per la quantia resultant d'aplicar l'1,2% sobre els imports anuals dels concepte salari base, complement específic i nocturnitat fixats a les taules definitives de 2004. Els criteris de meritament seran els mateixos aplicables al sou base.

10.3 Taules salarials

  1. S'inclou un complement específic per a les categories d'infermera llevadora i infermer psiquiàtric, condicionat a estar en possessió del títol oficial de l'especialitat, per un import de 175 euros mensuals, per 14 pagues.

  2. S'incorporen 2 noves categories amb els nivells retributius següents:

Tècnic de grau superior junior. És el treballador contractat com a llicenciat o titulat superior universitari amb menys de 4 anys d'experiència professional en les funcions per a les quals sigui contractat. La seva retribució anual serà igual a la que actualment percep un facultatiu junior.

Tècnic de grau superior. És el treballador contractat com a llicenciat o titulat superior universitari amb 4 anys o més d'experiència professional en les funcions per a les quals sigui contractat. La seva retribució anual serà igual a la que actualment percep un facultatiu col·laborador.

Article 11

Classificació professional

S'establirà un sistema de classificació professional basat en grups professionals d'acord amb l'annex 1. Aquest sistema de classificació professional s'emmarca en la regulació que contempla la LOPS (Llei d'ordenació de professions sanitàries, Llei 44/2003, de 21 de novembre).

Tots els treballadors de la FGSHSCSP s'adaptaran al nou sistema de classificació professional. S'acorda un termini màxim de 6 mesos, des de la signatura del present Conveni, per tal de pactar les condicions d'aplicació de la nova classificació professional, mantenint mentre l'actual sistema de classificació i retribució.

Article 12
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR