Convenio colectivo - Indústries de l'oli i els seus derivats, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4804 de 22/01/2007

RESOLUCI”

TRE/4452/2006, de 14 de desembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de les ind˙stries de l'oli i els seus derivats de la provÌncia de Barcelona per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni n˙m. 0802535).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de les ind˙stries de l'oli i els seus derivats de la provÌncia de Barcelona, subscrit pel Gremio de Industriales Aceiteros y Similares, CCOO i UGT el dia 21 de setembre de 2006, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuraciÛ parcial del Departament de Treball i Ind˙stria,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de les ind˙stries de l'oli i els seus derivats de la provÌncia de Barcelona per als anys 2006 i 2007 (codi del conveni n˙m. 0802535) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 14 de desembre de 2006

Beatriu Labori i SamsÛ

Secret‡ria tËcnica dels Serveis Territorials

(per substituciÛ del director,

Decret 326/98, de 24 de desembre, art. 5Ë)

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de les ind˙stries de l'oli i els seus derivats de la provÌncia de Barcelona per als anys 2006 i 2007

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Aquest Conveni engloba totes les empreses industrials ubicades a la provÌncia de Barcelona i afecta les diverses activitats de les ind˙stries que manipulen olis i els seus derivats, Ès a dir, extractores, refineries, desdobladores, ind˙stries de greixos comestibles i de greixos industrials, hidrogenadores, ind˙stries d'oleÔnes, d'estearines i d'‡cids grassos destil∑lats, destil∑leries de glicerines i f‡briques de sabÛ (sabÛ industrial i sabÛ de tocador) i detergents.

Ambdues parts manifesten la seva intenciÛ de reunir-se amb les representacions tant sindicals com patronals de la resta de provÌncies per estudiar la possibilitat d'un conveni d'‡mbit autonÚmic de Catalunya per al sector de les ind˙stries de l'oli, per a la qual cosa acorden sol∑licitar la mediaciÛ del Departament de Treball perquË gestioni aquesta convocatÚria.

Article 2

VigËncia

Aquest Conveni entra en vigor el mateix dia en quË sigui signat, independentment de la data de publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat, i les seves condicions econÚmiques tenen efectes des de l'1 de gener de 2006.

Article 3

Durada i prÚrroga

La durada d'aquest Conveni Ès de 2 anys, i s'estÈn des de l'1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2007, prorrogable any rere any per reconducciÛ t‡cita, sempre que cap de les parts no el denunciÔ amb l'antelaciÛ indicada respecte a la data fixada o la fi d'alguna de les prÚrrogues.

Article 4

Den˙ncia, revisiÛ i concurrËncia

La den˙ncia de qualsevol de les parts que proposi la iniciaciÛ, la revisiÛ o la prÚrroga s'ha d'efectuar amb 3 mesos d'antelaciÛ, com a mÌnim, respecte a la data de venciment, davant l'autoritat laboral competent i, al seu torn, davant l'altra part.

En el termini m‡xim de 2 mesos des de la presentaciÛ de la den˙ncia, la part denunciant ha de lliurar a l'altra part un projecte raonat en quË s'exposin els motius de la den˙ncia i es presentin els punts sobre els quals cal deliberar.

Aquest Conveni no ha de concÛrrer, durant el perÌode de vigËncia, amb cap altre conveni, siguin quins siguin l'‡mbit i la incidËncia d'aquest darrer conveni.

Article 5

VinculaciÛ a la totalitat

Aquest Conveni Ès nul i no tÈ cap mena de valor si les autoritats competents no l'accepten amb la redacciÛ total i les condicions que preveu.

Article 6

Garantia "ad personam"

S'han de respectar individualment les condicions econÚmiques que siguin superiors a les establertes en aquest Conveni, considerades en conjunt i en cÚmput anual, de manera estrictament "ad personam".

Article 7

CompensaciÛ i absorciÛ

Les condicions que es pacten sÛn totalment compensables amb les que regien abans d'aquest Conveni per imperatiu legal o jurisprudencial, contenciÛs administratiu, conveni col∑lectiu, pacte de qualsevol mena, contracte individual, ˙s o costum o per qualsevol altra causa.

En l'ordre econÚmic i per a l'aplicaciÛ d'aquest Conveni, cal atenir-se al que ha estat pactat en cada cas concret, amb abstracciÛ dels conceptes salarials o econÚmics anteriors i de la seva quantia i regulaciÛ; conseg¸entment, sÛn compensables tots els complements, els premis, les primes o qualsevol altra retribuciÛ econÚmica, sense cap mÈs excepciÛ que la garantia personal, en cÚmput global i anual.

Les disposicions legals futures que comportin variacions econÚmiques en tots o en alguns aspectes retributius nomÈs tenen efic‡cia pr‡ctica si, sumats a les condicions legals vigents amb anterioritat al Conveni i considerats globalment, ultrapassen el nivell total d'aquest Conveni en cÚmput anual.

Excepcionalment s'exceptuen de la compensaciÛ i absorciÛ els augments de Conveni que per adquisiciÛ de nova categoria s'hagin de percebre.

CapÌtol 2

Normes generals

Article 8

OrganitzaciÛ de la feina

L'organitzaciÛ de la feina en cadascuna de les seccions i les dependËncies de treball depËn exclusivament de la direcciÛ de l'empresa, la qual respon del seu exercici davant l'Estat. Conseg¸entment, tÈ el deure d'organitzar-la de manera que s'assoleixi el rendiment m‡xim en tots els aspectes (m‡ d'obra, materials, temps, etc.), amb el lÌmit racional i cientÌfic que permetin els elements de quË disposa i la col∑laboraciÛ del personal, necess‡ria per a aquest fi, respectant el que estableix l'article 41.2 de l'Estatut dels treballadors.

Article 9

Facultats de la direcciÛ de l'empresa

Les facultats de la direcciÛ de l'empresa sÛn:

a)†La qualificaciÛ de la feina, d'acord amb qualsevol dels sistemes internacionals admesos.

b)†L'exigËncia dels rendiments mÌnims o dels habituals.

c)†La determinaciÛ del sistema per assolir uns rendiments superiors als mÌnims exigibles, d'acord amb el que es consideri aconsellable per a les necessitats generals de l'empresa o a les necessitats especÌfiques d'un determinat departament, secciÛ, subsecciÛ o lloc de treball. L'establiment d'incentius totals o parcials, tant pel que fa al personal com pel que fa a la feina, Ès potestatiu.

d)†L'adjudicaciÛ del nombre de m‡quines o de feines necess‡ries per a la saturaciÛ de treball amb la finalitat d'obtenir el rendiment m‡xim.

e)†La fixaciÛ d'Ìndexs de rebuigs i de qualitat admissible al llarg del procÈs de fabricaciÛ.

f)†L'exigËncia de vigil‡ncia, atenciÛ i diligËncia en el manteniment de la maquin‡ria i de l'utillatge encomanats al treballador.

g)†La mobilitat i la redistribuciÛ del personal de l'empresa, d'acord amb les necessitats de l'organitzaciÛ i de la producciÛ.

h)†La realitzaciÛ, durant qualsevol perÌode d'organitzaciÛ de la feina, de les modificacions en els mËtodes, les tarifes i la distribuciÛ del personal, el canvi de funcions i les variacions tËcniques de les m‡quines, les instal∑lacions, l'utillatge, etc.

i)†La regulaciÛ de l'adaptaciÛ de les c‡rregues de feina i del rendiment de tarifes a les condicions que resulten del canvi de mËtodes operatius, el procÈs de fabricaciÛ, el canvi de materials, les m‡quines o les seves condicions tËcniques.

j)†El manteniment de l'organitzaciÛ de la feina en els casos de disconformitat dels treballadors, per mitj‡ dels representants sindicals, o, si s'escau, en l'espera de la resoluciÛ dels organismes als quals correspon de decidir.

k)†L'establiment de la fÛrmula per als c‡lculs de salari.

l)†Qualssevol altres funcions an‡logues a les que s'han esmentat.

Article 10

Obligacions de l'empresa

Les obligacions de l'empresa sÛn:

10.1††Informar els representants sindicals de les modificacions de car‡cter sindical en l'organitzaciÛ de la feina, sens perjudici de les facultats que la direcciÛ tÈ en la matËria.

10.2††Establir el nombre de 90 dies feiners com a m‡xim per a l'experimentaciÛ dels nous sistemes d'organitzaciÛ. Es considera que el termini es refereix a un departament, una secciÛ o una subsecciÛ determinats.

10.3††Un cop transcorregut el perÌode d'experimentaciÛ, presentar a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR