Convenio colectivo - Sandvik Española, SA (centre de treball de Martorelles), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4728 de 28/09/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3070/2006, de 23 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sandvik Española, SA (centre de treball de Martorelles), per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0808391).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sandvik Española, SA (centre de treball de Martorelles), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 10 de març de 2006, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sandvik Española, SA (centre de treball de Martorelles) per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0808391) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 23 de maig de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Sandvik Española, SA (centre de treball de Martorelles), per als anys 2006 i 2007

Capítol 1

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni s'aplica al centre de treball que Sandvik Española, SA té actualment al carrer de Verneda, s/n, de Martorelles.

Article 2

Àmbit funcional

Els preceptes d'aquest Conveni regulen les relacions laborals concertades entre la Direcció de l'empresa Sandvik Española, SA i el personal que presta serveis al centre esmentat.

Article 3

Àmbit personal

Les normes d'aquest Conveni s'apliquen a tots els treballadors que integren la plantilla de Sandvik Española, SA, llevat del que disposa l'article 1.3 de l'Estatut dels treballadors.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni s'estableix per 2 anys, és a dir, des de l'1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2007.

Pot denunciar el Conveni qualsevol de les parts, per escrit i amb 3 mesos d'antelació com a mínim abans que s'acabi la seva vigència. La plataforma per revisar-lo es pot presentar a l'altra part dins el termini de 3 mesos abans esmentat.

Una vegada denunciat el Conveni, fins que no s'arribi a un acord exprés, subsisteix el seu contingut normatiu.

Article 5

Dret supletori

Pel que fa al que no preveu aquest Conveni, cal atenir-se al que disposen l'Estatut dels treballadors i les altres normes generals d'aplicació.

Article 6

Absorció i compensació

Cal atenir-se al que disposa l'article 26.5 de l'Estatut dels treballadors.

Article 7

Comissió Mixta de vigilància i arbitratge

  1. Finalitat: atendre, estudiar i mirar de resoldre els problemes que sorgeixin en relació amb la interpretació i l'aplicació del Conveni.

  2. Composició: dos membres en representació de la Direcció i dos més en representació dels treballadors que hagin estat membres de la mesa negociadora del Conveni, si és possible. Així mateix, cal nomenar un suplent per cada part que assisteixi si el titular no ho pot fer per una causa justificada.

  3. Funcionament: si es plantegen dubtes sobre la interpretació o l'aplicació del Conveni, l'interessat ha de presentar un escrit en què sol·liciti l'aclariment oportú. Si no és possible fer aquest aclariment, la qüestió s'ha de traslladar, mitjançant la Direcció o el Comitè d'Empresa, a la Comissió Mixta de vigilància i arbitratge d'aquest Conveni. Si la Comissió arriba a un acord per majoria, se n'estendrà acta i es podrà executar i aquest acord obligarà totes dues parts. A les reunions de la Comissió Mixta hi poden assistir assessors tant de l'empresa com de la representació sindical.

Si no s'arriba a cap acord, les parts s'han de sotmetre a l'arbitratge del Tribunal Laboral de Catalunya.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 8

Principis bàsics

L'organització de la feina, d'acord amb el que disposen els articles 5 i 20 de l'Estatut dels treballadors, és facultat i responsabilitat essencial de la Direcció de l'empresa.

Article 9

Estructura organitzativa

L'estructura organitzativa es compon dels punts següents:

1. Correspon a la Direcció de l'empresa la iniciativa en aquesta matèria, de conformitat amb els articles 5 i 20 de l'Estatut dels treballadors abans esmentats, i, consegüentment, l'empresa pot procedir a revisar, modificar i introduir nous mètodes i temps, i també aplicar noves tecnologies.

2. La representació legal dels treballadors pot proposar mesures alternatives a les propostes de la Direcció, les quals han de valorar conjuntament ambdues parts abans de la seva posada en funcionament.

3. Quan aquests canvis afectin les condicions substancials de treball s'han de comunicar a la representació legal dels treballadors, amb un preavís de 15 dies, a fi d'arribar a acords sobre els temes tractats.

En els casos de discrepància que hi pugui haver, les parts se sotmetran a la intervenció del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 10

Característiques

El sistema d'organització descrit anteriorment ha de potenciar les característiques següents:

  1. Flexibilitat.

  2. Responsabilitat pel que fa a la qualitat.

  3. Polivalència i policompetència.

  4. Participació i treball en equip.

  5. Mobilitat.

Article 11

Categories

El sistema de classificació professional queda regulat per l'acord de valoració de llocs de treball subscrit entre l'empresa i la representació legal dels treballadors.

Promoció i ascensos

S'ha de possibilitar la promoció dels treballadors i de les treballadores. Per a això, les vacants o llocs de nova creació que hi hagi i que puguin implicar millores per als treballadors de nivell inferior han de ser comunicats per l'empresa quan es detecti que són necessaris. Se n'exceptuen els llocs definits per l'ET com de lliure designació per l'empresa. Si hi ha diversos candidats, l'empresa pot fer les proves que consideri oportunes i en el cas d'igualtat de condicions, ha de valorar l'antiguitat en la categoria inferior.

En la mesura que es pugui, la Comissió de Formació ha de facilitar als treballadors la formació necessària per als nous llocs de treball.

La promoció no implica la modificació obligatòria de la jornada o del tipus de jornada.

Polivalència

A fi de mantenir la polivalència que hi havia en el sistema de categories anterior, s'acorda que quan un operari que estigui treballant en qualsevol lloc de treball de nivell 5 pugui ser totalment eficaç en, com a mínim, 3 llocs de treball de la seva unitat de producció, la qual cosa vol dir que està capacitat per assegurar tant la qualitat com la productivitat de les operacions que s'hi facin, passarà a meritar el salari del nivell 6.

Exclusions de la norma anterior

Se n'exclouen les màquines següents:

1. Bobines de couche.

2. Forn continu de laminat en fred.

4. Magatzem.

7. Laminat en fred.

Absorcions

L'aplicació de la valoració de lloc de treball absorbeix els complements de lloc de treball que hi ha, llevat del grup de desbast, llocs en què se seguirà abonant aquest complement fins que es facin les noves modificacions i tret d'acord.

Obligacions que implica el nivell 6

L'operari que tingui el nivell 6 o un de superior pot ser requerit per portar qualsevol grup de màquines en funció de les necessitats de la producció.

Article 12

Norma del sistema

Sandvik Española, SA ha d'elaborar una norma on es tractin tots els conceptes relacionats amb l'organització de la feina, com ara:

Sistema de mesura de quantitats de treball

Rendiment exigible

Normes per a l'aplicació del sistema

Nivells de qualitat

Causes de modificació de temps

Canvis de mètodes

Períodes d'aplicació

Assignació als diferents llocs

Els canvis que en el futur es produeixin en aquestes matèries han de ser objecte de consulta i negociació prèvies entre la Direcció de l'empresa i la representació dels treballadors, sens perjudici de les facultats que la llei atorga a les parts. Així mateix, per acord de les parts, les discrepàncies que sorgeixin en aquestes matèries es poden sotmetre a arbitratge.

Article 13

Formació integral i contínua

Ateses la importància i la transcendència que té per a totes dues parts una formació professional adequada, es pot establir, mitjançant un acord entre la Direcció i la representació legal dels treballadors, un pla integral de formació dins del qual l'empresa programi cursos de formació tècnica a impartir durant la vigència d'aquest Conveni. Si es fan fora de la jornada de treball, s'ha de compensar els assistents de la manera que s'acordi en cada cas.

També s'acorda crear una comissió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR