Convenio colectivo - Schindler SA (Centres de treball de les Províncies de Barcelona i Girona), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4821 de 14/02/2007

RESOLUCIÓ

TRE/310/2006, de 21 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schindler, SA, per al període de l'1.1.2006 al 31.12.2009 (codi de conveni núm. 7900672).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schindler, SA, per al període de l'1.1.2006 al 31.12.2009, subscrit, per la part empresarial, pels representants de l'empresa i, per la part social, pels representants dels seus treballadors el dia 15 de novembre de 2006, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schindler, SA, per al període de l'1.1.2006 al 31.12.2009 (codi de conveni núm. 7900672) al Registre de convenis de la Direcció general de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Barcelona, 21 de desembre de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Transcripció del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de Schindler, SA, amb efectes des de l'1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2009 per tots els seus centres de treball de les províncies de Barcelona i Girona.

Capítol 1

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present conveni col·lectiu afectarà a tots les treballadors i empleats que treballin per compte de l'empresa Schindler, SA, a qualsevol dels seus centres de treball de les províncies de Barcelona i Girona i substituirà qualsevol altre conveni o acord anterior que existís amb el personal al que afecta.

Article 2

Àmbit temporal

El present conveni entrarà en vigor a partir del dia 1 de gener de 2006 i el termini de vigència serà fins el 31 de desembre de 2009, prorrogant-se d'any en any si abans no es denuncia per qualsevol de les parts interessades amb tres mesos d'antelació a la data d'acabament de la seva vigència o de les seves prorrogues en el seu cas.

Així mateix, aquest conveni seguirà regint, en cas de denuncia, provisionalment en els seus propis termes fins a la firma o entrada en vigor del nou conveni que el substitueix.

Durant la seva vigència no podrà modificar-se per altres acords o Convenis Col·lectius d'àmbit diferent.

Article 3

Garantia ad personam

Seran respectades les situacions personals que siguin, en el seu conjunt, més beneficioses que les fixades en el present Conveni, mantenint-se estrictament ad personam, no sent absorbible ni compensable i serà incrementable en futurs convenis.

Per l'any 2006, la dita quantitat serà de 1.222,31 euros bruts anuals, amb les revisions que procedeixin conforme a l'article 17.8.

Pels anys 2007 i següents, els increments seran els que s'indiquen l'article 17.8.

Pel personal que a data 31 de desembre del 2006 estigui en plantilla i no percebin aquest concepte al 100%, s'estableix una quantia anual que serà de 256,28 euros per l'any 2006, 346,28 euros pel 2007, 436,28 euros pel 2008 i 526,28 euros pel 2009.

El personal que ingressi en plantilla amb posterioritat al 31 de desembre del 2006 no percebrà aquest concepte fins l'1 de gener del 2010, moment en el que percebrà 526,28 euros anuals.

Tindran caràcter de ad personam la jornada reduïda d'estiu per al personal administratiu que tant mateix figurava a les plantilles de GIESA Schindler i d'Ascensores PAGMO a Barcelona i Girona a 31.01.1989. Aquesta jornada serà de 6,30 hores efectives d'horari continuat i només es podrà reduir si el còmput d'hores superés els límits oficials, renunciant així mateix a qualsevol tipus de descans que pogués correspondre per aquesta jornada.

Article 4

Obligatorietat

Serà d'acord amb el que disposa L'Estatut dels treballadors, article 82 punt 3 Els Convenis Col·lectius regulats per aquesta llei, obliguen tots els empresaris i treballadors inclosos dintre del seu àmbit d'aplicació durant tot el temps de la seva vigència.

Capítol 2

Article 5

Compensació i absorció

Les condicions pactades formen un tot orgànic indivisible. A efectes d'aplicació pràctica seran considerades en còmput anual i global, i individualment però sempre amb referència a cada treballador en la seva respectiva categoria.

Les retribucions establertes en aquest conveni, compensen i absorbeixen les existents en el moment de la seva entrada en vigor qualsevol que sigui la seva naturalesa i origen, així com les que poguessin regir per disposicions legals, ordenances i reglamentacions de treball, conveni col·lectiu provincial o qualsevol altre conveni o acord individual o col·lectiu.

Les disposicions legals o Conveni de rang superior futurs que impliquin variació econòmica en tots o alguns dels conceptes econòmics o de condicions de treball, solament tindran eficàcia pràctica si, globalment considerades en còmput anual i sumades a les vigents amb anterioritat a aquest acord, superin el nivell total del mateix. En cas contrari, es consideraran absorbides.

Capítol 3

Article 6

Personal de nou ingrés

En el cas de personal de nou ingrés, la Direcció de l'empresa, fent ús del seu dret de lliure elecció de personal, anunciarà els llocs de treball en el tauler d'anuncis i per altres mitjans que estimi oportuns del centre de treball que correspongui, així com al Comitè d'empresa o delegats del esmentat centre amb una antelació de trenta dies pel general coneixement dels treballadors de l'empresa, per que puguin concórrer a les proves de selecció els fills dels mateixos, conforme als requisits i condicions establertes per l'empresa. Queda exclosa la contractació per cobertura de baixes. La Direcció de l'empresa i amb la finalitat d'evitar falses expectatives en el personal amb contracte temporal, procurarà en la mesura que sigui possible, no estendre innecessàriament la duració dels contractes d'aquest tipus de treballadors, quan l'adaptació al seu lloc de treball a criteri de la Direcció no sigui plenament satisfactòria.

Article 7

Ascensos per mèrits

En la provisió de places vacants en règim d'ascens, de cada tres places se'n proveirà una per antiguitat, llevat que s'acredités la manca d'aptitud del treballador, i les altres dues per concurs-oposició, el qual haurà d'ésser eminentment pràctic. Els llocs que impliquin exercici d'autoritat o de direcció sobre d'altres persones seran coberts per designació lliure de la direcció de l'empresa.

Es crea una nova categoria professional, oficial primera A, que l'ostentaran totes aquelles persones que cobrin el complement personal d'equiparació a oficial primera a cap d'equip però no tinguin la categoria. El personal que ostenti dita categoria vindrà obligat a realitzar el curs bàsic de 50 hores de prevenció de riscos laborals, dins la jornada de treball.

Aquests treballadors, el que perceben actualment com a complement personal absorbible per aquest concepte, el percebran com a complement personal i el dit complement serà la diferencia salarial (salari base, plus conveni) entre l'oficial 1a. i l'oficial 1a. cap d'equip.

La Direcció de l'empresa anunciarà en els seus respectius centres de treball i amb una antelació no inferior a 30 dies les vacants o llocs per cobrir, la data en que s'hauran de fer els exercicis, el programa que caldrà desenvolupar, així com les condicions que es requereixin per a aspirar-hi. També es farà constar la forma de dur-lo a terme, els mèrits i altres circumstàncies que siguin pertinents.

Així mateix en els casos d'ascens per reconeixement dels mèrits d'un productor al seu actual lloc de treball, l'empresa podrà lliurement realitzar aquest ascens, previ informe favorable del cap del departament corresponent.

Els auxiliars administratius amb més de cinc anys de servei accediran automàticament a la categoria d'oficial de 2a.

Els oficials de 2a. administratius que portin mes de cinc anys amb la mateixa categoria podran accedir a la categoria d'oficial de 1a. administratiu per voluntat pròpia, si mitjançant una prova interna demostren el seu domini en totes les àrees de l'administració de la sucursal.

Article 8

Mobilitat del personal

Es denominarà canvi de lloc la mobilitat del personal dintre dels límits del seu centre de treball i d'acord amb l'Article 39 del Estatut dels treballadors.

El canvi de lloc es podrà efectuar amb caràcter provisional o permanent.

S'entendrà que el canvi de lloc té caràcter provisional quan la seva durada no excedeixi de tres mesos.

Es denomina trasllat de personal la mobilitat geogràfica d'aquest quan traspassi els límits del centre de treball o zona de treball i tingui caràcter de permanent.

La regulació del trasllat de personal haurà de tenir en compte el fet que això suposi, o no, canvi de domicili i en el seu cas las previsions del article 40 del Estatut dels treballadors.

La mobilitat del personal podrà tenir origen en una de les causes següents:

a. A petició del treballador afectat.

b. Per mutu acord entre empresa i treballador.

c. Per necessitats del servei justificades.

d. Per disminució de la capacitat física dels treballadors

a. A petició del treballador...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR