Convenio colectivo - Comerç del peix fresc i congelat, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4863 de 17/04/2007

RESOLUCIÓ

TRE/1026/2007, de 7 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector del comerç de peix fresc i congelat de la província de Barcelona per als anys 2006-2010 (codi de conveni núm. 0807015).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector del comerç de peix fresc i congelat de la província de Barcelona, signat pel Gremi de Peixaters de Catalunya, UGT, i CCOO en data 30 de novembre de 2006, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració del la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'administració de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència de dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Treball,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector del comerç de peix fresc i congelat de la província de Barcelona per als anys 2006-2010 (codi de conveni núm. 0807015) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 7 de febrer de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de comerç de peix fresc i congelat de Barcelona província

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Les estipulacions d'aquest Conveni afecten tots els treballadors i les empreses dedicats a l'activitat de detallistes de peix fresc i congelat situats a Barcelona i la seva província.

Article 2

Àmbit temporal

Entrada en vigor

Les condicions pactades en el present Conveni col·lectiu entren en vigor, amb tots els efectes, l'1 de gener de 2006, independentment, de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Durada

La durada d'aquest Conveni és de 60 mesos, des de l'1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2010, tret de les clàusules per a les quals s'estableixi una vigència i una durada diferents.

Denúncia i revisió

A partir de l'1 de gener de 2011, el Conveni es prorroga tàcitament i automàticament any rere any, tret que alguna de les parts el denunciï amb 3 mesos d'antelació a la data del seu venciment.

Capítol 2

Article 3

Ingressos i període de prova

El període de prova és de 3 mesos per als tècnics titulats i d'1 mes per a la resta de treballadors. Totes les contractacions de treballadors són tramitades davant l'INEM.

Article 4

La dimissió del treballador ha d'anar precedida d'un període de preavís de 15 dies. Si no es produeix el preavís se li ha de descomptar de la liquidació, el salari corresponent als dies que falten fins arribar als 15 esmentats.

Capítol 3

Article 5

Retribucions

S'estableix per a cada categoria professional l'escala que figura en els annexos d'aquest Conveni.

Increment salarial del primer any de vigència

Amb efectes des de l'1 de gener de 2006 i fins al 31 de desembre de 2006 s'han aplicar els salaris que figuren en l'annex 1.

Increment salarial del segon any de vigència

Per a l'any 2007 es pacta un increment salarial de l'Índex de Preus al Consum (IPC) previst pel Govern a la Llei de pressupostos generals de l'Estat més un 1,5% per a tots els conceptes econòmics del Conveni, tret del concepte plus de transport, l'import del qual queda establert en 61,00 euros mensuals.

Un cop actualitzat l'import del salari base, segons el que s'estableix al paràgraf anterior, s'ha d'incrementar en 3,01 euros, i la quantitat que en resulta és el salari base definitiu pel segon any de vigència del present conveni.

En el cas que l'IPC establert per l'INE registri el 31 de desembre de 2007 un increment, respecte a 31 de desembre de 2006, superior al pactat com a increment salarial per a aquest any s'ha de fer una revisió salarial.

Per dur-la a terme s'ha de prendre com a referència els salaris o les taules emprats per fer els augments pactats per al segon any de vigència, sense efectes retroactius.

Increment salarial del tercer any de vigència

Per a l'any 2008 es pacta un increment salarial de l'IPC previst pel Govern a la Llei de pressupostos generals de l'Estat, més un 1,00% per a tots els conceptes econòmics del Conveni, tret del concepte plus de transport, l'import del qual queda establert en 61,00 euros mensuals.

Un cop actualitzat l'import del salari base, segons el que s'estableix al paràgraf anterior, s'ha d'incrementar en 3,01 euros, i la quantitat que en resulta és el salari base definitiu pel tercer any de vigència del present conveni.

En el cas que l'IPC establert per l'INE registri el 31 de desembre de 2008 un increment, respecte a 31 de desembre de 2007, superior al pactat com a increment salarial per a aquest any, s'ha de fer una revisió salarial.

Per dur-la a terme s'ha de prendre com a referència els salaris o les taules emprats per fer els augments pactats per al tercer any de vigència, sense efectes retroactius.

Increment salarial del quart any de vigència

Per a l'any 2009 es pacta un increment salarial de l'IPC previst pel Govern a la Llei de pressupostos generals de l'Estat, més un 1,00% per a tots els conceptes econòmics del Conveni, tret del concepte plus de transport, l'import del qual queda establert en 61,00 euros mensuals.

Un cop actualitzat l'import del salari base, segons el que s'estableix al paràgraf anterior, s'ha d'incrementar en 3,01 euros, i la quantitat que en resulta és el salari base definitiu pel quart any de vigència del present conveni.

En el cas que l'IPC establert per l'INE registri el 31 de desembre de 2009 un increment, respecte a 31 de desembre de 2008, superior al pactat, com a increment salarial per a aquest any s'ha de fer una revisió salarial.

Per dur-la a terme s'ha de prendre com a referència els salaris o les taules emprats per fer els augments pactats per al quart any de vigència, sense efectes retroactius.

Increment salarial del cinquè any de vigència

Per a l'any 2010 es pacta un increment salarial de l'IPC previst pel Govern a la Llei de pressupostos generals de l'Estat, més un 1,00% per a tots els conceptes econòmics del Conveni, tret del concepte plus de transport, l'import del qual queda establert en 61,00 euros mensuals.

Un cop actualitzat l'import del salari base, segons el que s'estableix al paràgraf anterior, s'ha d'incrementar en 3,01 euros, i la quantitat que en resulta és el salari base definitiu pel cinquè any de vigència del present conveni.

En el cas que l'IPC establert per l'INE registri el 31 de desembre de 2010 un increment, respecte a 31 de desembre de 2009, superior al pactat, com a increment salarial per a aquest any s'ha de fer una revisió salarial.

Per dur-la a terme s'ha de prendre com a referència els salaris o les taules emprats per fer els augments pactats per al cinquè any de vigència, sense efectes retroactius

Article 6

Augments periòdics per temps de servei

El personal inclòs en aquest Conveni col·lectiu ha de percebre augments periòdics per anys de servei, que consisteixen en l'abonament de quadriennis la quantia dels quals estableixen les taules salarials annexes a aquest Conveni.

Article 7

Gratificacions extraordinàries

Les empreses regides per aquest Conveni han d'abonar al seu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR