Convenio colectivo - Prestació de Serveis al Ciutadà SA (PRESEC), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4925 de 13/07/2007

RESOLUCI”

TRI/4603/2006, de 8 de novembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Presec, SA (PrestaciÛ de Serveis al Ciutad‡, SA), per als anys 2006-2009 (codi de conveni n˙m. 0805062).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Presec, SA (PrestaciÛ de Serveis al Ciutad‡, SA), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 3 d'octubre de 2006, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat, i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuraciÛ parcial del Departament de Treball i Ind˙stria,

Resolc:

.1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Presec, SA (PrestaciÛ de Serveis al Ciutad‡, SA), per als anys 2006-2009 al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 8 de novembre de 2006

Salvador ¡lvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Presec, SA (PrestaciÛ de Serveis al Ciutad‡, SA), per als anys 2006-2009

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquest Conveni col∑lectiu tÈ com a finalitat regular les condicions de treball de l'empresa PrestaciÛ de Serveis al Ciutad‡, SA (d'ara endavant, Presec), i obliga tant els treballadors inclosos en el seu ‡mbit personal com la DirecciÛ de l'empresa.

Article 2

¿mbit d'aplicaciÛ personal

L'aplicaciÛ de les condicions laborals i econÚmiques que es pacten en aquest Conveni afecten tot el personal de Presec, SA, excepte:

Els membres del Consell d'AdministraciÛ i en general, els qui en siguin exclosos en virtut d'un precepte o d'una disposiciÛ obligatÚria.

Els qui, a causa d'exercir funcions de direcciÛ, coordinaciÛ o ordenaciÛ, ocupin llocs de confianÁa o responsabilitat especial es regeixen pel que es pacta en aquest Conveni; tanmateix, alguns apartats de la seva relaciÛ laboral es poden regir mitjanÁant un acord individual exclÚs d'aquest Conveni.

Article 3

¿mbit temporal

Aquest Conveni entrar‡ en vigor l'endem‡ de ser firmat, i la seva vigËncia s'estÈn des del dia 1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2009. No obstant aixÚ, les condicions pactades tenen retroactivitat a l'1 de gener de 2006, llevat que en l'articulat concret es disposi el contrari.

Article 4

Den˙ncia del Conveni

Aquest Conveni queda prorrogat t‡citament per anys naturals en finalitzar el perÌode de vigËncia que preveu l'article anterior si cap de les parts no hi fa cap den˙ncia expressa, la qual, si es produeix, s'ha d'exercir amb una antelaciÛ no inferior a 1 mes respecte a la data de venciment del perÌode de vigËncia inicial o de qualsevol de les seves prÚrrogues. Si el Conveni es denuncia, aquest s'ha de continuar aplicant Ìntegrament fins que no s'arribi a un nou acord.

Article 5

CompensaciÛ i absorciÛ

Totes les condicions econÚmiques que es pacten en aquest Conveni, considerades en conjunt i en cÚmput anual, absorbeixen o compensen, fins on arribi el seu abast, els augments de qualsevol tipus o denominaciÛ que en el futur acordin les autoritats administratives, aixÌ com totes les condicions de quË s'hagi anat gaudint anteriorment.

Tanmateix, queden fora de l'abast de la compensaciÛ o absorciÛ els pactes expressats en aquest acord pel que fa a la percepciÛ del complement personal anomenat antiguitat consolidada, ja que Ès una garantia ad personam, aixÌ com altres percepcions que es percebin individualment com a fruit de l'aplicaciÛ del que preceptua l'article 2.2 d'aquest pacte.

En cas que durant la vigËncia d'aquest Conveni es fixin, mitjanÁant disposicions legals, condicions econÚmiques superiors en conjunt i en cÚmput anual a les que es pacten aquÌ, sÛn aplicables aquelles, perÚ el contingut normatiu es mantÈ en vigor.

Article 6

VinculaciÛ a la totalitat

El conjunt de drets i obligacions que es pacten en aquest Conveni col∑lectiu constitueix un tot indivisible. Per tant, si les autoritats competents, en l'exercici de les facultats que els sÛn prÚpies, anul∑len alguna de les condicions establertes, el Conveni queda invalidat en la seva totalitat.

Article 7

ExclusiÛ d'altres convenis i dret supletori

Aquest Conveni col∑lectiu anul∑la, deroga i substitueix tots els acords, pactes i convenis concertats anteriorment entre els representants de la DirecciÛ i els dels treballadors. Durant la seva vigËncia no Ès aplicable a Presec, SA, cap altre conveni, sigui quin sigui el seu ‡mbit, que pugui afectar o referir-se a les activitats o a les feines que du a terme l'empresa.

En tot el que no preveu aquest Conveni sÛn aplicables l'Estatut dels treballadors i totes les altres normes legals i reglament‡ries que regulin les matËries respectives.

Article 8

ComissiÛ Parit‡ria

Es crea una ComissiÛ Parit‡ria que est‡ composta per 6 membres, 3 en representaciÛ de la DirecciÛ i 3 membres del ComitË d'Empresa. Ambdues parts poden valer-se d'1 assessor amb veu perÚ sense dret a vot.

Els acords de la ComissiÛ Parit‡ria han de ser adoptats per unanimitat i han de vincular ambdues parts. En cas d'interpretaciÛ del Conveni col∑lectiu, l'acord adoptat tÈ idËntica efic‡cia que la norma, article o aspecte que hagi estat interpretat. En cas de desacord, els interessats queden facultats per emprendre les accions que corresponguin en dret.

La ComissiÛ Parit‡ria tÈ les seg¸ents funcions:

Vigil‡ncia i seguiment del compliment del Conveni col∑lectiu.

InterpretaciÛ de preceptes del Conveni col∑lectiu.

ConciliaciÛ en conflictes de car‡cter col∑lectiu o individual que suposin la interpretaciÛ i aplicaciÛ del que s'ha pactat en Conveni col∑lectiu.

An‡lisi de les causes de l'absentisme en l'empresa i proposiciÛ d'aquelles mesures que es considerin mÈs adequades per mantenir l'absentisme en nivells acceptables.

Totes les funcions que tendeixin a una major efic‡cia d'aquest pacte o es derivin del que s'estipula en el seu text i annexos.

Les reunions de la ComissiÛ Parit‡ria tenen car‡cter mensual i es realitzen durant la primera quinzena de cada mes (llevat urgËncia). La convocatÚria s'ha de realitzar mitjanÁant escrit (ordre del dia) en el que s'exposen els assumptes que cal debatre. S'aixeca acta dels temes tractats aixÌ com dels acords assolits i es fixa data per a la resposta d'aquells aspectes tractats que no hagi estat possible resoldre durant la reuniÛ quan una de les parts aixÌ ho requereixi.

Article 9

Facultats d'organitzaciÛ

L'organitzaciÛ de la feina Ès facultat i responsabilitat de la DirecciÛ de l'empresa, tot aixÚ segons el que estableix l'Estatut dels treballadors. Aquesta pot determinar, modificar o suprimir les feines, adoptar nous mËtodes i serveis, establir llocs de treball i ordenar-los segons les necessitats de l'empresa en qualsevol moment.

SÛn facultats exclusives de la DirecciÛ, entre altres, les seg¸ents:

La determinaciÛ i l'exigËncia dels rendiments mÌnims.

L'adjudicaciÛ de tasques, horaris i torns a cada moment.

L'elecciÛ dels mitjans de treball.

La fixaciÛ de normes de treball que en garanteixin la regularitat i la continuÔtat.

L'establiment de plans de formaciÛ i l'elaboraciÛ dels programes i manuals corresponents, aixÌ com el desenvolupament i la professiÛ dels cursos.

La determinaciÛ de la forma de prestaciÛ de la feina, en tots els seus aspectes: uniformes, relacions amb clients i proveÔdors, procediments, etc.

La determinaciÛ dels llocs de treball necessaris per dur a terme les finalitats, amortitzar els innecessaris i establir els requisits exigibles per a la provisiÛ dels llocs de treball.

Les modificacions substancials de condicions de treball s'han de tramitar d'acord amb el que s'estableix en l'Estatut dels treballadors.

Article 10

Contractes de treball temporals

Durant la durada del present Conveni s'ha d'aplicar a la contractaciÛ temporal la llei vigent en cada moment.

La DirecciÛ de l'empresa ha de procurar en tot moment que les contractacions laborals les faci directament l'empresa, evitant intermediaris privats (empreses de treball temporal).

En tot...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR