Convenio colectivo - Lear Automotive (EEDS) Spain, SL, centre de treball de Roquetes, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5245 de 28/10/2008

RESOLUCIÓ

TRE/3127/2008, de 23 de setembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del III Conveni col·lectiu de l'empresa Lear Automotive (EEDS) Spain, SL, centre de treball de Roquetes, per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 4303101).

Vist el text del III Conveni col·lectiu del centre de treball de l'empresa Lear Automotive (EEDS) Spain, SL, centre de treball de Roquetes, per als anys 2008-2011, subscrit per les parts negociadores en data 14 de juliol de 2008 i presentat per les mateixes parts en data 16 de juliol de 2008, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 68.5 i 170.1 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del III Conveni col·lectiu de l'empresa Lear Automotive (EEDS) Spain, SL, centre de treball de Roquetes, per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 4303101), al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball a les Terres de l'Ebre.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tortosa, 23 de setembre de 2008

José A. Martín Cid

Director dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Traducció del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu Lear Corporation, planta de Roquetes, per al període 2008-2011

Capítol I

Disposicions generals

Secció 1a

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Aquest conveni és obligatori al centre de treball que l'empresa Lear Corporation, té establert o pugui establir durant la seva vigència, a Roquetes.

Article 2

Àmbit funcional

Afecta tot el personal que treballa als centres de treball inclosos al conveni.

Article 3

Queda exclòs tot el personal comprès en l'article 2 de l'Estatut dels treballadors, el personal englobat a partir del nivell 3 de responsabilitat destacada de l'empresa, que així ho pactin voluntàriament i individualment i el personal que per qualsevol raó quedi exclòs de l'aplicació de les normes de la derogada Ordenança del treball de les indústries siderometal·lúrgiques. El present conveni exclou deliberadament els representants de comerç.

Secció 2a

Vigència, durada, pròrroga, rescissió i revisió

Article 4

Vigència

El conveni entrarà en vigor a tots els efectes el dia 1 de gener de 2008, independentment de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les disposicions del conveni s'aplicaran des del moment de la seva firma.

S'aplicaran amb efectes retroactius a l'1 de gener de 2008, els conceptes salarials corresponents.

Article 5

Durada i pròrroga

La durada del conveni s'estableix des del dia 1 de gener de 2008, fins al 31 de desembre del 2011.

A partir d'aquesta data quedarà tàcitament prorrogat d'any en any, mentre no sigui denunciat per una de les dues parts.

Article 6

Rescissió i revisió

La denúncia proposant la rescissió o revisió d'aquest conveni, s'haurà de presentar amb els requisits legals i amb una antelació mínima de tres mesos a la data d'acabament de la seva vigència o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 7

Si les converses o estudis es prorroguessin per un termini que superés el de la vigència del conveni, s'entendrà aquest prorrogat provisionalment, fins que finalitzin les esmentades negociacions, els acords finals del qual entraran en vigor amb efectes retroactius des de l'acabament del present conveni.

Secció 3a

Compensació, absorció i garanties personals

Article 8

Les condicions pactades formen un tot orgànic indivisible i a efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment.

Article 9

Compensació

Les estipulacions pactades són compensables en la seva totalitat amb les que anteriorment regissin, ja siguin convingudes o unilateralment concedides per l'empresa, sigui quin sigui el seu concepte, millores voluntàries de sou o salari, primes o plus variables o conceptes equivalents, ja ho siguin per imperatiu legal, jurisprudencial, contenciós o pacte de qualsevol classe, contracte individual i usos i costums locals, i tant entre conceptes salarials com altres diferents que s'hagin establert.

Article 10

Absorció

Les futures disposicions legals que introdueixin variació en el règim laboral, només tindran eficàcia si superen globalment, en el conjunt de l'empresa, el nivell salarial d'aquest.

En cas contrari, s'estimaran absorbides per les condicions pactades en aquest conveni.

Article 11

Garantia personal

Es respectaran les situacions personals que, amb caràcter global, excedeixin del present conveni.

Secció 4a

Vinculació a la totalitat

Article 12

En el supòsit de l'article 90, apartat 5è de l'Estatut dels treballadors, es reconsideraria el contingut total del conveni, quedant la resta no afectada sense eficàcia pràctica.

Capítol II

Règim de treball

Secció 1a

Organització del treball

Article 13

L'organització pràctica del treball, amb subjecció a l'Ordenança laboral derogada i a la legislació vigent, és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa, sense perjudici de la tasca d'assessorament, orientació i propostes que corresponguin al Comitè d'empresa.

Article 14

Qualificació

L'organització del treball estarà basada en les valoracions del lloc de treball, normalitzat en valors esglaonats del 10 i en funció de:

Capacitat:

1) Educació i intel·ligència

2) Experiència

3) Iniciativa

Esforç:

4) Físic

5) Mental i atenció visual

Responsabilitat:

6) Sobre equip i procediment

7) Sobre material o producte

8) Sobre seguretat dels altres

9) Sobre el treball dels altres

Condicions:

10) Del treball

11) Riscs inevitables

Article 15

Condicions de treball

Les variacions de mètodes operatius, processos, equip industrial, materials i en general, de les condicions de treball que són facultat única i exclusiva de l'Empresa significaran la revisió de les valoracions respectives.

Article 16

Revisió i canvi de llocs de treball

  1. Les valoracions dels llocs de treball es revisaran sempre que tinguin variació en les condicions relacionades en l'article 14.

  2. L'empresa establirà una corba d'aprenentatge per a cada lloc de treball directe.

  3. Les bases tècniques utilitzades per a la realització de les corbes d'aprenentatge es presentaran raonadament.

  4. Finalitzat el període establert en la corba d'aprenentatge, el treballador percebrà el salari corresponent al nou lloc de treball que ocupi, que mai no podrà ser inferior al salari de la qualificació que tingués assignat anteriorment, i la prima que assolís en l'esmentat nou lloc.

  5. En el cas de canvi de lloc de treball, al treballador se li garantirà el salari mig dels tres mesos anteriors al lloc assignat anteriorment, durant el període determinat per la corba d'aprenentatge de nou lloc de treball.

  6. Dos membres de Comitè d'empresa designats per aquest formaran part de la Comissió de valoracions, condicionant la seva formació amb els coneixements tècnics sobre l'esmentada matèria, efectuats d'acord amb les orientacions de l'empresa. La formació s'efectuarà per un tècnic exterior a l'empresa. Ambdós membres tindran veu en les deliberacions de la Comissió, disposant en conjunt d'un vot.

  7. S'adjunta en l'annex número 2, la relació de valoració de llocs de treball amb classes i categories, incloses les noves puntuacions.

  8. Les corbes de puntuacions que s'aplicaran en els processos de canvi de lloc de treball a un altre de puntuació superior, es regiran per les següents pautes:

    h.1) Hores de corba:

    Puntuació 146: 160 hores (1 mes)

    Puntuació 161: 320 hores (2 mesos)

    Puntuació 177: 480 hores (3 mesos)

    Puntuació 195: 640 hores (4 mesos)

    h.2) Primer mes: no puntuació nova

    A partir del primer mes: avaluació. En les avaluacions participarà el formador.

  9. Avaluació OK=Increment de puntuació en funció de la diferència entre puntuació que té l'empleat i la del lloc de treball, repartint les puntuacions en el temps de la corba.

    Exemples:

    Per a una corba de quatre mesos i amb una diferència de tres puntuacions (origen 14T i del lloc 19T) s'aplicaria el 1r mes la puntuació 14T, 2n mes 16T, 3r mes 17T, 4t mes 19T.

    Per a una corba de quatre mesos i amb una diferència d'una puntuació (origen 17T i del lloc 19T) s'aplicaria el 1r mes i 2n mes la puntuació 17T, 3r i 4t mes 19T).

    Per a una corba de dos mesos i una diferència d'una puntuació (origen 14T i del lloc 16T) s'aplicaria el 1r mes la 14T i el segon mes la 16T.

    Es pagarà per diferències fins que no estigui consolidada la corba d'aprenentatge. Durant les vacances es pagaran les diferències de puntuació d'acord amb la mitjana dels tres últims mesos (igual que es fa amb els rendiments).

  10. Avaluació no OK:

  11. Perfil no s'ajusta al lloc: l'empleat serà recol·locat.

  12. Aprenentatge lent: allargar el procés fixant metes i mantenint la durada total de la corba. En casos excepcionals es podrà allargar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR