Convenio colectivo - Fundació Privada Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5253 de 07/11/2008

RESOLUCIÓ

TRE/3295/2008, de 18 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Fundació Privada per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 0810762).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Fundació Privada, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 28 de maig de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Fundació Privada per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 0810762) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 18 de juny de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Fundació Privada per als anys 2007-2010.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional i personal

  1. El present Conveni col·lectiu serà aplicable a tot el personal que presti els seus serveis a l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Fundació Privada, vinculat amb contracte de treball.

  2. Queda exceptuat totalment de l'àmbit d'aplicació del present Conveni col·lectiu el personal que s'indica a continuació:

  1. Els indicats als articles 1.3 i 2 de l'Estatut dels treballadors, així com qualsevol altre personal que aquesta norma pugui excloure del seu àmbit de regulació.

  2. Els que realitzin tasques de director, gerent, administrador general o similar.

  3. Els professionals que, en l'exercici de la seva activitat professional lliure, rebin una contraprestació econòmica pels seus serveis professionals (encara que realitzin la seva activitat als locals de l'Institut), donats d'alta de l'impost d'activitats econòmiques com a professionals liberals. En aquests casos, hom s'ajustarà a allò que estableixin els acords establerts per escrit en el corresponent contracte d'arrendament de serveis.

  4. El personal que, tot i prestar serveis a l'Institut, ho faci en condició de becari, ja sigui mitjançant una beca atorgada pel propi Institut o per una altra persona, organisme o institució, ja sigui de caràcter públic o privat.

Article 2

Àmbit temporal

El present Conveni col·lectiu entrarà en vigor l'endemà mateix de la data en què sigui signat. No obstant això, les condicions econòmiques derivades de l'aplicació del present Conveni tindran efectes des de l'1 de gener de 2007, excepte en els casos que expressament s'estableixi una altra data.

La durada del present Conveni serà de 4 anys, des de l'1 de gener de 2007 fins al 31 de desembre de 2010.

Article 3

Denúncia

La denúncia per a la revisió del Conveni, que podrà ser efectuada per qualsevol de les representacions, empresarial o sindical, signants d'aquest Conveni, s'efectuarà per escrit i dins els 3 mesos anteriors a la data del seu venciment inicial, o a la de la seva pròrroga, comunicant-la a les representacions i a l'autoritat laboral.

Article 4

Pròrroga

El Conveni quedarà automàticament prorrogat, en finalitzar la seva vigència i en els seus propis termes, pel període d'1 any, si cap de les representacions no procedeix a la seva denúncia, de conformitat amb el que estableix l'article 3.

Article 5

Comissió Negociadora

Un cop denunciat el Conveni, de conformitat amb el que estableix l'article 3, es constituirà formalment la Comissió Negociadora del nou Conveni col·lectiu en el termini màxim d'1 mes a partir de la data de la denúncia.

Article 6

Prelació de normes

Les normes que conté el present Conveni regularan amb caràcter preferent les relacions entre l'empresa i els seus treballadors.

En allò que no estigui previst, caldrà atenir-se al que disposa l'Estatut dels treballadors i altres disposicions aplicables.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en el present Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

Article 8

Garantia personal

Amb caràcter estrictament personal, es respectaran aquelles situacions individuals que, en conjunt i en còmput anual, superin les establertes en el present Conveni, també considerades en el seu conjunt i en còmput anual. Aquesta garantia tindrà caràcter estrictament personal.

Article 9

Absorció i compensació

Les retribucions que aquest Conveni estableix compensen i absorbeixen totes les que hi hagi al moment de l'entrada en vigor, independentment de la seva naturalesa o del seu origen.

Les millores retributives o de condicions laborals que es promulguin durant la vigència d'aquest Conveni per disposició legal d'aplicació general només tindran eficàcia i seran aplicables si, considerant-les en conjunt i en còmput anual, superen les d'aquest Conveni. Altrament, seran absorbides i compensades per les del Conveni.

Article 10

Comissió Paritària

  1. Com a òrgan per a la interpretació i vigilància del Conveni col·lectiu, es constituirà una Comissió Paritària que, a més, podrà exercir funcions de conciliació, mediació i arbitratge en aquells casos en què les parts, de comú acord, ho sotmetin a la seva consideració.

  2. La Comissió Paritària estarà integrada per 4 membres, 2 en representació dels treballadors i 2 en representació de l'empresa. Els representants dels treballadors en aquesta Comissió Paritària hauran de ser membres de la Comissió Negociadora signants d'aquest Conveni.

  3. Podran actuar en qualitat d'assessors, ja siguin interns o externs a l'Institut, i amb veu però sense vot, les persones que les parts designin, les quals hauran de ser citades a les reunions per la part que les hagi proposat.

  4. La Comissió Paritària tindrà com a domicili la seu de l'Institut, Avinguda Sant Antoni M. Claret, núm. 167, Barcelona (08025).

Capítol 2

Organització del treball

Article 11

Organització del treball

L'organització pràctica del treball, pel que fa a les normes que conté el present Conveni, i amb les limitacions establertes per les lleis, és facultat exclusiva de la Direcció, sense perjudici del deure d'informació legalment establert envers el Comitè d'Empresa.

Capítol 3

Ingressos, promoció professional, cessaments i modalitats contractuals

Article 12

Ingressos

  1. Els ingressos del personal, qualsevol que sigui la modalitat contractual emprada, es consideraran fets a tall de prova, i el seu termini no serà superior als períodes següents:

    1. 4 mesos per al personal d'investigació.

    2. 2 mesos per a la resta del personal.

    La situació d'incapacitat temporal, maternitat, paternitat, risc durant l'embaràs i adopció o acolliment que afectin el treballador/a en el decurs del període de prova interromprà el seu còmput.

  2. El període de prova s'haurà de pactar per escrit i, durant aquest, hom podrà rescindir el contracte comunicant-lo per escrit a l'altra part, sense obligació d'avisar prèviament ni d'indemnitzar.

  3. El treballador/a que ja hagi desenvolupat les mateixes funcions amb anterioritat a l'Institut, amb qualsevol modalitat de contractació laboral (per tant, excepte becaris), té dret que el temps treballat li computi com a període de prova.

  4. Els llocs de treball que s'hagin de cobrir, ja sigui amb caràcter temporal (excepte substitucions o situacions urgents) o amb caràcter indefinit, ho seran mitjançant convocatòria pública, ja sigui de nou ingrés o de promoció interna. Queden exclosos aquells casos que afectin càrrecs de direcció, comandament o confiança.

  5. A les convocatòries es farà constar els requisits de cada lloc de treball, quant a titulació, experiència o altres. El procés de selecció garantirà els principis de publicitat, transparència, igualtat, mèrit, capacitat i competència. La Direcció podrà realitzar les proves que consideri pertinents i que no representin discriminació en l'ocupació. La interpretació dels requisits, competències i adequació dels candidats serà facultat exclusiva de l'Institut. Aquest podrà declarar deserta la convocatòria si, segons el seu criteri, els candidats no reuneixen les condicions que consideri necessàries per accedir a la plaça convocada.

Article 13

Promoció professional

  1. Els llocs de treball que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR