Convenio colectivo - Personal Laboral de l'Ajuntament de Berga, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4804 de 22/01/2007

RESOLUCI”

TRI/4448/2006, de 13 de juny, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Berga per als anys 2005-2007 (codi de conveni n˙m. 0814062).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Berga, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 21 de febrer de 2006, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Berga per als anys 2005-2007 al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 13 de juny de 2006

Salvador ¡lvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu del personal laboral de l'Ajuntament de Berga per als anys 2005-2007

CapÌtol 1

Condicions generals

Article 1

DeterminaciÛ de les parts

Aquest acord ha estat negociat a la Mesa de NegociaciÛ entre l'Ajuntament de Berga i els delegats electes i les organitzacions sindicals que en formen part, que sÛn UGT i CCOO.

Article 2

¿mbit personal

  1. †Aquest Conveni afectar‡ el personal que presta els seus serveis per l'Ajuntament de Berga integrats a la seva plantilla com a personal laboral.

  2. †En queden exclosos:

a)†El personal eventual designat per ocupar c‡rrecs de confianÁa o assessorament especial, independentment que estiguin inclosos, si s'escau, en el rËgim general de la Seguretat Social.

b)†Els treballadors al servei de societats municipals, organismes autÚnoms, fundacions i Úrgans de gestiÛ diferenciada.

c)†El personal contractat per plans d'obra, serveis, d'ocupaciÛ, tallers ocupacionals, escoles tallers, o bÈ aquell personal de programes especÌfics de subvencions.

Article 3

VinculaciÛ a la totalitat

El present acord forma un tot ˙nic i indivisible, i com a tal, per a la seva aplicaciÛ, ha de ser objecte de consideraciÛ global i conjunta. En conseq¸Ëncia, cap de les obligacions i drets regulats i pactats no poden ser aÔlladament considerats.

Article 4

¿mbit temporal

Aquest Conveni entrar‡ en vigor a partir del moment que el signin els representants de l'Ajuntament i les organitzacions sindicals mÈs representatives a nivell estatal i de comunitat autÚnoma, aixÌ com el personal que hagi obtingut mÈs del 10% de representants en les eleccions per a delegats i juntes de personal i sigui aprovat pel Ple de l'Ajuntament. AixÚ no obstant, tindr‡ efectes retroactius a nivell econÚmic i social a partir del dia 1 de gener de 2005. La durada del Conveni ser‡ de 3 anys a comptar a partir del dia 1 de gener de 2005, i es prorrogar‡ desprÈs d'aquesta data, per reconducciÛ t‡cita si cap de les parts no formula den˙ncia de rescissiÛ o revisiÛ amb una antelaciÛ mÌnima de 3 mesos a la data d'acabament de la vigËncia d'aquest Conveni.

Article 5

ModificaciÛ i revisiÛ

  1. †Durant el darrer trimestre de cada any i abans de tancar els pressupostos de la corporaciÛ per al seg¸ent exercici, es revisar‡ el Conveni vigent i, si escau, s'introduiran amb l'acord d'ambdues parts negociants les modificacions i aclariments que siguin necessaris per al seu millor compliment i aplicaciÛ.

  2. †Les condicions pactades en aquest Conveni es consideraran mÌnimes i, conseq¸entment, qualsevol pacte mÈs favorable, establert entre els treballadors, a travÈs dels delegats de personal i l'Ajuntament, prevaldr‡ sobre el que s'estableix aquÌ, sempre que no vulneri el dret administratiu i/o laboral, de la mateixa manera que qualsevol llei o decret que facin referËncia als treballadors de l'AdministraciÛ. No s'entendran emparades en aquesta cl‡usula de condiciÛ mÈs favorable els pactes o acords, de qualsevol manera que s'anomenin, que hagin estat presos amb vulneraciÛ de les normes reguladores del procediment establert per a l'adopciÛ d'acords o per Úrgan incompetent.

Article 6

ComissiÛ de Seguiment i InterpretaciÛ del Conveni

  1. †Les parts signants constituiran una ComissiÛ de Seguiment del Conveni que ser‡ parit‡ria que portar‡ a terme el control, seguiment, si s'escau, de les normes que s'hi contenen, i tambÈ per al control de les hores extraordin‡ries, aixÌ com de la utilitzaciÛ i de les condicions socials i altres aspectes afins, i podr‡ comptar amb assessorament amb veu perÚ sense vot.

  2. †La ComissiÛ estar‡ formada per 2 representants de l'Ajuntament i 2 representants dels empleats.

  3. †La ComissiÛ es reunir‡ a peticiÛ de qualsevol de les parts.

  4. †Els acords de la ComissiÛ s'adoptaran per unanimitat. En cas de manca d'acord en el si de la ComissiÛ sobre la interpretaciÛ o aplicaciÛ, ambdues parts negociadores acorden expressament i volunt‡riament el sotmetiment de la discrep‡ncia als procediments de conciliaciÛ i mediaciÛ del Consorci d'Estudis, MediaciÛ i ConciliaciÛ a l'AdministraciÛ Local (CEMICAL), a peticiÛ de qualsevol de les parts.

CapÌtol 2

Condicions de treball

SecciÛ 1

Normes sobre jornada i horaris de treball

Article 7

ClassificaciÛ professional

  1. †La classificaciÛ professional tÈ per objecte la determinaciÛ i definiciÛ de les diferents escales i grups en quË poden ser agrupats els treballadors d'acord amb la titulaciÛ o formaciÛ exigida, el lloc de treball i les funcions que exerceixen.

  2. †El fet d'incloure a la plantilla una categoria diferent de les previstes en el present Conveni requereix la prËvia negociaciÛ amb els representants dels treballadors, per tal de determinar la seva denominaciÛ, funcions i retribucions. Els representants dels treballadors hauran d'emetre informe en el termini m‡xim de 15 dies.

  3. †S'estableixen els seg¸ents grups professionals:

    Grup A: tÌtol de doctor, de llicenciat, d'enginyer, d'arquitecte o equivalent.

    Grup B: tÌtol d'enginyer tËcnic, diplomat universitari de primer cicle, d'arquitecte tËcnic, de formaciÛ professional de tercer grau o equivalent.

    Grup C: tÌtol de batxiller, de formaciÛ professional de segon grau o equivalent.

    Grup D: tÌtol de graduat escolar, de formaciÛ professional de primer grau o equivalent.

    Grup E: certificat d'escolaritat.

  4. †La mobilitat funcional entre categories del mateix grup professional no tindr‡ altres limitacions que les exigides per les titulacions acadËmiques o professional precises per exercir la prestaciÛ laboral.

Article 8

Establiment d'un calendari laboral

  1. †Cada departament de l'Ajuntament tindr‡ elaborat a principis d'any un calendari laboral.

  2. †La distribuciÛ que es faci de la feina haur‡ de respectar les seg¸ents condicions:

    Els calendaris laborals, abans de la seva aprovaciÛ per l'Úrgan competent de la corporaciÛ, hauran de ser pactats amb els representants del personal.

  3. †Es consideraran dies festius, a efectes de l'acord, els seg¸ents:

    Les festes oficials assenyalades per l'Estat, la Generalitat de Catalunya, i l'Ajuntament de Berga.

  4. †Festes patronals

    Oficines: Sant Marc/Sant Jordi

    Brigada d'obra: Sant Antoni

    Brigada de jardineria: Sant Isidre

    Brigada enllumenat: la Candelera

    Biblioteca: Sant Marc/Sant Jordi

    Arxiu: Sant Marc/Sant Jordi

    Treballadors: Divendres de Corpus

    Per tal de que les oficines municipals no restin tancades, el treballador podr‡ optar entre el dia de Sant Marc i el dia de Sant Jordi, sempre de conformitat amb el seu cap, qui haur‡ de donar el vistiplau i garantir que el servei quedi totalment garantit en ambdÛs dies.

    En el cas que alguna festa patronal de les esmentades s'escaiguin en dia no laborable pel corresponent col∑lectiu, aquests es traslladaran al seg¸ent dia laborable immediat.

    Quan el dia 24 o 31 de desembre s'escaiguin en dia no laborable pel corresponent col∑lectiu, aquests dies es traslladaran al dia laborable immediatament anterior o bÈ al dia immediatament posterior, de manera que es garanteixi en tot moment el servei.

Article 9

Jornada de treball

  1. †La jornada ordin‡ria de treball del personal al servei de l'Ajuntament de Berga es determinar‡ en cÚmput anual, i no ser‡ superior a 1.647 hores anuals, amb una mitjana de 37,5...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR