Convenio colectivo - Indústria Siderometalúrgica, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2012
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4915 de 29/06/2007

RESOLUCIÓ

TRE/1952/2007, de 31 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2007-2012 (codi de conveni núm. 0852545).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona, subscrit per UPM, CCOO i UGT el dia 17 de maig de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Treball,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2007-2012 (codi de conveni núm. 0852545) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 31 de maig de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2007-2012

NOTA PRÈVIA: Totes les referències efectuades en el text del Conveni a .treballador. s'entenen realitzades independentment del seu gènere a les persones, home o dona.

Capítol 1

Secció 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

1.1 El present Conveni col·lectiu negociat per Unió Patronal Metal·lúrgica, (UPM), i, per la Federació Minerometal.lúrgica de Catalunya de Comissions Obreres (CCOO), i per la Federació del Metall, Construcció i Afins de UGT de Catalunya (MCA-UGT), obliga a les empreses i treballadors del Sector d'Indústria i Serveis del Metall, que realitzin la seva activitat tant en el procés de producció, com en el de transformació, manipulació o emmagatzematge, en els seus diversos aspectes. Queden tanmateix incloses, aquelles empreses, centres de treball o tallers que porten a terme treballs de caràcter auxiliar, complementaris o afins, relacionats amb el sector, així com tasques d' instal·lació, muntatge, reparació, manteniment o conservació, inclosos en aquell o en qualsevol altre que requereixi aquests serveis.

També serà d'aplicació a les indústries metal·logràfiques, de fabricació d'envasos metàl·lics i boteria quan en la seva fabricació s'utilitzi xapa d'una espessor superior a 0,5 mil·límetres; lampisteria, instal·lacions elèctriques, serralleria, fusteria metàl·lica i altres similars, fins i tot quan siguin activitats auxiliars de la construcció; estesa de línies de conducció d'energia, de cables, de xarxes telefòniques i afins, senyalització i electrificació de ferrocarrils; indústries d'òptica, joieria, rellotgeria i mecànica de precisió; recuperació i reciclatge de matèries primes secundàries metàl·liques; fabricació o manipulació de circuits impresos i de fibra òptica, així com aquelles activitats, relatives a les infraestructures tecnològiques i equips de la informació i les telecomunicacions.

Estaran igualment afectades totes aquelles activitats, noves o tradicionals, afins o similars a les incloses en els apartats anteriors al present article.

No obstant això, s'exceptuen d'aquest Conveni:

  1. Les que a la data d'aprovació d'aquest Conveni disposen d'un conveni d'empresa vigent, excepte si les seves parts decideixen adherir-s'hi.

  2. Les que tenen un conveni d'empresa pendent de registre davant l'autoritat laboral.

  3. Les empreses dedicades a la venda d'articles en procés exclusiu de comercialització.

1.2 Les parts signants d'aquest Conveni manifesten que és convenient que el Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona sigui respectat, dins el seu àmbit territorial, pels treballadors i per les empreses afectades pel mateix, i els recomanen que, en el futur, adaptin els seus convenis d'empresa a l'estructura, les condicions i els mínims que preveu aquest Conveni provincial, i considerin aquest Conveni provincial com a dret supletori del seu conveni d'empresa.

1.3.- El present conveni serà d'aplicació a aquelles empreses el CNAE de les quals es correspongui amb els CNAES establerts a l'Acord Estatal del Sector del Metall (BOE de 4 d'octubre de 2006).

Article 2

Àmbit territorial

El Conveni afecta tots els centres de treball que, compresos en l'àmbit funcional d'aquest, estan situats a la província de Barcelona, encara que el domicili social de l'empresa a què pertanyen radiqui fora d'aquest terme provincial.

Article 3

Àmbit personal

Les condicions de treball que es regulen aquí afecten tot el personal que treballa a les empreses incloses en els àmbits anteriors, excepte el que exerceix el càrrec de conseller a empreses que tenen la forma jurídica de societat, o d'alta direcció o d'alta gestió a l'empresa, llevat que el contracte d'aquests últims casos faci referència expressa a aquest Conveni, cas en què se li ha d'aplicar aquest.

Secció 2

Clàusules de garantia

Article 4

Entrada en vigor i durada

Aquest Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de l'any 2007 i la seva durada, que serà de 6 anys per a totes les empreses del seu àmbit, finalitzarà el 31 de desembre de l'any 2012.

  1. Per a l'any 2007:

    Les taules, els annexes del Conveni, així com les pagues extraordinàries, els complements ad personam ex vinculació, ex categoria professional i ex plus cap d'equip, i les primes, i les quanties de les prestacions per gran invalidesa, invalidesa permanent absoluta o mort s'incrementaran del percentatge equivalent a l'IPC previst pel Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat per a aquell any més 0,4 punts, prèvia actualització amb el 0,7 per cent corresponent a la revisió salarial de 2006.

    1.1 Salari Conveni anual 2007 grups núm. 1 al 7 ambdós inclosos, (excepte salari conveni nou ingrés): El salari conveni anual vigent per a l'any 2007 d'aquests grups professionals, serà el resultant d'addicionar al salari conveni incrementat segons allò que s'estableix en el punt 1 anterior, les quantitats anuals que es detallen a continuació per a cada un dels grups professionals, grup núm. 1 = 694,54 euros; grup núm. 2 = 582,26 euros; grup núm. 3 = 395,50 euros; grup núm. 4 = 320,88 euros; grup núm. 5 = 251,44 euros; grup núm. 6 = 202,30 euros; grup núm. 7 = 200,34 euros. La quantitat resultant dividida per 14 mensualitats, serà la columna núm. 1 de l'annex núm. 1 vigent per a l'any 2007.

    1.2 Revisió salarial 2007: Si l'IPC real de l'any 2007 és superior al previst pel Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat per al mateix any, més 0,2 punts, la diferència resultant es tindrà en compte per determinar la base de càlcul dels increments salarials per a l'any 2008, si bé, no es meritarà el pagament d'endarreriments. Aquesta diferència es calcularà sobre els salaris que van servir de base per als increments de l'any 2007.

  2. Per a l'any 2008:

    Les taules, els annexes del Conveni, així com les pagues extraordinàries, els complements ad personam ex vinculació, ex categoria professional i ex plus cap d'equip, els valors de dieta completa, mitja dieta i primes, i les quanties de les prestacions per gran invalidesa, invalidesa permanent absoluta o mort s'incrementaran del percentatge equivalent a l'IPC previst pel Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat per a aquell any més 0,4 punts, prèvia inclusió, si s'escau, de la revisió salarial que es pugui produir.

    2.1 Salari Conveni anual 2008 grups núm. 1 al 7 ambdós inclosos, (excepte salari conveni nou ingrés): El salari conveni anual vigent per a l'any 2008 d'aquests grups professionals, serà el resultant d'addicionar al salari conveni incrementat segons allò que s'estableix en el punt 2 anterior, les quantitats anuals que es detallen a continuació per a cada un dels grups professionals, grup núm. 1 = 694,54 euros; grup núm. 2 = 582,26 euros; grup núm. 3 = 395,50 euros; grup núm. 4 =...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR