Convenio colectivo - Industries de Prefabricats de Formigó i Derivats del Ciment, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4783 de 19/12/2006

RESOLUCIÓ

TRI/4122/2006, de 18 d'octubre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de derivats del ciment de la província de Tarragona per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 4300185).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de derivats del ciment, subscrit, per part del sector, pel Gremi de Prefabricats de Catalunya i, per part dels treballadors, per CCOO i UGT en data 4 d'octubre de 2006 i presentat per les mateixes parts el 5 d'octubre de 2006, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; els articles 68.5 i 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals als Serveis Territorials a Tarragona, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball del sector de derivats del ciment de la província de Tarragona per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 4300185) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 18 d'octubre de 2006

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu provincial de derivats del ciment de Tarragona

Capítol I

Estructura i àmbits de negociació

Article 1

Estructura de la negociació col·lectiva

L'estructura de la negociació col·lectiva, en l'àmbit del sector, queda definida d'acord amb els criteris següents:

  1. Conveni col·lectiu general:

    Aquest III Conveni col·lectiu general del sector de derivats del ciment substitueix el II Conveni general. El seu contingut fa referència a la regulació de les condicions generals de treball a aplicar en tots els seus àmbits i amb la vigència que estableix el propi Conveni.

  2. Convenis col·lectius provincials i, si s'escau, de comunitats autònomes (d'ara en endavant convenis d'àmbit inferior):

    Són els convenis que tenen per objecte desenvolupar les matèries pròpies del seu àmbit de negociació, amb les limitacions i la fixació de competències que s'estableixen aquí.

    En la seva renovació periòdica s'han d'aplicar, a cada província o comunitat autònoma, els continguts dels acords d'àmbit sectorial estatal que es puguin produir durant la vigència del Conveni general.

Article 2

Atribució de competències segons els àmbits de negociació.

Es reserven al Conveni general les matèries de negociació col·lectiva, previstes en l'article 84 de l'Estatut dels treballadors, i que s'especifiquen tot seguit:

. Contractació laboral i les seves modalitats

. Períodes de prova

. Classificació professional i grups professionals

. Mobilitat geogràfica

. Règim disciplinari

. Seguretat i salut laboral

Article 3

Acord sobre negociació col·lectiva en àmbits inferiors

Les parts signants del Conveni general, constaten l'alt nivell d'eficàcia i resultats favorables en l'estabilitat i millora de les relacions contractuals entre les parts i sectors afectats per l'àmbit d'aplicació del Conveni com a conseqüència de la regulació de les seves relacions a l'empara dels continguts desenvolupats sobre les matèries que a continuació es relacionen.

Tenint això en compte, i assumint les previsions contingudes en el paràgraf 2 de l'article 84 de l'Estatut dels treballadors, en relació amb les matèries que no es preveuen a l'article 2 d'aquest Conveni, les parts signants, a través de les seves respectives organitzacions territorials, fomentaran i respectaran escrupolosament en els seus respectius àmbits de negociació els continguts desenvolupats en el present Conveni en relació amb les matèries següents:

. Mobilitat funcional

. Estructura salarial

. Formació professional

. Jornada

. Comissió Paritària estatal

. Permisos, llicencies i règim d'excedències

. Representació col·lectiva

. Ordenació i organització del treball

. Suspensió temporal dels contractes

. Procediments voluntaris extrajudicials de solució de conflictes col·lectius

. Prestacions complementàries a les de la Seguretat Social

Article 4

Vigència dels convenis d'àmbit inferior

Els convenis d'àmbit inferior que estiguin vigents en el moment d'entrada en vigor d'aquest Conveni col·lectiu general, mantindran la seva vigència, en tot el seu contingut, fins a la seva finalització temporal, excepte que per acord de les parts decideixin acollir-se a les noves condicions definides en aquest Conveni.

Article 5

Principi de complementarietat

D'acord amb l'article 83.2 de l'Estatut dels treballadors, les organitzacions signants reconeixen el principi de complementarietat del Conveni col·lectiu general del sector respecte a aquest.

Article 6

Concurrència de convenis

De conformitat amb el que disposa l'article 84 de l'Estatut dels treballadors i les atribucions de competència que preveu l'article 2 del Conveni general, l'aplicació en els supòsits de concurrència entre convenis d'àmbit diferent, s'ha de resoldre tenint en compte els principis següents:

  1. No són aplicables els acords presos en la negociació d'àmbit territorial inferior que contradiguin el contingut de les normes desenvolupades en el Conveni general en relació amb les seves matèries reservades i previstes a l'article 2.

  2. La concurrència entre convenis de diferent àmbit (general i d'àmbit inferior) respecte a les matèries no previstes a l'article 2 del Conveni general, i que contradiguin les desenvolupades per aquest, s'ha de resoldre mitjançant l'aplicació dels criteris que les organitzacions signants del Conveni general fixin amb les seves respectives representacions en els Convenis d'àmbit inferior, sempre que les esmentades representacions tinguin el suport de les majories exigides per a constituir la Comissió negociadora a la corresponent unitat de negociació. I això, amb independència del caràcter de dret necessari que li ve atribuït al paràgraf 2 de l'article 84 de l'Estatut dels treballadors.

Capítol II

Àmbits d'aplicació i de vigència

Article 7

Eficàcia i abast obligacional

Atesa la naturalesa normativa i eficàcia general, que li atorga el que disposa el títol 3r de l'Estatut dels treballadors i per la representativitat de les organitzacions signants, aquest Conveni obliga totes les associacions, entitats, empreses i treballadors compresos en els seus àmbits funcional, personal i territorial.

Article 8

Àmbit territorial

Aquest Conveni és d'aplicació a tota la província de Tarragona, sens perjudici del que disposa l'article 1.4 de l'Estatut dels treballadors.

Article 9

Àmbit funcional

Les indústries dedicades a la fabricació d'articles derivats del ciment, la seva manipulació i muntatge que es relacionen a continuació:

. Fabricació de formigons preparats i morters pel subministrament a les obres.

. Fabricació de productes de fibrociment, com les plaques, tubs, accessoris i la resta d'elements.

. Fabricació d'articles i elements en formigons i morters en massa, armats, post o pretensats, així com articles de cel·lulosa-ciment, pedra tosca-ciment, com les llambordes, rajoles, blocs, vorades, revoltons, dipòsits, formigó arquitectònic, lloses, emmotllaments, pedra artificial, pals, teules, tubs, bigues i altres elements estructurals, etc.

. Les activitats complementàries a les abans esmentades, així com la comercialització i distribució dels productes referits anteriorment.

Article 10

Àmbit personal

S'inclouen en l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni la totalitat d'empreses i treballadors l'activitat dels quals estigui compresa en l'àmbit funcional descrit en l'article 9 precedent. S'exceptua de la seva aplicació a les persones que quedin incloses en els diferents apartats del punt 3 de l'article 1 de l'Estatut dels treballadors.

Article 11

Àmbit temporal

La durada d'aquest Conveni és d'un any, i finalitza els seus efectes el 31 de desembre de l'any 2006. És vigent, llevat de les clàusules que s'esmenten especialment, inclòs allò econòmic el dia 1 de gener de 2006, fins i tot en el supòsit que la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR