Convenio colectivo - Servitar SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4812 de 01/02/2007

RESOLUCI”

TRI/4498/2006, de 3 de juliol, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Servitar, SL, per als anys 2006-2008 (codi de conveni n˙m. 0810892).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Servitar, SL, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 18 de maig de 2006, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuraciÛ parcial del Departament de Treball i Ind˙stria,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Servitar, SL, per als anys 2006-2008 (codi de conveni n˙m. 0810892) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 3 de juliol de 2006

Salvador ¡lvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Servitar, SL, per als anys 2006-2008

CapÌtol 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Aquest Conveni estableix les bases per a les relacions entre l'empresa Servitar, SL, i el personal que treballa al seu servei.

Article 2

¿mbit territorial

Aquest Conveni s'aplica a tots els centres de treball que l'empresa pugui establir a la ciutat de Barcelona i la seva provÌncia.

Article 3

¿mbit funcional

El present Conveni s'aplica als treballadors pertanyents a la plantilla de l'empresa Servitar, SL, sigui quina sigui la funciÛ que hi tinguin.

Article 4

¿mbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de 2006, sigui quina sigui la data de la seva signatura i de la seva publicaciÛ en el ButlletÌ Oficial de l'Estat, i mantÈ la seva vigËncia fins al 31 de desembre de 2008, i queda prorrogat t‡citament per perÌodes anuals llevat que sigui denunciat per qualsevol de les parts en els termes que s'estableixen en l'article seg¸ent.

Article 5

Den˙ncia i prÚrroga

  1. †Qualsevol de les parts pot demanar una revisiÛ del Conveni, formulant la seva den˙ncia per escrit davant l'altra part i davant l'autoritat laboral dins dels 2 mesos anteriors al venciment del termini de vigËncia o de qualsevol de les seves prÚrrogues. El termini establert no Ès efectiu en el cas que hi hagi acord entre les parts.

  2. †En cas de no haver-hi den˙ncia, s'ha d'entendre que el Conveni es prorroga autom‡ticament per anys naturals.

CapÌtol 2

CompensaciÛ, garantia personal i absorciÛ

Article 6

CompensaciÛ

  1. †En matËria de compensaciÛ cal atenir-se al que disposen les normes legals d'aplicaciÛ al cas, sens perjudici del que amb car‡cter especÌfic es determina d'una manera concreta en aquest Conveni.

  2. †Les condicions pactades en aquest Conveni sÛn compensables i absorbibles respecte als augments concedits volunt‡riament o a compte de conveni que s'han estat aplicant fins a la data d'entrada en vigor del Conveni.

Article 7

AbsorciÛ

  1. †Les disposicions legals o convencionals futures que impliquin variaciÛ econÚmica en tots o en qualsevol dels conceptes retribuÔts existents, o que suposin creaciÛ d'uns altres de nous, ˙nicament tenen efic‡cia pr‡ctica si considerats globalment, i en cÚmput anual, en superen el nivell total, i s'han d'entendre, en cas contrari, absorbits per les millores que s'hi pacten.

  2. †Per part de la ComissiÛ Parit‡ria cal procedir, en aquest cas, a l'adaptaciÛ dels nous conceptes a les cl‡usules d'aquest Conveni, sens perjudici del que estableix el par‡graf anterior.

Article 8

Garantia ad personam

S'han de respectar i mantenir, amb car‡cter estricte ad personam, les situacions i les condicions personals que en conjunt siguin, des del punt de vista de la perfecciÛ, mÈs beneficioses que les fixades en el present Conveni.

CapÌtol 3

Respecte al que s'ha pactat

Article 9

Abast i vinculaciÛ a la totalitat

Les representacions de l'empresa i dels treballadors acorden que les condicions pactades sÛn un tot org‡nic i indivisible, per la qual cosa en cas que l'autoritat competent, en l'exercici de les facultats que li sÛn prÚpies, no l'aprovÈs totalment, es consideraria en aquest cas el Conveni nul i sense efic‡cia a tots els efectes.

CapÌtol 4

ComissiÛ Parit‡ria

Article 10

InterpretaciÛ del Conveni

Es crea la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni com a organisme d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia del seu compliment, sens perjudici de la posterior competËncia dels organismes administratius o contenciosos en la matËria.

Article 11

ComposiciÛ

  1. †La ComissiÛ Parit‡ria la componen 4 vocals: 2 membres per part de l'empresa i 2 membres de la representaciÛ dels treballadors.

  2. †Els vocals sÛn escollits per les respectives representacions de l'empresa i dels treballadors, preferentment entre els que hagin estat vocals de la ComissiÛ Deliberadora.

  3. †Els assessors, si n'hi ha, sÛn escollits lliurement i designats pels vocals de cada part.

  4. †La ComissiÛ Parit‡ria pot fer servir els serveis d'assessors permanentment o ocasionalment en totes les matËries que siguin de la seva competËncia.

Article 12

CompetËncia de la ComissiÛ Parit‡ria

  1. †Les funcions especÌfiques de la ComissiÛ Parit‡ria sÛn les seg¸ents:

a)†La interpretaciÛ autËntica del Conveni.

b)†L'arbitratge de les q¸estions o els problemes sotmesos a consideraciÛ per les parts, o en els casos previstos concretament en aquest text.

c)†Intervenir en els conflictes col∑lectius en la manera i amb els lÌmits que determina la llei.

d)†Vetllar pel compliment del que es pacta.

Article 13

Funcionament de la ComissiÛ Parit‡ria

  1. †Amb un nombre de 2 o mÈs dels seus components es pot convocar la reuniÛ de la ComissiÛ Parit‡ria, per la qual cosa la part convocant ho ha de comunicar a tots els components per comunicaciÛ escrita amb justificant de recepciÛ, amb un mÌnim de 7 dies d'antelaciÛ a la convocatÚria i els assumptes que s'han de tractar.

  2. †PerquË les reunions siguin v‡lides hi han d'assistir com a mÌnim 2 vocals de cada representaciÛ.

  3. †Cada representaciÛ (empresa i treballadors) ha de prendre la seva decisiÛ per majoria simple.

Article 14

Domicili de la ComissiÛ Parit‡ria

La ComissiÛ Parit‡ria estableix el seu domicili en el mateix domicili social de l'empresa. No obstant aixÚ, pot reunir-se o actuar en qualsevol altra seu, amb l'acord previ de la ComissiÛ per majoria absoluta.

Article 15

PresentaciÛ de q¸estions a la ComissiÛ

Ambdues parts acorden informar la ComissiÛ Parit‡ria de tots els dubtes, discrep‡ncies i conflictes que es puguin produir com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ i l'aplicaciÛ del Conveni, perquË la ComissiÛ emeti dictamen i actuÔ en la forma reglament‡ria prevista prËviament al plantejament dels diferents tr‡mits o demandes davant les jurisdiccions competents.

CapÌtol 5

OrganitzaciÛ de la feina

Article 16

Facultats i responsabilitats

L'organitzaciÛ de la feina, d'acord amb les normes de l'article seg¸ent i amb la legislaciÛ vigent, Ès facultat de la DirecciÛ de l'empresa. Sense minva de l'autoritat que correspon a la DirecciÛ, els representants dels treballadors tenen funcions d'informaciÛ, orientaciÛ i proposta pel que fa a l'organitzaciÛ i racionalitzaciÛ de la feina, d'acord amb l'Estatut dels treballadors i altra legislaciÛ vigent.

Article 17

Normes per al seu desenvolupament

L'organitzaciÛ de la feina comprËn a tÌtol merament indicatiu les normes seg¸ents:

a)†L'adjudicaciÛ a cada treballador del nombre d'elements o de la tasca especÌfica necess‡ria per a la plena activitat del treballador.

b)†L'exigËncia d'una activitat i un rendiment normal per a cada productor o, en general, per a tot el personal de l'empresa.

c)†La fixaciÛ de l'Ìndex de la qualitat admissible en la realitzaciÛ de la feina.

d)†La mobilitat i la redistribuciÛ del personal d'una manera racional, compatible amb la dispersiÛ dels centres de treball i les estrictes necessitats del servei.

CapÌtol 6

PrestaciÛ de la feina

Article 18

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR