Convenio colectivo - Càmpings i Ciutats de Vacances, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4763 de 17/11/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3611/2006, de 8 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de càmpings i ciutats de vacances de la província de Barcelona per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0800365).

Atès el text del Conveni col·lectiu de treball de càmpings i ciutats de vacances de la província de Barcelona, subscrit per l'Associació de Càmpings i Ciutats de Vacances de la Província de Barcelona, UGT i CCOO el dia 21 de juny de 2006, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de càmpings i ciutats de vacances de la província de Barcelona per als anys 2006 i 2007 al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 8 d'agost de 2006

P. A. del director (Resolució de 28 de juliol de 2006)

Concepción Pascual Lizana

Cap del Servei de Relacions Laborals en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de càmpings i ciutats de vacances de la província de Barcelona per als anys 2006 i 2007

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni afecta totes les empreses i els treballadors que dediquen la seva activitat a càmpings i ciutats de vacances i que tenen els centres de treball a la província de Barcelona. S'inclou en aquest àmbit totes les activitats de qualsevol classe que es desenvolupin al si d'aquests centres de treball en l'ordre laboral, encara que les funcions no siguin les pròpies del ram de l'hoteleria per la diversitat de serveis que els càmpings i les ciutats de vacances han d'oferir als usuaris, com ara les de supermercat, bugaderia, llibreria, periòdics i revistes, estanc, objectes de regal, perruqueria, carns rostides, carnisseria, servei mèdic, piscina, jocs recreatius, etc.

Article 2

Àmbit personal

Afecta totes les persones que presten servei a les empreses i als serveis esmentats més amunt, llevat de les que no tenen la condició legal d'assalariades per les funcions que fan, d'acord amb les disposicions vigents.

Article 3

Vigència, durada i denúncia

Les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu entren en vigor l'1 de gener de 2006 a tots els efectes, independentment de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La durada d'aquest Conveni és de 2 anys, per la qual cosa venç el dia 31 de desembre de 2007. Es prorroga any rere any per reconducció tàcita si cap de les parts no el denuncia.

La denúncia (feta per qualsevol de les parts) que proposi la iniciació, la revisió o la pròrroga del Conveni s'ha de fer amb una antelació mínima de 3 mesos a la data de venciment davant l'autoritat laboral competent i s'ha de comunicar simultàniament a l'altra part. En un termini màxim de 2 mesos des de la presentació de la denúncia, la part denunciant ha de lliurar a l'altra un projecte raonat sobre els motius de la denúncia i els punts que cal deliberar.

Article 4

Compensació i absorció

Les condicions pactades són compensables amb les que regien abans per imperatiu legal, jurisprudencial i contenciós administratiu, conveni col·lectiu, pacte individual o de qualsevol altra mena, ús o costum, concessió voluntària de l'empresa o qualsevol altra causa, en còmput anual. Les disposicions legals futures que comportin una variació econòmica total o parcial dels conceptes retributius que hi ha o la creació de nous només han de tenir eficàcia pràctica si, considerades globalment i en còmput anual, superen el nivell d'aquest Conveni; altrament, s'han de considerar absorbides per les millores pactades.

Totes les condicions establertes en aquest Conveni tenen la consideració de mínimes; per això, els pactes, les clàusules, les condicions i les situacions actuals implantats individualment i col·lectivament entre empresaris i treballadors que en conjunt anual impliquin condicions més beneficioses que les pactades en aquest Conveni s'han de respectar i s'han de mantenir estrictament "ad personam", sempre en còmput anual.

A partir de l'any 2005 no seran compensables ni absorbibles els complements personals o de lloc de treball, excepte pacte en contra.

Article 5

Condicions més beneficioses i garantia "ad personam"

Totes les condicions que estableix aquest Conveni tenen la consideració de mínimes, per la qual cosa els pactes, les clàusules, les condicions i les situacions actuals implantats individualment o col·lectivament entre empresaris i treballadors que en conjunt impliquin condicions més beneficioses que les pactades en aquest Conveni s'han de respectar íntegrament.

Article 6

Categories professionals

Ambdues parts convenen que per les especials característiques de les empreses afectades per aquest Conveni, encara que per la seva activitat estiguin incloses a la derogada Ordenança laboral d'indústries d'hoteleria, les categories professionals i les definicions d'aquestes categories al text esmentat no s'adeqüen a la veritable idiosincràsia d'aquestes activitats, sobretot si les empreses comprenen serveis i activitats molt diversificats com a part indivisible d'aquestes, encara que tinguin una incidència menor. Consegüentment, mitjançant l'annex 2 d'aquest Conveni, es classifiquen i es defineixen les diverses categories professionals, agrupades per nivells i grups.

D'altra banda, el personal afectat per aquest Conveni ha de prestar servei en qualsevol lloc de treball a què sigui destinat per donar l'atenció necessària a l'usuari, d'acord amb les necessitats d'organització de les empreses, tenint en compte circumstàncies d'afinitat amb la seva categoria reconeguda, mentre això no comporti un perjudici per a la seva categoria professional.

Article 7

Contractes eventuals per circumstàncies de la producció

D'acord amb el que disposa l'article 15.1.b) del text refós de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, desplegat per la Llei 12/2001, de 9 de juliol, la durada màxima dels contractes eventuals per circumstàncies de la producció pot ser de 12 mesos treballats dins d'un període de 18 mesos.

Les empreses que tinguin conveni propi i desitgin acollir-se a aquest apartat han de fer una menció expressa a això dins del seu conveni o a través de la seva comissió paritària.

Article 8

Increment salarial

Amb efectes des de l'1 de gener de 2006 s'ha efectuat un increment en les taules salarials de l'annex 1 del Conveni del 4%. En data 31 de desembre de 2006, una vegada conegut l'IPC real estatal de 2006, s'ha d'efectuar una revisió amb efectes d'1 de gener de 2006 entre la diferència de l'increment efectuat i l'IPC real estatal més 0,25.

A partir de l'1 de gener de l'any 2007, les taules de l'annex 1 una vegada actualitzades, si escau, amb la revisió assenyalada anteriorment, així com el plus de nocturnitat, s'han d'incrementar en un percentatge equivalent a l'IPC real estatal d'aquell any 2007 més 0,75, si bé i fins que es conegui aquest IPC real i amb caràcter provisional s'ha d'efectuar un increment de l'IPC previst per aquest any més 1 punt.

Article 9

Salari base

És el es reflecteix de forma mensual a la primera columna de la taula de l'annex 1 d'aquest Conveni per a les diferents categories professionals.

Article 10

Complement de conveni

És el que es reflecteix de forma mensual a la segona columna de la taula de l'annex 1 d'aquest Conveni per a les diferents categories professionals, després d'incloure part d'aquest dins del salari base.

Ateses les especials característiques de les empreses regides per aquest Conveni i dels diversos serveis que inclouen, el personal no compleix pràcticament cap de les circumstàncies que en l'ordre retributiu i de treball es preveien per a la indústria d'hoteleria. Per això aquest complement de conveni comprèn i compensa d'una manera especial els conceptes següents:

El plus de transport, regulat per l'Ordre ministerial de 24 de setembre de 1958 i les disposicions concordants i complementàries.

El plus de distància, regulat per les ordres ministerials d'1 de febrer i 4 de juny de 1958.

Les prestacions per allotjament, manutenció i percentatges sobre facturació que preveien els articles 52 i 72 de la derogada Ordenança de treball de la indústria d'hoteleria per a les categories professionals i les circumstàncies que aquest text regulava.

Les compensacions per desplaçaments i per contractació de temporada.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR