Convenio colectivo - Mc Donalds Sistemas de España INC (Sucursal en España), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4926 de 16/07/2007

RESOLUCI”

TRE/2180/2007, de 16 de gener, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Mc Donald's Sistemas de EspaÒa Inc., sucursal a Espanya (Barcelona), per a l'any 2007 (codi de conveni n˙m. 0810002).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Mc Donald's Sistemas de EspaÒa Inc., sucursal a Espanya (Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 10 de novembre de 2006, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuraciÛ parcial del Departament de Treball i Ind˙stria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya; el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuraciÛ del Departament de Treball,

Resolc:

.1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Mc Donald's Sistemas de EspaÒa Inc, sucursal a Espanya (Barcelona), per a l'any 2007, al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 16 de gener de 2007

P. S. del director (art. 5 Decret 326/98, de 24 de desembre)

Beatriz Labori i SamsÛ

Secret‡ria tËcnica dels Serveis Territorials

a Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa McDonald's Sistemas de EspaÒa, Inc., sucursal a Espanya (Barcelona), per a l'any 2007

TÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit funcional i personal

Aquest Conveni afecta i obliga l'empresa McDonald's Sistemas de EspaÒa, Inc., sucursal a Espanya, i tots els seus empleats que treballin en els diversos restaurants oberts al p˙blic, presents i futurs, durant el perÌode de vigËncia d'aquest Conveni. Es consideren compresos expressament en el concepte d'empleats tots els que no exclou d'una manera expressa l'article 1.3 de l'Estatut dels treballadors.

Article 2

¿mbit territorial

L'‡mbit d'aplicaciÛ d'aquest Conveni se circumscriu a la provÌncia de Barcelona.

Article 3

VigËncia i durada

El text normatiu d'aquest Conveni tÈ vigËncia des de l'1 de gener de 2005 fins al 31 de desembre de 2006..

En finalitzar aquesta vigËncia, el present Conveni es prorrogar‡ t‡citament per perÌodes d'1 any, llevat de den˙ncia expressa per alguna de les parts signants, realitzada formalment a l'altra part amb un termini de preavÌs de 2 mesos a la data de venciment

El domicili es consigna a l'Avinguda del Litoral, 12-14, 3r, de Barcelona o, en defecte, en el domicili social existent en cada moment de l'empresa McDonald's Sistemas de EspaÒa, Inc.

Les taules salarials vigents durant el perÌode d'1 de gener a 31 de desembre de 2005, sÛn les que s'inclouen a l'annex 3 d'aquest Conveni.

Article 4

AbsorciÛ i compensaciÛ

Absolutament totes les condicions econÚmiques establertes en aquest Conveni, considerades en conjunt i en cÚmput anual des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de cada any, compensen i absorbeixen totes les existents, sigui quina sigui la seva classe, naturalesa i origen, en el moment de la seva entrada en vigor.

Tot aixÚ, sens perjudici dels complements personals vigents en la data d'entrada en vigor d'aquest Conveni.

Article 5

VinculaciÛ a la totalitat

Aquest Conveni constitueix un tot org‡nic i indivisible, per la qual cosa si algun dels seus acords o alguna de les seves estipulacions queda sense efecte, per qualsevol causa aliena a la voluntat de les parts, tot el Conveni queda sense efecte.

Article 6

Parts signants

SÛn parts signants d'aquest Conveni tots els representants legals dels empleats dels restaurants i l'empresa McDonald's Sistemas de EspaÒa, Inc., sucursal a Espanya (provÌncia de Barcelona).

TÌtol 2

ContractaciÛ

Article 7

Disposicions generals

L'empresa fomenta la primera ocupaciÛ juvenil, per la qual cosa contracta el m‡xim nombre possible d'empleats, d'acord a cada moment amb les necessitats de producciÛ i amb les oscil∑lacions en les vendes i els resultats del negoci.

Igualment, l'empresa promociona joves estudiants, mitjanÁant la seva contractaciÛ a temps parcial, amb la m‡xima flexibilitat possible, per permetre'ls compaginar la jornada laboral amb els estudis, motiu pel qual es procura en tot moment que la jornada setmanal tingui car‡cter rotatiu i flexible, tant pel que fa a la durada com a l'horari, que sempre han de visar els representants legals dels empleats. La retribuciÛ dels empleats Ès proporcional a les seves hores de feina, d'acord amb les taules salarials d'aquest Conveni.

TambÈ s'ha d'intentar per tots els mitjans facilitar la contractaciÛ de persones pertanyents a sectors socials de contractaciÛ difÌcil, com ara disminuÔts o treballadors madurs.

Article 8

Forma

La forma dels contractes Ès sempre i en tot cas escrita. Als contractes es fan constar totes i cadascuna de les estipulacions que les parts considerin necessari contreure, i tenen preferËncia a l'hora d'aplicar-se, sempre que l'autonomia individual de les parts reflectida en el contracte individual respecti els mÌnims b‡sics, en cÚmput anual, establerts en aquest Conveni.

Article 9

IngrÈs

…s condiciÛ inexcusable per superar el perÌode de prova del contracte passar el reconeixement mËdic inicial obligatori, que acrediti la inexistËncia de malalties infectocontagioses, que amb la manipulaciÛ d'aliments o altres mitjans, atesa l'activitat de l'empresa, es podrien arribar a transmetre als clients o als companys de feina.

Article 10

Modalitats de contractaciÛ

Les modalitats de contractaciÛ s'adeq¸en a cada moment de la vigËncia del Conveni a la legislaciÛ vigent. No obstant aixÚ, en tot cas, i sempre dins dels lÌmits legals, les parts han d'adequar els models de contracte existents a les necessitats productives de l'empresa i al foment de l'ocupaciÛ en els termes que assenyalen els articles precedents.

Article 11

Contracte a temps parcial

Es considera que el treballador est‡ contractat a temps parcial quan presta serveis durant un nombre d'hores al dia, a la setmana, al mes o a l'any inferior a la jornada de treball d'un treballador a temps complet comparable.

A efectes del que es disposa en el par‡graf anterior, s'entÈn per treballador a temps complet comparable a un treballador a temps complet de la mateixa empresa i centre de treball, amb el mateix tipus de contracte de treball i que realitzi un treball idËntic o similar. Si a l'empresa no hi ha cap treballador comparable a temps complet, es considera la jornada m‡xima legal.

Els contractes a temps parcial han d'establir una jornada anual amb car‡cter rotatiu i flexible, i es pot variar setmanalment la jornada laboral en els lÌmits establerts legalment, sempre que els horaris es confeccionin amb un mÌnim d'antelaciÛ de 5 dies i s'exposin en el tauler d'anuncis de l'empresa, amb la finalitat que els treballadors coneguin amb la suficient antelaciÛ quina ha de ser la distribuciÛ de la seva jornada setmanalment, i s'ha d'indicar en l'horari dies i hores de treball assignades a cada empleat, tot aixÚ degudament visat per algun membre del ComitË d'Empresa o representant legal dels empleats. La retribuciÛ d'aquests empleats ha de ser proporcional a les seves hores de feina i conforme a les taules salarials d'aquest Conveni.

Article 12

Contractes eventuals a temps parcial i per circumst‡ncies de la producciÛ

Amb la finalitat d'atendre circumst‡ncies diverses de la producciÛ, motivades per campanyes de m‡rqueting, llanÁament de nous productes, vacances escolars o qualsevol altra de les causes que estableix l'article 15.1.b) del Reial decret legislatiu 1/1995, text refÛs de la Llei de l'estatut dels treballadors, l'empresa pot subscriure contractes eventuals per circumst‡ncies de la producciÛ, i a temps parcial, iguals en tot als contractes a temps parcial perÚ amb la durada m‡xima que estableix la legislaciÛ vigent per als contractes eventuals per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR