Convenio colectivo - Associació Nuclear Ascó-Vandellós II AIE, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4942 de 07/08/2007

RESOLUCIÓ

TRE/2476/2007, de 14 de juny, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Associació Nuclear Ascó-Vandellós II, AIE, per als anys 2006-2008 (codi de conveni núm. 4302462).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Associació Nuclear Ascó-Vandellós II, AIE, subscrit per les parts negociadores en data 29 de març de 2007, i presentat per les mateixes parts el 3 d'abril de 2007, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 68.5 i 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Associació Nuclear Ascó-Vandellós II, AIE, per als anys 2006-2008 (codi de conveni núm. 4302462) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 14 de juny de 2007

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials

a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

II CONVENI

col·lectiu de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, AIE per als anys 2006-2008

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Parts contractants

El present Conveni col·lectiu ha estat negociat i signat per una Comissió Negociadora, constituïda a aquest efecte i formada, per una banda, per la representació empresarial d'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, AIE (des d'ara .empresa. o .ANAV.) i de l'altra pels representants dels treballadors designats pels sindicats, d'acord amb els articles 86 i 87 de l'Estatut dels treballadors i a partir de la representació obtinguda per aquests en les eleccions sindicals celebrades en l'àmbit d'ANAV.

Article 2

Àmbit territorial i funcional

El present Conveni col·lectiu serà d'aplicació en els centres de producció i treball que ANAV tingui instal·lats, no només en la província del seu domicili social, sinó en totes aquelles en les quals existeixin delegacions o tingui personal destacat en comissió de servei.

Article 3

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu afecta a tots els treballadors de l'empresa Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, AIE existents a l'entrada en vigor del mateix, així com als que ingressin durant la seva vigència i als treballadors assignats a aquesta d'Endesa Generació, SA i Iberdrola Generació, SA, segons Conveni d'Assignació de 12 de gener de 1987 ratificat en l'Acord sobre integració de normes laborals en Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, AIE, de 19 de febrer de 2001, que figurava com annex 4 en el primer Conveni col·lectiu de ANV i que passa a formar part del present Conveni col·lectiu.

Quedarà exclòs del seu àmbit d'aplicació, a més del personal directiu, el personal pertanyent als grups professionals I i II que de forma voluntària ho sol·liciti, així com el personal de nivell 10 o superior inclòs en el grup III que, de la mateixa forma, així ho expressi. Es facilitarà la informació actualitzada, respecte a la situació d'aquest personal, en aquest tema, a la Comissió d'Interpretació i Vigilància del Conveni.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni col·lectiu començarà a regir l'1 de gener de 2006, sigui quina sigui la data de la seva publicació oficial, i tindrà una durada de 3 anys, finalitzant la seva vigència el 31 de desembre de 2008.

Per als anys 2006 i 2007, s'integrarà en el salari personal complementari (SPC) de cada empleat, el 0,65% dels següents conceptes retributius:

Salari base mensual x 19,15

SPC

Condicions consolidades

Plus de disponibilitat

Plus de zona

Plus de llicència

Plus variable d'integració

Els valors de referència, per calcular aquest percentatge, s'agafaran a 1 de gener de l'any en qüestió i s'actualitzarà amb la revisió salarial que procedeixi, a efectes de garantir l'increment general de l'IPC real.

Com a criteri general, sens perjudici d'altres dates de vigència específicament establertes en el present Conveni col·lectiu per a determinats conceptes, els valors que contenen les normes en ell senyalades i que afecten els conceptes de salari base anual, hores extres, ajuda escolar, borsa ajuda estudis sense pernocta, borsa ajuda estudis amb pernocta, condicions consolidades, SPC i despeses reemborsables, així com als plusos de disponibilitat, variable d'integració, zona, llicència, trucada, guàrdia, guàrdia grup reserva, treball nocturn, torn rotatiu i menyscapte de diners, seran aplicables durant el 206, incrementant-se automàticament per als anys 2007 i 2008 en l'IPC previst pel Govern, i estan subjectes a la revisió salarial establerta a l'article 43.

Article 5

Revisió i pròrroga

Es podrà sol·licitar la revisió del present Conveni col·lectiu per qualsevol de les parts, si durant la vigència o pròrroga del mateix es produïssin modificacions substancials de les condicions de treball per disposició legal imperativa.

El present Conveni col·lectiu, una vegada esgotada la seva vigència, es prorrogarà tàcitament d'any en any llevat que es denunciï, amb un mes d'antelació a la data del seu venciment, per qualsevol de les parts i mitjançant escrit davant l'òrgan de l'administració competent, del com es facilitarà còpia a l'altra part.

Capítol II

Organització del treball

Article 6

Principis generals

Correspon a la direcció de l'empresa l'organització del treball, que tindrà com finalitat aconseguir un nivell adequat de productivitat, basada en la utilització òptima dels recursos humans, a mesura que a les normes regulades en el present Conveni col·lectiu i en la més adequada explotació de les instal·lacions.

Article 7

Clàusula d'ocupació

Les empreses que constitueixen ANAV garanteixen l'ocupació del personal de la plantilla d'ANAV durant la vigència del Conveni 2006-2008 i les seves pròrrogues.

Per a gestionar les reestructuracions de plantilla que puguin produir-se, derivades de causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, es crearia una Comissió conjunta que estudiaria la manera adequada de fer efectiva la garantia citada en l'apartat anterior.

Només en el supòsit de no poder garantir l'ocupació en l'àmbit dels centres de treball d'ANAV, aquestes empreses es comprometen a aplicar un ERE acordat amb els representants dels treballadors als empleats excedents amb edat superior als 50 anys.

Quan el lloc de treball ocupat s'extingeixi i, a causa d'això, els empleats afectats hagin d'adaptar-se a una nova situació, l'empresa es compromet a mantenir el seu contracte i a donar-los la formació professional, si calgués, per a ocupar un nou lloc de treball, mantenint el seu grup i nivell.

El personal subjecte a l'obtenció de titulació específica per a l'acompliment del lloc de treball per al qual ha estat contractat (personal amb llicència del CSN), subscriurà a la finalització del contracte en pràctiques, pel qual ha estat contractat, i que s'ha portat a terme a l'empara del previst en l'article 11.1 del Reial decret legislatiu 1/1995, text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, el corresponent contracte de treball per temps indefinit i subjecte a la condició resolutòria consistent en l'obtenció de l'esmentada titulació, tot això d'acord amb el previst en l'article 49.1.b) del RDL 1/1995, TRLET. Aquesta condició resolutòria s'inclourà, així mateix, en el cas que el treballador sigui contractat directament mitjançant un contracte per temps indefinit.

Article 8

Trasllats

Es garanteix que tot trasllat que comporti canvi de residència o de condicions de treball, l'empresa ho acordarà amb el treballador afectat respectant, en cas de no arribar a acord, l'establert per a aquests supòsits en l'article 51.5 del present Conveni. D'aquests trasllats es donarà compte al Comitè d'empresa.

Article 9

Classificació professional

  1. S'entendrà per grup professional el que agrupi unitàriament les aptituds professionals, titulacions i contingut general de la classificació que en el present article es detalla.

  2. Cada grup professional integra dotze nivells salarials.

  3. Tot treballador serà classificat en algun dels grups Professionals següents:

    Grup I: Quedaran classificats en aquest grup professional aquells treballadors que tenen la responsabilitat directa en la gestió d'una o diverses àrees funcionals de l'empresa. Prenen decisions o participen en la seva elaboració, així com en la definició d'objectius generals, i ocupen les seves funcions amb un alt grau d'autonomia, iniciativa i responsabilitat.

    Per a la pertinença a aquest grup professional es requerirà titulació universitària de grau superior o coneixements equivalents equiparats per l'empresa i experiència consolidada.

    Grup II: Quedaran classificats en aquest grup professional aquells treballadors que tenen la responsabilitat directa en la gestió d'un àrea funcional de l'empresa, o realitzen tasques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR