Convenio colectivo - Ajuntament de Cassà de la Selva per a lany 2002, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4782 de 18/12/2006

RESOLUCIÓ

TRI/4115/2006, de 6 de novembre, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Cassà de la Selva per als anys 2006-2008 (codi de conveni 1701562).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Cassà de la Selva per als anys 2006-2008, subscrit, d'una banda, pels representants de l'empresa i, de l'altra, pels dels seus treballadors el dia 12 de desembre de 2005, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998 de la Generalitat de Catalunya, de 24 de desembre; l'article 170.1.j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Cassà de la Selva per als anys 2006-2008 (codi de conveni 1701562) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 6 de novembre de 2006

P. A. (art. 5 del Decret 326/1998, de 24 de desembre, DOGC de 24.12.1998)

Mercè Nadal Farreras

Secretària dels Serveis Territorials a Girona

Transcripció literal del text signat per las parts

CONVENI

col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Cassà de la Selva per als anys 2006-2008

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Finalitat

El present Conveni té com a objectiu primordial, que ha de presidir la seva interpretació, assolir les finalitats següents:

La unificació de la normativa reguladora de les condicions de treball del personal laboral al servei de l'Excm. Ajuntament de Cassà de la Selva, per solucionar els problemes de tot ordre que planteja la multiplicitat de reglamentacions de treball aplicables als esmentats treballadors, d'acord amb la diversitat de les activitats que exerceixen.

Article 2

Àmbit personal i funcional

El present Conveni és aplicable, en tot el seu contingut, al personal laboral que ocupi plaça, amb caràcter fix, en la plantilla, a excepció del personal que es trobi en situació de suspensió provisional del servei.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor l'endemà de la seva signatura per les parts negociadores, condicionat per a la seva aprovació definitiva pel Ple Municipal, a partir de la seva publicació, a instància del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat, en el DOGC. Aquest Conveni té vigència de l'1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2008.

Article 4

Pròrroga provisional i denúncia

El Conveni ha de quedar prorrogat per tàcita reconducció, per períodes successius d'1 any, si cap de les parts no formula cap denúncia de revisió o resolució abans de l'1 d'octubre de cada any.

Un cop denunciat, aquest Conveni ha de seguir vigent, a tots els efectes, fins a l'entrada en vigor del conveni nou signat.

Article 5

Condicions més beneficioses i garantia personal

Aquest Conveni no ha d'afectar les condicions més beneficioses per al personal, que siguin vigents en virtut de disposicions legals.

Article 6

Comissió Paritària d'Interpretació

El present Conveni s'ha d'interpretar d'acord amb el sentit gramatical de les seves clàusules i tenint en compte els objectius que es persegueixen en signar-lo

La Comissió Paritària d'Interpretació, l'han d'integrar els 2 delegats de personal i 2 representants per l'empresa. Ambdues parts poden utilitzar els serveis de 2 assessors, amb veu i sense vot. Les reunions de la Comissió s'han de realitzar a petició de qualsevol de les parts, dins del terme de 7 dies a partir de la petició i en el dia i hora convingut per ambdues parts.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 7

Retribucions

L'estructura i el règim de retribucions són els establerts legalment per a la funció pública local i, en particular, els resultants del Reial decret 861/1986, de retribucions dels laborals de l'Administració local i, del reglament català del personal al servei de les entitats locals (Decret 214/1990).

L'increment general per al conjunt de retribucions dels empleats municipals per a l'any 2006, ha de ser l'establert en els Pressupostos generals de l'Estat, respecte a les de l'any 2005.

Per l'any 2007 l'increment general de retribucions que s'han incloure en l'Avantprojecte de llei de pressupostos generals de l'Estat, ha de ser igual o s'ha de negociar en la previsió pressupostària d'inflació per l'esmentat exercici.

Les retribucions íntegres per a cadascuna de les categories per a l'exercici de l'any en curs són les que figuren en els pressupostos municipals i en la relació de llocs de treball.

L'estructura salarial definitiva s'ha de reflectir en la plantilla municipal que defineix les retribucions que corresponguin a cada lloc de treball.

Article 8

Sou i pagues extraordinàries

El sou ve determinat pel grup d'assimilació que, a la plantilla, tingui establerta la plaça que ocupi el treballador. Els diferents grups d'assimilació estan determinats en l'art. 25 de la Llei 30/1984, de mesures per a la reforma de la funció pública, i la quantia del sou l'estableix anualment la Llei de pressupostos generals de l'Estat.

Les pagues extraordinàries són 2 en l'exercici de l'any en curs i s'acrediten els mesos de juny i desembre. L'import és la suma del sou base, l'antiguitat, el complement de destí i el complement específic. Queda exclòs del concepte de paga extra el complement de productivitat. El treballador de nou ingrés ha de percebre la part proporcional al temps treballat, tant de paga extraordinària com del seu increment.

Article 9

Antiguitat

La valoració de l'antiguitat ha de ser d'acord amb els triennis i els imports fixats per als laborals en la Llei de pressupostos de l'Estat segons els diferents grups. S'han d'acreditar des de la data d'ingrés.

Article 10

Complement de destinació

És el concepte retributiu destinat a remunerar el lloc de treball que s'ocupi, segons el nivell assignat pel Ple Municipal.

Els complements de destinació mínims fixats en funció dels grups de titulació han de ser els que prevegi la normativa legal aplicable a cada moment.

Tots el personal en actiu en data 31 de desembre de 2007 ha d'augmentar 1 punt el coeficient del seu complement de destinació respecte del que tenien fins aquella data.

Article 11

Complement específic

El complement específic està destinat a retribuir les condicions particulars d'alguns llocs de treball en atenció a la seva dificultat tècnica especial, dedicació, incompatibilitat, responsabilitat, perillositat o penositat. La quantia la fixa el Ple Municipal i ha de figurar en un catàleg derivat de la plantilla i ordenat per llocs de treball. Del catàleg esmentat, se n'ha de lliurar una còpia als delegats del personal que, així mateix, han de rebre informació de totes les variacions que es produeixin per noves assignacions.

Article 12

Gratificacions per serveis extraordinaris

12.1. Gratificacions per serveis extraordinaris

La realització de serveis extraordinaris fora de la jornada laboral és voluntària per al personal laboral municipal, llevat dels casos de calamitats públiques, catàstrofes i causes de força major.

Per aconseguir una reducció en la prestació dels esmentats serveis extraordinaris, s'estableix la necessitat d'autorització prèvia per part de l'àrea corresponent, i es fixa en 80 el nombre màxim d'hores extraordinàries per treballador en el període d'1 any.

En aquells casos en què en un determinat servei es realitzi un nombre excessiu d'hores extraordinàries, la Comissió Paritària d'Interpretació del Conveni pot formular propostes de reorganització de l'esmentat servei.

La valoració del pagament dels serveis especials o extraordinaris en l'exercici del 2006 s'ha de realitzar a partir de l'aprovació del Conveni pel Ple Municipal; s'han de prendre com a referència les quantitats per hora següents:

  1. Hora extraordinària realitzada en horari de 6 a 22 h i en dia laboral: 10,00 euros/hora

  2. Hora extraordinària realitzada en horari nocturn (de 22 a 6 h) i/o en dia festiu: 14,00 euros/hora

    S'entenen per festius els dissabtes, els diumenges, els dies de festa per quadrant entre setmana, els dies de festa administrativa i els 14 dies de festa que s'assenyalen en el calendari laboral, a excepció dels que figuren en l'apartat següent i que es gratifiquen de la manera següent:

  3. Hora extraordinària realitzada els dies festius següents:

    c.1) Dies de la Festa Major de Cassà de la Selva

    : 19,00 euros/hora

    c.2) De les 22 h del dia 24 de desembre a les 6 h del dia 26 de desembre: 19,00 euros/hora

    c.3) De les 22 h del dia 31 de desembre a les 6 h del dia 2 de gener: 19,00 euros/hora

    c.4) De les 14 h del dia 5 de gener a les 22 h del dia 6 de gener: 19 euros/hora

    En cas que s'optés per no cobrar aquestes hores, es compensarien en hores de feina de la manera següent: 1.30 hores per cada hora extraordinària realitzada en dia no festiu i 2 hores per cada hora extraordinària realitzada en dia festiu.

    12.2. Dietes i quilometratge

    Els desplaçaments per assumptes relacionats amb el servei s'han d'abonar al preu de 0,20 euros/km.

    Així mateix, quan aquest desplaçament relacionat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR