Convenio colectivo - Personal Laboral del Ajuntament d'Arenys de Munt, Barcelona

Inicio de Vigencia 9 de Marzo de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4890 de 24/05/2007

RESOLUCIÓ

TRI/4588/2006, de 2 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament d'Arenys de Munt per al període del 9 de març de 2006 al 31 de desembre de 2007 (codi de conveni núm. 0812382).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament d'Arenys de Munt subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 6 de març de 2006 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament d'Arenys de Munt per al període del 9 de març de 2006 al 31 de desembre de 2007 (codi de conveni núm. 0812382) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 2 d'octubre de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament d'Arenys de Munt per al període del 9 de març de 2006 al 31 de desembre de 2007

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Determinació de les parts

Aquest Conveni ha estat negociat a la Mesa de Negociació entre l'Ajuntament d'Arenys de Munt i les organitzacions sindicals que en formen part, que són Unió General dels Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO).

Article 2

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu serà d'aplicació a tots els treballadors que, amb relació juridicolaboral, presten serveis a l'Ajuntament d'Arenys de Munt, excepte aquells que desenvolupin llocs de treball d'alta direcció. El personal vinculat a tallers d'inserció, plans d'ocupació i d'altres contractacions de foment de l'ocupació i els contractes temporals gaudiran de les millores socials en la part proporcional al temps contractat excepte en els temes següents: bestretes, pla de pensions, productivitat i renovació del carnet de conduir. L'assegurança d'accidents li serà d'aplicació només pel temps que estigui contractat.

Article 3

Vigència

El present Conveni serà aplicable a partir de la seva signatura i de l'aprovació formal per l'òrgan competent de la corporació, condicionant els seus efectes a la seva publicació, moment en què entrarà en vigor i tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2007. Es considerarà tàcitament prorrogat, en tota la seva extensió, per períodes anuals successius, excepte en el cas de denúncia expressa per qualsevol de les parts, la qual s'haurà d'efectuar amb 3 mesos d'antelació a la data de venciment, per escrit i constància fefaent a l'altra part.

En cas de denúncia del Conveni, el present serà vigent fins que no s'arribi a un nou conveni.

Article 4

Garanties

Es respectaran ad personam les condicions vigents amb anterioritat a la signatura del present Conveni sempre que la Llei ho permeti i quan aquestes condicions siguin més favorables en còmput anual que les establertes en el present Conveni.

Article 5

Vinculació a la totalitat

El present Conveni constitueix un tot únic i indivisible, basat en l'equilibri de les recíproques obligacions i mútues contraprestacions assumides per les parts, i com a tal, ha d'ésser objecte de consideració conjunta. En conseqüència, cap de les obligacions i contraprestacions esmentades i pactades no pot ésser aïlladament considerada.

Article 6

Comissió de Seguiment

Per tal de vigilar el compliment del Conveni i interpretar-lo quan sigui convenient, en el termini de 15 dies, es constituirà una Comissió de Seguiment que iniciarà la seva actuació a partir de l'entrada en vigor del Conveni i es reunirà a petició de qualsevol de les parts que ho sol·liciti amb un termini màxim de 72 hores.

Formaran la Comissió 2 representants dels treballadors i 2 representants de l'Ajuntament. Els seus acords hauran de ser adoptats per unanimitat, actuant com a secretària una persona designada per la corporació, sense veu ni vot.

En cas de manca d'acord en el si de la Comissió sobre la interpretació o aplicació, ambdues parts negociadores acorden expressament i voluntàriament el sotmetiment de la discrepància als procediments de negociació i mediació del Consorci d'Estudis, Mediació i Conciliació a l'Administració Local (CEMICAL), a petició de qualsevol de les parts.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 7

Organització del treball

L'organització del treball és facultat exclusiva de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, que ha d'establir els sistemes de racionalització, millora de mètodes i processos i simplificació de tasques que permetin un millor i més alt nivell de qualitat en la prestació de servei.

Els canvis organitzatius col·lectius que afectin el personal en la modificació d'alguna de les seves condicions de treball previstes en aquest Conveni es consultaran amb els representants dels treballadors, els quals emetran un informe no vinculant en el termini màxim de 15 dies.

Article 8

Classificació professional

La classificació professional té per objecte la determinació i definició dels diferents grups en què poden ser agrupats els treballadors d'acord amb la titulació i formació exigida, el lloc de treball i les funcions que exerceixen.

El fet d'incloure a la plantilla una categoria diferent de les previstes en el present Conveni requereix la prèvia negociació amb els representants dels treballadors, per tal de determinar la seva denominació, funcions i retribucions. Els representants dels treballadors hauran d'emetre informe en el termini màxim de 15 dies.

S'estableixen els següents grups professionals:

Grup A: títol de doctor, de llicenciat, d'enginyer, d'arquitecte o equivalent.

Grup B: títol d'enginyer tècnic, diplomat universitari de primer cicle, d'arquitecte tècnic, de formació professional de tercer grau o equivalent.

Grup C: títol de batxiller, de formació professional de segon grau o equivalent.

Grup D: títol de graduat escolar, de formació professional de primer grau o equivalent.

Grup E: certificat d'escolaritat.

La mobilitat funcional entre categories del mateix grup professional no tindrà altres limitacions que les exigides per les titulacions acadèmiques o professionals precises per exercir la prestació laboral.

Article 9

Relació de llocs de treball

Durant l'any 2006 l'Ajuntament d'Arenys de Munt es compromet a redactar i aprovar la relació de llocs de treball, que inclourà les següents dades:

Denominació i característiques essencials del lloc de treball.

Grup o grups de classificació i retribucions bàsiques i complementàries del lloc de treball.

Naturalesa jurídica de la relació.

Funcions assignades al lloc de treball.

Règim horari del lloc de treball.

Codi d'identificació.

Sistema d'accés.

Article 10

Jornada i horari de treball

La jornada de treball del personal laboral serà la que, en cada moment, estableixi la llei amb caràcter general per a la funció pública.

El calendari laboral és l'instrument tècnic mitjançant el qual s'estableix la distribució de la jornada i els horaris a efectuar pel personal. Anualment s'aprovarà el calendari d'acord amb aquestes normes i prèvia negociació amb els representants dels treballadors. La classificació professional té per objecte la determinació i definició dels diferents grups en què poden ser agrupats els treballadors d'acord amb la titulació i formació exigida, el lloc de treball i les funcions que exerceixen.

Amb caràcter general la jornada laboral serà de dilluns a divendres. El descans setmanal de 2 dies es gaudirà, preferentment, en dissabte i diumenge. El calendari anual i els quadrants de serveis establiran els períodes de descans setmanal per a cadascun dels col·lectius de la corporació.

S'estableix un temps de descans en jornada continuada, computable com a jornada de treball efectiu, de 30 minuts diaris. Els responsables dels serveis establiran la franja horària en la qual haurà de gaudir aquest descans cadascun dels treballadors de la corporació, atenent les necessitats del servei.

Per tal d'establir l'equivalència de jornada anual dels col·lectius subjectes a jornades especials o distribució irregular de la jornada, s'aplicarà el següent càlcul:

Els dies naturals de l'any, menys 22 dies de vacances, 52 dissabtes, 52...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR