Convenio colectivo - Agropecuari, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4957 de 29/08/2007

RESOLUCIÓ

TRE/2637/2007, de 2 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu Agropecuari de Catalunya, per a l'any 2007 (codi de conveni núm. 7901175).

Vist el text del Conveni col·lectiu Agropecuari de Catalunya, per a l'any 2007, subscrit per la part empresarial pels representants d'Unió de Pagesos de Catalunya, pels representants de JARC, i pels representants de l'Institut Agrícola Català Sant Isidre i per la part social pels representants de CC.OO. i UGT, el dia 20 de juny de 2007, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; i l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu Agropecuari de Catalunya, per a l'any 2007 (codi de conveni núm. 7901175) al Registre de convenis de la Direcció general de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 2 de juliol de 2007

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Transcripció de l'original signat per les parts

Conveni col·lectiu Agropecuari de Catalunya per l'any 2007

Capítol 1

Secció 1ª

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni serà d'aplicació a tots els centres de treball ubicats a Catalunya, tot i que el domicili social de l'empresa radiqui fora de l'esmentat territori.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest Conveni regula les relacions de treball en:

  1. Les explotacions agrícoles, forestals i pecuàries radicades a Catalunya, independentment de quin sigui el domicili social d'aquestes o el dels seus titulars.

  2. De la mateixa manera es regiran per aquest Conveni les indústries o activitats agropecuàries o forestals que tinguin productes de collita o ramaderia pròpies, sempre que no constitueixin una explotació econòmica independent de la producció i tinguin caràcter complementari dins de l'empresa.

  3. Les empreses o entitats dedicades a la conducció, captació, elevació i distribució d'aigües per a reg o drenatge de camps agrícoles.

Article 3

Àmbit personal

S'aplica aquest Conveni als treballadors que realitzin la seva tasca al servei d'una empresa inclosa en el seu àmbit funcional, excepte els afectats per relacions laborals especials regulades per disposicions legals de caràcter general.

Article 4

Àmbit temporal

Independentment de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, aquest Conveni tindrà vigència des de l'u de gener del 2007 fins el 31 de desembre de 2007.

En tot cas, les diferències salarials, endarreriments i demés efectes econòmics d'aquest Conveni, independentment de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, entraran en vigor a partir de la seva signatura. Els endarreriments seran abonats al mes següent de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya d'aquest Conveni.

Per això, les parts signatàries d'aquest Conveni es comprometen a donar la màxima publicitat a l'esmentada signatura.

Article 5

Denúncia i revisió del Conveni

La denúncia d'aquest Conveni s'haurà de fer amb, almenys, dos mesos d'antelació al terme de la seva vigència.

Aquesta denúncia caldrà formalitzar-la per escrit i dirigir-la a les associacions d'empresaris o sindicats de treballadors degudament legitimades signataris d'aquest Conveni. Així mateix caldrà comunicar-la al Departament de Treball de la Generalitat.

Secció 2ª

Article 6

Indivisibilitat del Conveni

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment i conjuntament.

En el supòsit que la jurisdicció competent, en l'exercici de les seves facultats, adoptés mesures contràries al pactat per les parts, la Comissió negociadora reconsiderarà novament el conjunt del Conveni dins els cinc dies següents a aquell en que hi hagués resolució ferma.

Article 7

Compensació, absorció i condicions més beneficioses

Les condicions econòmiques pactades, considerades en el seu conjunt, són compensables amb les que anteriorment hi hagués per l'aplicació de disposicions legals, pactades en Convenis Col·lectius o contractes individuals de treball.

Només tindran eficàcia en el futur les condicions econòmiques que s'estableixin per disposició legal si, globalment considerades en còmput anual, superen a les establertes en aquest Conveni, considerant-se, en aquest cas, absorbibles per les condicions pactades.

Les condicions personals actualment existents que, en el seu conjunt, excedeixin de les pactades en aquest Conveni es mantindran estrictament ad personam.

Article 8

Comissió paritària

  1. Per tal de vigilar el compliment del Conveni i a fi d'interpretar-lo quan calgui es constituirà amb caràcter immediat una Comissió paritària, integrada per sis representants de les associacions empresarials i sis representants dels sindicats de treballadors signataris d'aquest Conveni, preferentment tots ells membres de la Comissió negociadora del Conveni col·lectiu. La Comissió estarà representada, per la part sindical, per tres representants de la Federació Agroalimentària de Catalunya de CCOO (Via Laietana, 16, 08003 Barcelona) i tres representants de la Federació Agroalimentària de Catalunya d'UGT (Rambla de Santa Mònica, 10, 08001 Barcelona); per la part empresarial, per tres representants de la Unió de Pagesos de Catalunya (Avda. Francesc Cambó, 14, 08003 Barcelona), per un representant de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya -JARC- (c/ Viladomat, 174, 08015 Barcelona), per un representant de Institut Agrícola Català de Sant Isidre -IACSI- (Plaça Sant Josep Oriol, 4, 08002 Barcelona) i per un representant d'ASAJA (Gran via de les Corts Catalanes, 610, 5è -1ª 08007 Barcelona)

    La Comissió podrà elegir, del seu sí, un President i un Secretari.

  2. La seu de la Comissió s'establirà, rotatòriament, i per períodes anuals, en la de cadascuna de les centrals sindicals i associacions empresarials signatàries del Conveni.

    Durant l'any 2007, la Comissió tindrà la seva seu en la d'Unió de Pagesos de Catalunya a Barcelona, Avda. Francesc Cambó, 14.

  3. A les reunions de la Comissió paritària podran assistir-hi assessors per cadascuna de les representacions, amb veu però sense vot.

  4. La Comissió paritària serà convocada pel seu President de manera ordinària cada tres mesos, i amb caràcter extraordinari a petició de qualsevol dels seus membres que vulgui tractar un assumpte que consideri urgent.

    En tot cas, la convocatòria s'haurà de fer per escrit, amb indicació de l'Ordre del Dia i, si es tracta d'una convocatòria extraordinària, dins dels 10 dies següents a la recepció de la petició de convocatòria.

  5. Per a la validesa dels acords de la Comissió, aquesta s'entendrà constituïda amb la presència, sempre en paritat, de almenys sis dels seus membres. Els acords es prendran per unanimitat i, en el seu defecte, per majoria simple, podent en aquest cas, fer palesos en l'acta els corresponents vots particulars.

    La Comissió paritària entendrà obligatòriament, i com a tràmit previ, de tots els dubtes i divergències que puguin sorgir entre les parts sobre qüestions d'interpretació d'aquest Conveni, sense perjudici que, un cop conegut el dictamen de la Comissió paritària, es puguin utilitzar les vies administratives, extrajudicials i judicials que corresponguin.

    Les resolucions de la Comissió paritària hauran d'ésser emeses en el termini màxim de 15 dies, a partir de la data de recepció de la petició o consulta. Així mateix, i atesa la transcendència i importància de les migracions de treballadors que venen a Catalunya per col·laborar en les distintes tasques de recol·lecció, la Comissió paritària d'aquest Conveni haurà d'ésser cridada amb caràcter consultiu a totes les reunions que celebri qualsevol tipus d'organisme, ja sigui de l'Administració central o de la Generalitat de Catalunya, Juntes, associacions, sindicats, corporacions locals o provincials, en les que es tractin assumptes relacionats amb aquests col·lectius de treballadors, en ordre a estances, retorns, ajudes, etc.

  6. La Comissió paritària també es compromet a fer un seguiment de l'absentisme laboral per si és el cas, aportar els mecanismes de solució concrets per una propera modificació de l'article 37 i la resolució definitiva del problema de l'absentisme en les explotacions agropecuàries.

  7. La Comissió paritària crearà tres subcomissions de: 1) formació, 2) salut i 3) campanyes i contractacions, segons el contingut desenvolupat en el articulat per cadascun d'aquests tres temes.

    Capítol 2

Article 9

Organització del treball

És facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa establir els sistemes de racionalització, mecanització i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR