Convenio colectivo - Torrefactors de Cafè i Succedanis, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4771 de 29/11/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3825/2006, de 31 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector dels torrefactors de cafè i succedanis de Catalunya per als anys 2006-2007 (codi de conveni núm. 7901945).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector dels torrefactors de cafè i succedanis de Catalunya per als anys 2006-2007, signat, per la part empresarial, pels representants de l'Associació Ind. Torrefactors Importadors de Cafè de Catalunya i, per la part social, pels representants de CCOO i UGT el dia 17 de juliol de 2006, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector dels torrefactors de cafè i succedanis de Catalunya per als anys 2006-2007 (codi de conveni núm. 7901945) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 31 de juliol de 2006

Montserrat Segura Noguera

Subdirectora general de Relacions Laborals

Traducció del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de torrefactors de cafè i succedanis de Catalunya.

Article 1

Àmbits del Conveni

Les estipulacions del Conveni obliguen la totalitat d'empreses i treballadors/ores dedicats a la torrefacció de cafè i succedanis, regits per l'Ordenança d'alimentació, que tenen els seus centres de treball (empreses, sucursals, magatzems, dipòsits o oficines) a les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona (Comunitat Autònoma de Catalunya).

Article 2

Vigència i durada

El present Conveni entra en vigor a tots els seus efectes el dia 1 de gener de 2006, i s'estén la seva durada fins al 31 de desembre de 2007. La seva vigència és de 2 anys.

Article 3

Absorció i compensació

Les millores pactades en el present Conveni no poden ser compensades més que amb les voluntàriament concedides per les empreses expressament a compte del Conveni, i des de l'1 de gener de 2006. Poden absorbir-se fins on arriben les millores de qualsevol ordre i sota qualsevol denominació que s'estableixi en el futur, mitjançant disposició legal o reglamentària o de caràcter general, computant-se globalment i pel seu valor anual.

Article 4

Increment salarial

L'increment salarial s'aplica sobre el salari anual brut, en tots els conceptes econòmics, excepte en premis vinculats a la xifra de vendes. L'increment és el de l'IPC estatal de 2006 més el 0,2% per al 2006.

I per al 2007 és l'IPC estatal de 2007 més el 0,2%.

Amb efectes de l'1 de gener de 2006 es paga un 3% a compte de l'increment pactat en aquest Conveni. De la mateixa manera, per al 2007 s'ha d'avançar amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener un 3% a càrrec del pactat per a aquest any 2007.

Article 5

Salari base

Com a salari base s'estableixen les quanties que per a cada categoria figuren en l'annex i que es perceben per dia natural.

Article 6

Complement de Conveni

S'estableix un complement de Conveni en la quantia fixada per a cada categoria en l'annex, el qual es percep per dia natural, deixant de percebre's en els supòsits d'inassistència al treball, llevat dels casos previstos com a llicència retribuïda en l'article 37 de l'Estatut dels treballadors. En els altres supòsits d'inassistència justificada que es merita salari, es percep el 50% del seu import.

Article 7

Complement ad personam (abans complement personal d'antiguitat)

A partir del dia 1 de gener de 1998, se suprimeix el concepte econòmic d'antiguitat.

No obstant l'anterior, les quantitats percebudes per tal concepte s'han de mantenir en un complement ad personam, no sent ni compensable ni absorbible amb cap altre increment de conveni i sent revalorable anualment amb l'increment que es pacti en Conveni.

Article 8

Gratificacions extraordinàries

Consisteixen en l'import de 30 dies de salari real, que es perceben en cadascuna de les gratificacions de juny, abonable abans del 30 de l'esmentat mes, Nadal i per beneficis.

Article 9

Salari real

Totes les referències que en el text del Conveni es fan al terme "salari real" han d'entendre's limitades als conceptes de salari base, complement de Conveni, complement ad personam i retribucions salarials fixes i/o periòdiques.

Article 10

Hores extraordinàries

S'ha d'actuar d'acord al que es disposa en l'article 35 de l'Estatut dels treballadors. A efectes del previst en les normes sobre cotització a la Seguretat Social, es consideren hores extraordinàries estructurals les necessàries per a períodes punta de producció, comandes imprevistes, absències, canvis de torn o altres circumstàncies de caràcter estructural derivades de la naturalesa de l'activitat de la qual es tracti, sempre que no puguin ser substituïdes per la utilització de les diferents modalitats de contractació previstes legalment.

Article 11

Contracte de formació

Es regeix per la normativa vigent, que actualment és la Llei 63/1997. La seva retribució es fixa en l'annex salarial.

Article 12

Supòsit excepcional de no-aplicació del contingut econòmic del Conveni

Les empreses l'estabilitat econòmica de les quals pugui veure's danyada com a conseqüència de l'aplicació del règim salarial establert en el present Conveni, poden deixar d'aplicar-lo si acrediten trobar-se en les condicions i mitjançant el procediment que seguidament s'assenyala:

En el termini màxim d'1 mes des de la publicació del Conveni en el BOP, les empreses han de comunicar a la Comissió Paritària i a la representació legal dels treballadors/ores la decisió d'inaplicació de les clàusules de contingut econòmic, acompanyant la documentació on s'acrediten suficientment les pèrdues econòmiques, la seva situació actual i el pla de viabilitat que ha de contribuir a superar la situació econòmica negativa i a promoure la continuïtat de l'empresa.

La representació legal dels treballadors/ores, una vegada rebuda l'esmentada documentació, pot remetre a la Comissió Paritària informe sobre la situació de l'empresa i les mesures proposades.

La Comissió Paritària s'ha de reunir amb caràcter urgent i, en el termini màxim de 15 dies des de la recepció de la sol·licitud, ha de resoldre sobre la seva procedència.

En el supòsit de ser aprovada la proposta d'inaplicació, s'ha de notificar així a l'empresa i a la representació dels treballadors/ores perquè en el termini d'1 mes negociïn les noves condicions salarials. Si s'aconsegueix acord, aquest ha de ser remès a la Comissió Paritària per a la seva definitiva autorització i aplicació.

De no rebre's notificació d'haver-se aconseguit acord en l'esmentat termini d'1 mes, la Comissió Paritària ha de procedir sense més tràmit a fixar el règim salarial substitutori aplicable durant la vigència del Conveni, podent així mateix establir el procediment per a la recuperació en anys successius dels increments deixats d'aplicar en el present.

L'autorització de la Comissió Paritària...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR