Convenio colectivo - Ciments Molins Industrial SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4726 de 26/09/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3037/2006, de 26 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ciments Molins Industrial, SA, per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0809562).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ciments Molins Industrial, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 24 de maig de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ciments Molins Industrial, SA, per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0809562) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 26 d'abril de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Ciments Molins Industrial, SA, per als anys 2005-2007

Capítol 1

Extensió

Article 1

Àmbit general

El present Conveni col·lectiu és aplicable obligatòriament en els centres de treball de Cementos Molins Industrial, SA, que a continuació s'enumeren:

Fàbrica i oficines de Sant Vicenç dels Horts i Pallejà.

Pedreres de Vallirana, Pallejà i Cervelló.

Els citats centres de treball són els únics que l'empresa posseeix en l'actualitat.

Article 2

Àmbit personal

Dintre de l'àmbit d'aplicació del Conveni queda inclòs el personal de Cementos Molins Industrial, SA, enquadrat dintre de les categories laborals que es detallen en l'annex 1.

Article 3

Vigència i efectes

El present Conveni entrarà en vigor el dia de la seva firma, si bé els seus efectes econòmics es produiran des del dia 1 de gener de 2005 fins el 31 de desembre de 2007.

Article 4
  1. Durada

  2. Increments

  3. Revisió

  4. Durada: Tot i que la durada d'aquest Conveni serà de 3 anys, des de l'1 de gener de 2005 fins el 31 de desembre de 2007, al seu termini, quedarà prorrogat per períodes d'un any si cap de les parts no en presenta denúncia en la forma que preveu la legislació vigent, amb 2 mesos d'antelació, al menys, al seu termini o pròrroga en curs.

    Una vegada denunciat aquest Conveni, si les deliberacions per al nou pacte ultrapassen el termini de vigència d'aquest o de qualsevol de les seves pròrrogues, novament quedarà prorrogat fins que finalitzin les negociacions.

  5. Increments: Els increments pactats per als 3 anys de vigència del present conveni, son els que s'indiquen a continuació:

    Any 2005: 3,50%

    Any 2006: IPC previst en els pressupostos Generals de l'Estat.

    Any 2007: IPC previst en els pressupostos Generals de l'Estat.

    Els increments assenyalats anteriorment es faran sobre la totalitat dels conceptes de retribució, excepte en aquells casos en que els augments pactats excedeixin els percentatges indicats.

    A partir de la signatura d'aquest conveni, qualsevol esment a Index de preus al consum que consti en el mateix, s'haurà d'entendre com a referència a l'IPC de Catalunya, llevat que, de manera expressa, es faci constar una altra cosa.

  6. Clàusula de garantia: com a norma general s'estableix que, durant tota la vigència del pressent conveni, es mantindrà el poder adquisitiu dels salaris. Per això s'han establert les següents condicions:

    Any 2005 - Garantia de l'IPC de Catalunya més mig punt.

    Any 2006- Garantia de l'IPC de Catalunya més una paga lineal de 400 euros com a pagament únic no consolidable.

    Any 2007 - Garantia de l'IPC de Catalunya més 1 punt.

    Per tant, si l'IPC de Catalunya enregistrat a 31 de desembre de qualsevol dels anys de vigència del present conveni, resultes superior al percentatge d'increment aplicat en l'any, caldrà efectuar la revisió per l'excés fins el màxim establert per cada any, amb efectes a partir d l'1 de gener i prenent com a base del càlcul els valors del 31 de desembre de l'any immediatament anterior.

Article 5

Compensació i absorció

La totalitat de les millores que el Conveni estableix, tant obligatòries com voluntàries (salaris base, complements de qualsevol tipus, plus, primes i incentius, dietes, etc.), compensen i absorbeixen les retribucions i els beneficis de qualsevol naturalesa que els treballadors afectats perceben o gaudeixen en el moment de l'entrada en vigor d'aquest conveni.

Així mateix, les millores econòmiques i de treball, tant obligatòries com voluntàries, que s'implanten en virtut del present Conveni, així com les voluntàries que d'ara endavant s'hi puguin establir, són compensables i absorbibles, fins on abastin, amb els augments o les millores de qualsevol naturalesa que en el futur es puguin concedir mitjançant disposicions legals obligatòries.

Article 6

Retribucions vinculades a la totalitat

En cap cas podrà invocar-se l'aplicació de l'Estatut dels treballadors, l'acord Estatal sobre cobertura de buits per el sector del ciment o qualsevol altra reglamentació vigent, en reclamacions sobre algun concepte de retribució aïllat. Aquestes reclamacions només es consideren fonamentades quan, un cop comparades les retribucions fixades en aquest Conveni, per tots els conceptes i en còmput anual, amb les que figuren en les reglamentacions invocades, calculades de la mateixa manera, siguin inferiors les que el Conveni estableix.

Per altra banda, en el supòsit que les autoritats competents, en l'exercici de les seves facultats, previstes en l'article 90.5 de l'Estatut dels treballadors, modifiquin o no aprovin algun dels pactes d'aquest Conveni, aquest queda sense eficàcia pràctica, en conjunt, i caldrà reconsiderar el seu contingut.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 7

Norma general

L'organització de la feina és facultat exclusiva de la direcció de l'empresa, que és responsable del seu ús davant l'Estat, tenint el deure d'organitzar-la de manera que es pugui obtenir el màxim rendiment mitjançant la utilització racional dels elements de què disposa i la col·laboració del seu personal, respectant sempre la normativa vigent.

Article 8

Facultats i obligacions de la direcció de l'empresa

Són facultats de la direcció de l'empresa:

  1. La qualificació del treball segons qualsevol dels sistemes admesos.

  2. L'exigència dels rendiments mínims o habituals.

  3. La determinació de qualsevol sistema encaminat a obtenir i assegurar uns rendiments superiors als mínims exigibles. A aquest efecte, es poden establir incentius totals o parcials, i assignar-los al personal o a les tasques.

  4. L'exigència de la deguda vigilància, atenció, neteja i diligència adequades en tenir cura de la maquinària i de l'utillatge encomanats al productor.

  5. La mobilitat i redistribució del personal d'un centre de treball, secció o departament de l'empresa a un altre, d'acord amb les conveniències de l'organització o de la producció. Respectant en tot cas les limitacions a la mobilitat funcional marcades en l'article 39 del ET.

  6. La posada en vigor dels horaris més adequats per a un millor rendiment, l'organització dels torns de treball i dels relleus, així com la seva modificació quan ho cregui necessari i convenient, amb les limitacions legals previstes per la Legislació vigent.

  7. La regulació de l'adaptació de les càrregues de treball, el rendiment i les tarifes, a les condicions resultants de les modificacions introduïdes en els mètodes operatoris, processos de fabricació, canvis de matèries, màquines o condicions tècniques d'aquestes, així com la distribució del personal i els canvis de funcions en aquests casos.

  8. Mantenir, en tot cas, l'organització i les normes de treball, fins i tot en cas de disconformitat dels productors expressada a través del Comitè d'empresa, a la espera de la resolució dels organismes als quals correspongui.

  9. Qualssevol altres funcions anàlogues a les consignades anteriorment, ja que les facultats ressenyades ho han estat en sentit enunciatiu u orientatiu i en cap cas restringiu, per la qual cosa correspon a l'empresa la més àmplia facultat i llibertat en l'organització de la feina, sempre de conformitat amb la legislació vigent.

    Per altra banda, la direcció de l'empresa ha de:

  10. Informar al Comitè d'empresa i els delegats de personal sobre les modificacions de caràcter general en l'organització de la feina, sens perjudici de les seves facultats en aquesta.

  11. Notificar per escrit als treballadors, a través del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR