Convenio colectivo - Bierkovut, SL., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4803 de 19/01/2007

RESOLUCIÓ

TRI/4433/2006, de 15 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bierkovut, SL, per als anys 2006-2008 (codi de conveni núm. 0811152).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bierkovut, SL, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 31 de maig de 2006 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bierkovut, SL, per als anys 2006-2008 (codi de conveni núm. 0811152) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 15 de setembre de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Bierkovut, SL per als anys 2006-2008

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni col·lectiu és d'aplicació a l'empresa Bierkovut, SL i també als seus treballadors, sigui quina sigui la seva data d'incorporació a l'empresa i independentment del lloc de prestació dels seus serveis, i en queden excloses únicament les persones que presten els seus serveis en llocs d'alta direcció.

Article 2

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor, a tots els efectes, l'1 de gener de 2006 i té vigència fins al 31 de desembre de l'any 2008, independentment de la data de publicació en el Butlletí Oficial de la província i/o el Diari Oficial de la Generalitat.

Article 3

Denúncia i pròrroga

La representació de la part que demana la revisió o la modificació d'aquest Conveni ha de fer la denúncia com a mínim amb 3 mesos d'antelació a la data de caducitat. Perquè la denúncia tingui efecte s'ha de fer mitjançant una comunicació escrita a l'altra part, i aquesta comunicació s'ha de registrar al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

En el cas que no es faci la denúncia, s'ha d'entendre que el Conveni es prorroga automàticament per anys naturals. En aquest cas tots els conceptes econòmics s'han d'incrementar aplicant-los l'increment de l'IPC corresponent a l'any anterior, publicat per l'Institut Nacional d'Estadística.

Article 4

Increment i revisió salarials

Per a l'any 2006, regeixen amb efectes d'1 de gener les taules dels annexos núm. 1 i 2.

Que l'increment pactat per a l'any 2006 és d'un 2,7% sobre els conceptes de salari Base, Plus Distància i Desgast d'Eines. Sobre els conceptes de festivitat, nocturnitat i toxicitat l'increment pactat és d'un 5%.

Per a l'any 2007, es pacta un increment equivalent a l'IPC real estatal de l'any 2006, aplicat sobre les taules de l'annex núm. 1.

Per a l'any 2008, s'aplicarà un increment equivalent a l'IPC, més favorable per als treballadors, estatal o autonòmic, sobre les taules de l'annex núm. 1.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i s'han de considerar amb aquest caràcter a l'efecte de la seva aplicació pràctica.

Si l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les facultats que li són pròpies, no aprova algun dels pactes del Conveni, aquest ha de quedar sense eficàcia pràctica i s'ha de reconsiderar totalment.

Article 6

Garantia personal

Les situacions personals que globalment siguin superiors al que s'ha pactat s'han de respectar i s'han de mantenir estrictament ad personam. Les assignacions o les retribucions voluntàries que es concedeixin a partir de l'1 de gener de 2006 tenen un caràcter no consolidable i no donen dret a cap reclamació si es redueixen o se suprimeixen.

Article 7

Comissió Paritària interpretadora del Conveni

S'ha de constituir la Comissió Paritària dins dels 15 dies següents a la publicació del Conveni.

Les funcions de la Comissió Paritària són interpretar autènticament aquest Conveni, arbitrar en les qüestions o els problemes sotmesos a la seva consideració per les parts, vigilar el compliment estricte del que s'ha pactat i analitzar l'evolució de les relacions entre les parts contractants. Totes dues parts han d'informar la Comissió Paritària dels dubtes i les discrepàncies que es puguin produir com a conseqüència de la interpretació i l'aplicació del Conveni col·lectiu.

Perquè aquesta Comissió emeti dictamen i actuï tal com es preveu reglamentàriament, cal l'acord majoritari de totes dues representacions abans del plantejament dels diferents supòsits davant la jurisdicció competent. Aquesta Comissió ha d'estar composta per 2 vocals empresaris i 2 vocals treballadors.

Els components de la Comissió Paritària són elegits per les seves representacions respectives, preferentment si han participat en les deliberacions d'aquest Conveni col·lectiu. Aquesta Comissió Paritària s'ha de reunir obligatòriament a instància de qualsevol de les parts, previ avís de 24 hores com a mínim. La Comissió ha d'estar presidida per la persona que nomenin els seus membres.

S'acorda fixar com a domicili de la Comissió Paritària del Conveni, a tots els efectes, el local situat a la Rambla de Sant Josep, 88-94.

Article 8

Grups professionals

Grup 0: 654,34 euros

Comprèn el personal no qualificat (grups 1 i 2), de nova incorporació a l'empresa.

Aquest personal, romandrà un període de 6 mesos, després del qual, passarà de forma automàtica a ser adscrit al grup que li correspongui per la funció que desenvolupi.

Grup 1

Operari

SB 672 euros

Tasques que s'executin segons instruccions concretes, clarament establides, amb màxim grau de dependència, que no necessiten formació especifica, excepte l'ocasional en període d'adaptació, requereixen esforç físic:

Neteja de locals, instal·lacions, maquinària, material d'oficina, efectes i vestuaris.

Treball bastó sense cap precisió.

Activitats manuals, etiquetatge, etc.

Càrrega, transport, apilament i descàrrega manuals o amb elements mecànics.

Tasques elementals de subministrament de materials en el procés productiu i d'alimentació en cadenes de producció, elaboració de comandes per expedir o emmagatzemar. Activitats complementàries de magatzemistes.

Tasques auxiliars de verificació i control de qualitat.

Operacions elementals de màquines senzilles, entenent per tals aquelles que no necessitin ensinistrament i coneixements específics.

Operacions de muntatge, manipulacions i producció en general.

Totes aquelles que, per assimilació o analogia puguin ser equiparades a les enunciades.

Aquest grup professional mantindrà el "plus de peó" quantificat en el conveni anterior en 20 euros mensuals.

Grup 2

Especialista, auxiliar administració

SB 747,19 euros

Tasques que consisteixen en l'execució d'operacions, que normalment exigeixen coneixements professionals de caràcter elemental i d'un període breu d'adaptació, requereixen esforç físic i atenció, la responsabilitat del qual està limitada per una supervisió directa i sistemàtica.

Telefonista / recepcionista sense coneixements d'idiomes estrangers.

Tasques d'arxiu, registre i calculo o similars.

Tasques de verificació i control de qualitat.

Tasques de càrrega i descàrrega de productes químics de cisternes o tancs.

Conducció de màquines autopropulsades d'elevació, càrrec o arrossegament (carretoners).

Feines elementals de laboratoris.

Tasques operatives en maquines d'envasament.

Tasques pròpies d'operadors de sistemes informàtics.

Tasques de comodí entre diversos processos i/o serveis.

Grup 3

Oficial, oficial administratiu

SB 907,68 euros

Titulació de Formació Professional 2 o coneixements adquirits en l'exercici de la seva professió, completada amb formació especifica al lloc de treball.

Treballs d'execució autònoma que exigeixin, habitualment iniciativa per part dels treballadors que els exerceixen, comportant, baix supervisió, la responsabilitat dels mateixos i sent ajudats per un altre o altres treballadors.

Tasques d'oficis industrials (electrònica, automoció, instrumentació, muntatge, soldadura, obra, fusteria, etc.).

Funcions de responsabilitat d'equips de treball, sota la dependència d'un cap d'equip o centre.

Administratius en general amb estudis avançats en ofimàtica i/o tècnics de sistema.

Tasques complexes però homogènies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR