Convenio colectivo - Urbaser SA (Serveis de Neteja Pública i Recollida de Residus de la Llagosta), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4802 de 18/01/2007

RESOLUCIÓ

TRI/4424/2006, de 12 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (serveis de neteja pública i recollida de residus de la Llagosta), per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0812451).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser. SA (serveis de neteja pública i recollida de residus de la Llagosta), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 13 de desembre de 2005, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (serveis de neteja pública i recollida de residus de la Llagosta), per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0812451) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 12 de setembre de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (serveis de neteja pública i recollida de residus de la Llagosta), per als anys 2005-2007

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte del Conveni

Aquest Conveni té per objecte regular les condicions laborals i socials entre l'empresa Urbaser, SA i els treballadors dels serveis de neteja pública i recollida de residus adscrits al centre de treball del municipi de la Llagosta, de conformitat amb el que estableix el Plec de condicions de l'Ajuntament, que regeix a efectes del servei a realitzar.

Article 2

Àmbit territorial i personal

Els acords que conté aquest Conveni col·lectiu tenen força normativa i són d'aplicació a tot el personal que presti els seus serveis al centre de treball de l'empresa Urbaser, SA, concessionària dels serveis de neteja urbana i recollida de residus contractats per l'Ajuntament de la Llagosta.

Els treballadors de nova contractació s'han d'adscriure en una de les categories professionals previstes al Conveni i n'han de percebre el salari, amb el gaudi dels mateixos drets i deures que la resta de personal de la mateixa categoria.

Aquestes disposicions no poden ser modificades per pactes inferiors ni per contractes o pactes individuals i només poden ser derogades per un altre conveni col·lectiu. Se n'exceptuen els acords que es puguin assolir amb la representació dels treballadors.

Article 3

Àmbit temporal i vigència

Aquest Conveni té una vigència de 3 anys: de l'1 de gener de 2005 al 31 de desembre de 2007.

Article 4

Condicions econòmiques i revisió salarial

  1. Condicions econòmiques de l'any 2005

    Per al 2005 amb efectes des de l'1 de gener de 2005, s'han d'incrementar tots els conceptes retributius (salarials i extrasalarials) segons l'increment de l'IPC real d'àmbit nacional establert per l'INE per a l'any en curs més un increment addicional de 0,25 punts. En aquest cas, com que es té coneixement de l'IPC real a nivell nacional, que ha estat el 3,70%,a la taula salarial annexa 1 s'ha aplicat el 3,95% d'increment (3,70% + 0,25% addicional) sobre la taula definitiva de 2004.

  2. Condicions econòmiques de l'any 2006

    Per al 2006, amb efectes des de l'1 de gener de 2006, s'han d'incrementar tots els conceptes retributius (salarials i extrasalarials) segons l'increment de l'IPC real d'àmbit nacional establert per l'INE per a l'any en curs més un increment addicional de 0,50 punts.

  3. Condicions econòmiques de l'any 2007

    Per al 2007, amb efectes des de l'1 de gener de 2007, s'han d'incrementar tots els conceptes retributius (salarials i extrasalarials) segons l'increment de l'IPC real d'àmbit nacional establert per l'INE per a l'any en curs més un increment addicional de 0,75 punts.

  4. Aplicació econòmica provisional

    Al gener (o al febrer però amb efectes d'1 de gener) de cada any de vigència d'aquest Conveni col·lectiu s'ha d'aplicar de manera provisional un increment salarial igual a l'increment de l'IPC previst (el 2% o el que s'estableixi) més els increments addicionals pactats per a cada any:

    Any 2006: increment provisional igual a l'increment de l'IPC previst més 0,50.

    Any 2007: increment provisional igual a l'increment de l'IPC previst més 0,75.

    Una vegada es conegui l'IPC real s'ha d'aplicar la revisió salarial pactada als punts anteriors, s'ha d'adequar la taula salarial i s'han de regularitzar les diferències econòmiques que siguin procedents.

Article 5

Denúncia i revisió

Una vegada finalitzat el termini de vigència d'aquest Conveni s'ha d'entendre prorrogat per períodes d'1 any si cap de les parts no el denuncia com a mínim 30 dies abans del seu venciment o de la fi de qualsevol de les seves pròrrogues, si s'escau, mitjançant una comunicació escrita. En el cas que no es faci la denúncia expressament, s'ha de fer una revisió econòmica segons l'increment de l'IPC previst.

Aquest Conveni forma un tot orgànic i indivisible al qual se sotmeten totes les parts signants i està constituït pels seus articles, disposicions, annex i taula salarial.

Article 6

Prelació de normes i dret supletori

Les normes que conté aquest Conveni col·lectiu regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal de manera preferent i prioritària. Amb caràcter supletori, pel que fa al que no preveu aquest Conveni s'han d'aplicar el text refós de l'Estatut dels treballadors i el Conveni de sector d'àmbit estatal de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram, com també la resta de disposicions de caràcter general i la legislació laboral vigents.

Article 7

Comissió Mixta o Paritària

S'ha de crear una comissió que vigili, segueixi i interpreti el Conveni, formada per un representant de l'empresa i un altre dels treballadors. La Comissió pot ser convocada per qualsevol de les parts. Ambdues parts poden ser assistides per un assessor sindical o jurídic.

La Comissió s'ha de reunir obligatòriament abans de 15 dies a partir que una de les parts sol·liciti la convocatòria per escrit. Si qualsevol de les parts no assisteix a la reunió per un motiu injustificat, l'altra pot fer servir les vies jurídiques o d'una altra índole que consideri oportunes per a la resolució de la controvèrsia o problema, sense que estigui obligada a esperar una resolució.

Una vegada plantejada una qüestió de la competència de la Comissió, aquesta s'ha de pronunciar en el termini màxim de 15 dies a partir de la data de la primera reunió.

Article 8

Clàusula de sotmetiment al Tribunal Laboral de Catalunya

Ambdues parts acorden que pel que fa a la resolució dels conflictes laborals d'índole col·lectiva o plural que es puguin suscitar s'han de sotmetre expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya. Si opten per l'arbitratge, és de compliment obligatori.

Article 9

Condicions més beneficioses

Les condicions establertes en aquest Conveni s'han de considerar mínimes, i s'han de respectar a títol individual o col·lectiu les condicions econòmiques o d'una altra índole que siguin més beneficioses en conjunt i en còmput anual.

Article 10

Absorció i compensació

Les millores establertes en aquest Conveni, sigui quina sigui la seva naturalesa, no poden ser absorbides ni compensades per les que tenien els treballadors, tant a títol individual com col·lectiu.

Article 11

Absorció del personal

En el cas de subrogació o substitució de l'actual adjudicatari de la contracta prevista en aquest Conveni col·lectiu de la Llagosta, a tots els treballadors regits per aquest Conveni que passin a dependre d'un nou adjudicatari, empresa o entitat, se'ls ha de respectar la modalitat de contracte, la categoria professional, la jornada, l'horari, l'antiguitat i l'import total del salari (tant els imports que conté aquest Conveni com els que no) que cada treballador tingui reconegut en el moment de liquidar la seva relació laboral amb l'adjudicatari sortint.

Malgrat el canvi d'adjudicatari a la contracta en què estigui adscrit el lloc de treball dels treballadors, aquests tenen dret als dies de vacances no gaudits que tinguin meritats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR