Acuerdo - Cos d'agents rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, Cataluña

Inicio de Vigencia30 de Octubre de 2006
Fin de Vigencia30 de Junio de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4787 de 27/12/2006

RESOLUCIÓ

TRI/4222/2006, de 27 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de la Mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic sobre les condicions de treball del cos d'agents rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (codi de conveni núm. 7901590).

Vist el text de l'Acord de la Mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic sobre les condicions de treball del cos d'agents rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya subscrit, per la part empresarial, pels representants de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i, per la part social, pels representants de CCOO i d'UGT el dia 3 d'octubre de 2006, i d'acord amb el que disposen l'article 36 de la Llei 9/1987, de 12 de juny (BOE de 17.6.1987), segons la redacció donada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol (BOE de 20.7.1990); l'article 170.1.e) i j) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació;

Vista l'aprovació expressa, de 31 d'octubre de 2006, de l'òrgan de govern competent, segons el que disposen l'article 35 de la llei 7/1990 esmentada, i a l'article 5.g) del Decret legislatiu 1/1977, de 31 d'octubre,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'Acord de la Mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic sobre les condicions de treball del cos d'agents rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (codi de conveni núm. 7901590) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 27 de novembre de 2006

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

Transcripció del text signat per les parts

ACORD

de la Mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic sobre les condicions de treball del cos d'agents rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya per al període 2007-2010.

Preàmbul

El cos d'agents rurals va ser creat al 1986 i té com a missió principal la defensa del patrimoni natural de Catalunya.

Durant tots aquests anys hi ha hagut un gran increment del marc normatiu per la regulació de les activitats que poden tenir una afectació sobre el medi natural, la protecció dels animals, i d'espais d'interès natural, de forma paral·lela a l'assumpció per part de la societat civil i institucions dels conceptes d'economia sostenible i manteniment de la biodiversitat, que culmina amb la creació del Departament de Medi Ambient.

De la mateixa manera, el cos d'agents rurals ha hagut d'adaptar la seva dependència, inicialment al Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca, posteriorment del Departament d'Interior i finalment del Departament de Medi Ambient, així com els seus procediments de treball i la seva formació interna per donar una resposta adequada a l'increment de les tasques i la seva complexitat.

La llei 17/2003 del cos d'agents rurals, atribueix al cos noves competències, preveu les especialitats i dota a aquest cos d'una estructura de categories professionals i càrrecs de comandament que ha de permetre assumir amb les màximes garanties els nous reptes de la protecció del medi natural, que ja es veuen especificats per la seva immediata implementació als avantprojectes de reglament on es determina l'estructura orgànica, funcional i territorial del cos d'agents rurals i se'n regula les àrees d'especialització, i de selecció de personal, provisió de llocs de treball i promoció professional del cos d'agents rurals.

Finalment, l'article 144.6 de la Llei orgànica 6/2006 de 19 de juliol de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat de 20 de juliol d'enguany, estableix que la Generalitat exerceix les seves competències per mitjà del cos d'agents rurals, competents en la vigilància, el control, la protecció, la prevenció integral i la col·laboració en la gestió del medi ambient. Els membres d'aquest cos tenen la condició d'agents de l'autoritat i exerceixen funcions de policia administrativa especial i policia judicial, en els termes que estableix la llei.

Tots aquests canvis fan del tot necessàries modificacions dels acords de condicions de treball per adaptar-los a les actuals necessitats de servei.

Article 1

Àmbit d'aplicació

Les presents condicions seran d'aplicació a tot el personal del cos d'agents rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Vigència de l'Acord

Aquest acord tindrà vigència, a efectes econòmics, des del 1 de gener de 2007 i, amb relació a qualsevol altra condició, des de l'1 d'octubre de 2006, fins a 30 de juny de 2010. S'entendrà prorrogat per períodes anuals de no procedir a la seva denúncia, amb tres mesos d'antelació.

Article 3

Jornada laboral i horaris

Es diferencien tres horaris diferents: un per les categories agent auxiliar, agent, agent major, i oficial; un altre per les categories de sots inspector i inspector; i un altre pels càrrecs de comandament i de coordinació de les especialitats. Tots tres horaris entraran en vigor l'1 de gener de 2007.

3.1 Horari de les categories agent auxiliar, agent, agent major i oficial

La jornada anual és de 1.630,5 hores efectives de treball, distribuïdes en els horaris de treball següents i d'acord amb les seqüències setmanals que s'indiquen:

De l'1/10 a 31/5: de 9 a 18 hores, de jornada partida amb una hora per dinar

De l'1/6 a 30/9: de 9 a 19 hores de jornada continua

N. set

Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

Dissabte

Diumenge

Setmana 1

Treball

Treball

Descans

Treball

Treball

Descans

Descans

Setmana 2

Descans

Treball

Treball

Descans

Treball

Treball

Treball

Setmana 3

Treball

Descans

Treball

Treball

Descans

Descans

Descans

L'horari consignat pot ser modificat per necessitats del servei amb un preavís mínim de 48 hores, però tant aviat com sigui possible. Per cada hora de modificació horària l'agent afectat podrà avançar l'hora de l'acabament del servei un quart d'hora, en horari normal i en 30 minuts en horari festiu o nocturn. Si aquesta modificació comporta un increment de la jornada diària establerta, les hores que excedeixin d'aquesta tindran la consideració d'hores extraordinàries.

Es podrà modificar l'horari 16 vegades a l'any com a màxim a cada membre del cos d'agents rurals, sempre que no envaeixi la jornada de descans. Aquest nombre de vegades es podrà augmentar en cas d'acord voluntari entre els agents i el comandament corresponent.

En tot cas, hauran de transcórrer un mínim de 10 hores entre el final d'una jornada i el inici de la següent, la qual cosa no modificarà l'hora de finalització de la jornada següent.

3.2 Horari de les categories de sots inspector i inspector

La jornada anual és de 1.630,5 hores efectives de treball, i l'horari serà en jornada partida tot l'any, amb dret a gaudir de les festes oficials.

Tot l'any: en jornada partida, de matí i tarda, amb una hora per dinar.

De 9 a 17,30 hores, en horari d'hivern

De 9 a 17,00 hores, en horari d'estiu

Tot l'any

Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres: Treball

Dissabte i diumenge: Descans.

3.3 Horari del càrrecs de comandament i de coordinació de les especialitats

La jornada anual és de 1.630,5 hores efectives de treball, amb dret a gaudir de les festes oficials, que seran recuperables si coincideixen en torn de guàrdia, distribuïdes en els horaris de treball següents i d'acord amb les seqüències setmanals que s'indiquen

De l'1/10 a 31/5: de 9 a 17 hores, de jornada partida amb una hora per dinar

De l'1/6 a 30/9: de 9 a 19 hores, de jornada partida amb una hora per dinar.

Amb independència de l'horari assignat, els càrrecs de comandament, han de realitzar un torn de guàrdia en cap de setmana i en les festes oficials, en els termes següents:

Caps d'àrea bàsica i coordinador d'àrees d'especialització: amb relació a la seva territorial.

Cap de àrea regional, coordinador d'especialitat i inspector en cap: amb relació a tot el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR