Convenio colectivo - Sal Costa SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4761 de 15/11/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3581/2006, de 8 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sal Costa, SA, per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 0805092).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sal Costa, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 17 de maig de 2006 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sal Costa, SA, per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 0805092), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 8 de juny de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Sal Costa, SA (centre de treball de la província de Barcelona), per a l'any 2006

Capítol 1

Aspectes generals

Article 1

Àmbit personal

Les estipulacions del present Conveni col·lectiu regeixen les relacions laborals a l'empresa Sal Costa, SA, tret de les persones que exerceixen càrrecs d'alta direcció a l'empresa.

Article 2

Àmbit territorial

Afecta tots els centres de treball de Sal Costa, SA, a la província de Barcelona.

Article 3

Vigència

El present Conveni col·lectiu entra en vigor, amb tots els efectes, a partir de l'1 de gener de 2006.

Article 4

Durada

La durada del present Conveni col·lectiu és d'1 any, i finalitza el 31 de desembre de 2006. Qualsevol de les parts pot denunciar el Conveni amb una antelació mínima de 2 mesos abans del seu venciment mitjançant un comunicació escrita a l'altra part i a l'autoritat laboral. Si no és denunciat, el Conveni es considera prorrogat tàcitament per períodes successius d'1 any.

Article 5

Absorció i compensació

Totes les millores i els augments que hi hagi a cada centre de treball per efecte de l'aplicació del nou Conveni seran compensables i absorbibles totalment.

Article 6

Garantia "ad personam"

Cal respectar les situacions personals que, en conjunt i còmput anual, superin el que s'ha pactat, i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions que aquí es pacten formen un tot indivisible i orgànic i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment. Si per disposició legal posterior, s'altera alguna de les estipulacions, la Comissió Mixta de seguiment del Conveni ha de decidir sobre el seu impacte en el conjunt del Conveni i sobre la possible reconsideració del seu contingut.

Article 8

Retribucions

Els salaris mínims que es pacten en aquest Conveni per a 2006 figuren a les taules salarials de l'annex 1, que incorporen un increment d'un 3,5% respecte a les taules del Conveni per a 2005.

Capítol 2

Pactes econòmics

Article 9

Gratificacions extraordinàries

L'empresa abona als seus treballadors 2 gratificacions de caràcter extraordinari d'una quantia de 30 dies de salari base, antiguitat i plus de conveni i, si escau, els complements personals que es tinguin. Aquestes gratificacions extraordinàries s'abonen: l'una al juny i l'altra al desembre. L'empresa abona també als treballadors, al mes de març, una altra gratificació extraordinària d'un import de 15 dies de salari base i antiguitat. Aquestes gratificacions s'abonen, si escau, proporcionalment al temps treballat efectivament en el període de meritació.

Article 10

Antiguitat

Al personal comprès en aquest Conveni se li abona pel concepte d'antiguitat 2 triennis i, després, quinquennis, la quantia econòmica dels quals, per al 2006, es fixa per categories professionals a l'annex 2.

L'acumulació dels increments per antiguitat en cap cas no pot superar un 5% als 3 anys, un 10% als 6 anys, un 20% als 11 anys, un 30% als 16 anys, un 40% als 21 anys, un 50% als 26 anys i un 60%, com a màxim, als 31 anys i successius. Aquests percentatges es calculen sobre el salari base.

Article 11

Plus de conveni

S'anomena d'aquesta manera la quantitat que per a cada categoria figura a l'annex 1, a la columna denominada "plus de conveni".

Aquest plus es percep mensualment, amb l'equivalència de 30 dies, i en les pagues extraordinàries, en la forma prevista a l'article 9 d'aquest Conveni.

Article 12

Plus de transport

Els treballadors perceben, pel concepte de plus de transport, la quantitat de 2,96 euros.

Aquesta quantitat es percep per dia efectivament treballat.

Article 13

Plus de nocturnitat

Quan, per raons organitzatives, els treballadors hagin de fer la feina en horari nocturn, aquests treballadors han de percebre, per cada hora nocturna que realitzin, la quantitat de 1,071 euros pel concepte de plus de nocturnitat.

Article 14

Plus absentisme

L'empresa ha d'abonar als treballadors que el 2006 no faltin al treball, ni per una causa justificada, la quantitat de 75 euros en un sol pagament, que s'ha de fer al febrer de 2007.

S'exclouen del còmput d'absentisme únicament les absències relatives a l'ús del crèdit horari de la representació legal dels treballadors i els permisos retribuïts que estableix l'article 37.3 de l'Estatut dels treballadors.

Article 15

Accidents de treball i malalties

Els treballadors afectats pel present Conveni perceben el 100% del salari de nòmina en cas d'accident laboral.

En cas d'intervencions quirúrgiques o internaments en l'UVI o l'UCI, durant els dies que romangui ingressat, i per un període màxim de 3 mesos, el treballador percep el mateix que en cas d'accident laboral.

En situacions que requereixin internament hospitalari o ingrés en l'UVI d'una durada igual o superior a 48 hores, el treballador ha de percebre, durant 1 mes com a màxim, la mateixa retribució que en cas d'accident laboral.

Els treballadors que pertanyin al col·lectiu d'oficines amb una antiguitat anterior al 31 de desembre de 1999 han de percebre (a fi de respectar un dret anterior a aquest Conveni) el 100% de la retribució en cas de baixa per incapacitat laboral transitòria. S'han d'aplicar les normes indicades en els paràgrafs anteriors als que hagin ingressat després de la data esmentada.

Article 16

Hores extraordinàries

S'acorda limitar al màxim la realització d'hores extraordinàries. No obstant això, si hi ha una necessitat que justifiqui la realització d'aquestes hores, aquesta s'ha d'ajustar als criteris següents:

  1. Hores extraordinàries que siguin exigides per la necessitat de reparar sinistres o altres danys extraordinaris i urgents, i també en cas de risc de pèrdua de primeres matèries: realització.

  2. Hores extraordinàries per comandes o períodes punta de producció, absències imprevistes, canvis de torn i altres circumstàncies de caràcter conjuntural derivades de la naturalesa de l'activitat: manteniment, sempre que no sigui possible una utilització immediata de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR