Convenio colectivo - Productora Lleidatana de Televisió, SL, de Lleida, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4733 de 04/10/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3161/2006, de 13 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Productora Lleidatana de Televisió, SL, de Lleida, per al període del 28.6.2006 al 31.12.2009 (codi de conveni núm. 2501082).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Productora Lleidatana de Televisió, SL, de Lleida (Segrià), subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 28 de juny de 2006, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Productora Lleidatana de Televisió, SL, de Lleida (Segrià), per al període del 28.6.2006 al 31.12.2009, al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Lleida.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 13 de juliol de 2006

Pilar Nadal i Reimat

Directora dels Serveis Territorials

a Lleida en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Productora Lleidatana de Televisió, SL, de Lleida (Segrià), per al període del 28.6.2006 al 31.12.2009

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest conveni afecta la totalitat del personal vinculat a l'empresa Productora Lleidatana de TV, SL, mitjançant un contracte laboral. En queden excloses, expressament, les persones que, tot i regir-se per un contracte laboral i pertànyer al règim general, ostentin qualsevol categoria superior a la de cap de secció o que executin funcions d'alta direcció i els membres del consell d'administració, sempre que la seva activitat només comporti funcions inherents a aquests càrrecs, professionals liberals i assessors vinculats per contracte de prestació de serveis, corresponsals o col·laboradors que no hi estiguin vinculats per contracte laboral i col·laboradors a peça.

L'empresa i el delegat dels treballadors estudiaran conjuntament aquelles situacions controvertides que puguin sorgir.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest conveni afecta el personal de l'empresa de tots els seus centres de treball existents o que es puguin crear durant la seva vigència.

Article 3

Entrada en vigor i durada

Aquest conveni entrarà en vigor en el moment de la seva signatura. La durada d'aquest conveni serà de tres anys i mig, la vigència finalitzarà el 31 de desembre de l'any 2009.

Article 4

Pròrroga i denúncia

El present conveni quedarà prorrogat automàticament, tant en les seves clàusules normatives, com en les obligacionals, a partir de la data de l'acabament si no ha estat denunciat per qualsevol de les dos parts, amb una antelació mínima de dos mesos, davant de la Delegació de Treball de la Generalitat a Lleida. Si cap de les dos parts no el denuncia amb l'antelació mínima, es considerarà prorrogat d'any en any. Una vegada denunciat el conveni i obert el procés de negociació, el conveni denunciat també es considerarà prorrogat automàticament, tant en les clàusules normatives com en les obligacionals, fins a arribar a un nou conveni.

Article 5

Ad personam

S'han de respectar les condicions personals que, en el moment de la signatura d'aquest conveni i amb caràcter global, superin les establertes en aquest conveni i s'han de mantenir estrictament ad personam.

Article 6

Comissió paritària

Totes les qüestions derivades de l'aplicació d'aquest conveni, es regiran d'acord amb l'establert l'article 85 i) de l'Estatut dels Treballadors. La comissió paritària estarà formada pel representant dels treballadors, el representant de l'empresa i l'assessor del representant dels treballadors que assigni el sindicat signant.

Capítol 2

Organització i condicions de treball

Article 7

Principi general

L'organització del treball correspon a la direcció de l'empresa. El delegat dels treballadors exercirà funcions d'assessorament i farà propostes en aquells temes relacionats amb l'organització del treball.

L'empresa a petició, per escrit, del representant dels treballadors informarà amb caràcter previ i de forma documentada sobre els canvis que es puguin produir en l'organització del treball, millora de la productivitat, introducció de nova tecnologia, sempre que tingui vinculació amb Productora Lleidatana de TV, SL, i oferirà de forma periòdica informació sobre tot allò que fixa l'Estatut dels Treballadors.

Article 8

Modificacions laborals

Quan per raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció degudament acreditades, l'empresa necessiti adoptar modificacions substancials de les condicions de treball que afectin un o més treballadors ho posarà en coneixement del representant dels treballadors. Amb caràcter previ a qualsevol comunicació al treballador o treballadors afectats, les dos parts celebraran, si més no, una reunió, sense començar, per tant, la via legalment establerta. En l'esmentada reunió les parts analitzaran les causes al·legades per l'empresa per fer la modificació de les condicions de treball, així com la possibilitat d'evitar o reduir els efectes de la decisió empresarial.

En el cas de no haver arribat a cap acord en l'esmentada reunió, l'empresa podrà iniciar el procediment legalment establert i, en aquest cas, si no existís període de consultes, i dins dels terminis legalment establerts per a la comunicació al treballador o treballadors afectats, l'empresa, a sol·licitud dels representants dels treballadors, es compromet a seguir negociant la possible solució alternativa, ja sigui dins de l'empresa o en tràmit de mediació davant del Tribunal Laboral de Catalunya. En el cas que no hi hagi possibilitat de conciliació en l'esmentat organisme, podrà fer-se, en tràmit d'arbitratge davant del mateix Tribunal, si així ho acorden en cada moment la direcció de l'empresa i el treballador o treballadors afectats, tal com disposa, a aquest efecte, el reglament del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 9

Acomiadaments

Quan per raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, l'empresa requereixi l'amortització de llocs de treball que afectin un o més treballadors, ho posarà en coneixement del representant dels treballadors, ambdues parts tindran almenys una reunió, amb caràcter previ a qualsevol comunicació al treballador o treballadors afectats, i no començaran per tant la via legalment establerta.

En l'esmentada reunió, les parts analitzaran les causes al·legades per l'empresa per rescindir els contractes, la possibilitat d'evitar o reduir les extincions, i també parlaran sobre les mesures necessàries per atenuar els efectes en el supòsit que es consideri inevitable la rescissió de contractes de treball.

Si no s'arriba a un acord en l'esmentada reunió, després d'iniciat el procediment legal corresponent i dintre del mes de preavís legalment establert que l'empresa es compromet a utilitzar si així ho sol·licita el representant del treballador i/o treballadors afectats, se seguirà negociant la possible solució alternativa, ja sigui dintre de la mateixa empresa o en tràmit de mediació davant del Tribunal Laboral de Catalunya.

De no existir la possibilitat de conciliació davant de l'esmentat organisme, podrà fer-se en tràmit d'arbitratge i davant del mateix tribunal si així ho acorden en cada moment la direcció de l'empresa i el treballador o treballadors afectats, tal com disposa a aquest efecte el reglament del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 10

Mobilitat funcional i geogràfica

Aquest conveni es regirà pel que disposa l'Estatut dels Treballadors en els articles 39 i 40. En qualsevol cas, el delegat serà informat prèviament i amb suficient antelació de qualsevol canvi, trasllat o permuta i n'emetrà un informe; també podrà sol·licitar, si fa falta, una reunió amb l'empresa per tractar el tema i intentarà, sempre, arribar a un pacte entre l'empresa i el treballador.

Capítol 3

Plantilles

Article 11

Plantilla

L'empresa, prèvia sol·licitud per escrit, facilitarà al representant dels treballadors, anualment, una relació amb la plantilla, categoria, situació i drets adquirits de tots els treballadors de l'empresa. La relació inclourà les següents informacions: nom i cognoms, data d'incorporació a l'empresa, categoria professional, departament o secció i data de l'últim nomenament o promoció sempre que s'hagi realitzat en els dos últims anys.

Les reestructuracions internes dels diferents departaments de Productora Lleidatana de TV, SL que, per raons de rendibilitat, organització o producció, sigui necessari aplicar, modificaran automàticament les plantilles respectives i es reciclarà, sempre que es pugui, el personal excedent cap a altres departaments de l'empresa, prèvia reconversió professional si fes falta.

S'intentarà que el treballador reestructurat tingui preferència per tornar a ocupar el seu antic lloc de treball en el cas que es torni a crear i la situació sigui idèntica al moment anterior...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR