Convenio colectivo - Captació, elevació, conducció, tractament, distribució i depuració d'aigua, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4849 de 26/03/2007

RESOLUCI”

TRE/804/2007, de 15 de febrer, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de les empreses de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, tractament, depuraciÛ i distribuciÛ d'aig¸es de la provÌncia de Barcelona per a l'any 2006 (codi de conveni n˙m. 0801535).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de les empreses de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, tractament, depuraciÛ i distribuciÛ d'aig¸es de la provÌncia de Barcelona, subscrit per AgrupaciÛ de Serveis d'Aigua de Catalunya (ASAC), UGT i CCOO el dia 2 de febrer de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuraciÛ parcial del Departament de Treball i Ind˙stria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuraciÛ del Departament de Treball,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de les empreses de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, tractament, depuraciÛ i distribuciÛ d'aig¸es de la provÌncia de Barcelona per a l'any 2006 (codi de conveni n˙m. 0801535) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 15 de febrer de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials a Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de les empreses de captaciÛ, elevaciÛ, conducciÛ, tractament, depuraciÛ i distribuciÛ d'aig¸es de la provÌncia de Barcelona per a l'any 2006

CapÌtol 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit funcional

Aquestes normes s'apliquen a les empreses incloses en l'article 2 del Segon Conveni col∑lectiu estatal del sector de l'aigua, aprovat per ResoluciÛ de 14 de juliol de 2006 (publicat al BOE de 27 de juliol de 2006), en quË s'estableixen les condicions de treball per a les ind˙stries l'activitat econÚmica de les quals estigui compresa dins de la gestiÛ total o parcial de l'anomenat cicle integral dels serveis p˙blics d'aigua a poblacions: captaciÛ, tractament, distribuciÛ, evacuaciÛ mitjanÁant xarxes de clavegueram i depuraciÛ d'aig¸es residuals per a usos tant domËstics com industrials.

Aquest Conveni no s'aplica en aquelles matËries que estiguin regulades per convenis propis d'empresa.

Article 2

¿mbit personal

Aquest Conveni regeix per al personal al servei de les empreses esmentades i subjecte a relaciÛ laboral.

Article 3

¿mbit territorial

Les disposicions que contÈ aquest Conveni regeixen en tots els centres de treball de la provÌncia de Barcelona de les empreses que hi sÛn afectes.

Article 4

¿mbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor el dia en quË sigui signat perÚ tÈ efectes econÚmics a partir de l'1 de gener de l'any 2006. La durada Ès d'1 any i regir‡ fins al 31 de desembre de l'any 2006. Aquest Conveni es prorrogar‡ fins a la signatura d'un nou conveni i d'acord amb l'article 86 de l'Estatut dels treballadors.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ de la feina i formaciÛ professional

Article 5

Norma general

L'organitzaciÛ tËcnica i pr‡ctica de la feina Ès facultat exclusiva de les empreses, que, en fer-ne ˙s, retran compte als representants dels treballadors que han estat legalment constituÔts a l'empresa d'acord amb el que estableixen les lleis.

Les empreses han d'adaptar en cada moment els seus sistemes de producciÛ a les circumst‡ncies tecnolÚgiques i han de procurar, primordialment, la capacitaciÛ del personal de la seva plantilla per al desenvolupament i l'aplicaciÛ dels nous procediments, sense que puguin tenir cap influËncia en detriment dels drets adquirits o d'altra mena.

Pertoca a la direcciÛ de les empreses d'assignar i canviar els llocs de treball i les destinacions, com tambÈ d'establir i modificar l'adscripciÛ als horaris vigents, d'acord amb la legislaciÛ vigent.

Article 6

Plantilla

La plantilla ha de ser l'adequada, en cada moment, a l'explotaciÛ correcta del servei que cada empresa tÈ encomanat.

Article 7

PrestaciÛ de la feina

Els factors d'enquadrament dels treballadors inclosos en els ‡mbits d'aplicaciÛ del present Conveni s'establiran d'acord amb l'article 10 del Segon Conveni col∑lectiu estatal del sector.

El treballador tÈ l'obligaciÛ de conËixer i acomplir les feines que calen per dur a terme correctament les tasques que li han estat encarregades; aixÚ, en l'‡mbit del seu lloc de treball i del seu grup professional i ‡rea funcional.

El treballador, en cas que acompleixi habitualment tasques corresponents a grups o nivells salarials diferents, ha d'acomplir la que li comporti una remuneraciÛ millor; aixÚ no vol dir que hagi de deixar l'activitat de car‡cter inferior, sempre d'acord amb el que diu l'article 13 del Segon Conveni col∑lectiu estatal del sector.

El par‡graf anterior no tÈ efectes si el treballador acompleix algunes tasques corresponents a un grup o nivell professional superior a aquell en quË es troba enquadrat i percep una compensaciÛ especÌfica per la funciÛ m˙ltiple que acompleix.

Si el treballador realitza tasques d'un grup o nivell professional inferior, es regir‡ pel que s'estableix a l'article 14 del Segon Conveni col∑lectiu estatal del sector.

Els treballs que es desenvolupin en horari nocturn seran realitzats per les persones que requereixi el servei.

Article 8

Rendiment

  1. †Les remuneracions que s'estableixen en aquest Conveni corresponen a un rendiment normal.

  2. †Les empreses poden mesurar les feines, tenint-ne en compte factors tant qualitatius com quantitatius, per determinar el rendiment i la fixaciÛ d'objectius. TambÈ poden establir els incentius que creguin convenients.

Article 9

Plena dedicaciÛ a la feina

En cas que concorrin condicions que facin possible l'execuciÛ simult‡nia o successiva, dins la jornada laboral, de funcions corresponents a diversos llocs de treball d'un grup professional an‡leg o inferior, aquestes funcions es poden encarregar a un sol treballador fins arribar a l'ocupaciÛ plena de la seva jornada, mesura necess‡ria per obtenir una productivitat Úptima de tot el personal.

Article 10

Exercici del comandament

El personal amb comandament i amb l'autoritat i la responsabilitat conseg¸ents ha d'obtenir el rendiment i l'efic‡cia del personal i del servei que tÈ sota les seves ordres, exercint la seva autoritat d'una manera humana, educada i eficient. …s una funciÛ inherent als comandaments de les empreses vetllar tant per la formaciÛ del personal que tenen sota les seves ordres per aconseguir d'elevar-ne el nivell tËcnic i professional com per la seva seguretat.

Article 11

Obligatorietat de la formaciÛ professional

  1. †En cas que la formaciÛ professional tingui lloc dins la jornada ordin‡ria, el treballador hi ha d'assistir obligatÚriament i ha d'aprofitar tant com pugui els ensenyaments que s'hi imparteixin. AixÌ mateix, en qualsevol cas tindr‡ l'obligaciÛ d'assistir-hi quan sigui necessari per desenvolupar les tasques prÚpies del seu lloc de treball a l'empresa.

  2. †L'assistËncia als cursos que pugui establir la direcciÛ de l'empresa, de forma conjunta o no amb els treballadors o amb part d'ells, diferents als establerts en l'apartat anterior ser‡ volunt‡ria.

  3. †En qualsevol cas, el temps esmerÁat en la realitzaciÛ de cursos ser‡ computat com a jornada laboral.

  4. †D'acord amb el que estableix l'article 23 de l'Estatut dels treballadors, l'empresa donar‡ els permisos necessaris per a la realitzaciÛ d'ex‡mens a aquells treballadors que estiguin cursant estudis. Aquest permÌs ser‡ de mitja o d'una jornada completa en funciÛ del lloc on s'hagi de realitzar l'esmentat examen.

  5. †AixÌ mateix, els treballadors que certifiquin la realitzaciÛ de cursos acadËmics podran adaptar el seu horari laboral, sense variar el nombre d'hores de la jornada durant el perÌode del curs.

CapÌtol 3

ClassificaciÛ professional

Article 12

ClassificaciÛ professional

  1. †A l'efecte de la classificaciÛ professional, cal seguir els grups i les definicions establerts al Segon Conveni col∑lectiu estatal del sector.

  2. †A cadascun dels grups professionals li...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR