Convenio colectivo - Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales SAU (EMTISA), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 192 de 03/10/2007

RESOLUCIÓ

TRE/2882/2007, de 7 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0801682).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 13 de febrer de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Treball,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0801682), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 7 de març de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA, per als anys 2006 i 2007

Capítol 1

Àmbit d'aplicació i clàusules de garantia

Article 1

Àmbit d'aplicació

Es regeixen per aquest Conveni col·lectiu les relacions laborals de tot el personal que presta actualment serveis a Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA o que ingressi en l'empresa d'ara endavant, tant si fa funcions tècniques o administratives com si la seva feina té caràcter predominantment manual o es limita a l'aportació d'un esforç físic o d'atenció.

S'exclouen de l'àmbit regulat per aquest Conveni col·lectiu les relacions laborals en les quals es presentin les característiques i les circumstàncies de l'article 1.3 i les del personal d'alta direcció de l'article 2.1, apartat a), de la Llei 8/1980, de l'Estatut dels treballadors, així com també els treballadors/ores a comissió de l'apartat f) de l'article 2.1 esmentat, que es regeixen, pel que fa a les seves relacions amb l'empresa, per les normes específiques d'aquesta modalitat contractual.

Article 2

Entrada en vigor i durada

Aquest Conveni col·lectiu entra en vigor l'1 de gener de 2006 i té una durada de 2 anys, fins al 31 de desembre de 2007, llevat que es disposi expressament un període diferent en l'aplicació d'alguna condició laboral concreta.

Article 3

Denúncia i revisió

La denúncia proposant la iniciació, la revisió o la pròrroga es considera efectuada d'una manera automàtica amb una antelació de 3 mesos a la data del seu venciment.

Article 4

Compensació i absorció

4.1 En matèria de compensació i absorció cal ajustar-se a allò que disposen les normes legals d'aplicació al cas, sens perjudici d'allò que determina d'una manera concreta aquest Conveni amb caràcter específic.

4.2 Les retribucions que s'estableixen en aquest Conveni compensen i absorbeixen qualssevol altres d'existents en el moment de l'entrada en vigor o les que es puguin establir en el futur, independentment de l'origen, la naturalesa o la quantia.

4.3 Conseqüentment, les millors condicions econòmiques parcials derivades de les normes laborals legalment establertes, presents o futures i d'aplicació general o particular, només tenen eficàcia pràctica si, considerades globalment en còmput anual, resulten superiors a les establertes així mateix en còmput anual i globalment en les estipulacions d'aquest Conveni.

4.4 En aquests casos, computant sobre base anual les quantitats percebudes legalment o convencional per tots els conceptes, les diferències -si n'hi ha- es mantenen o s'estableixen, respectivament, amb el mateix caràcter amb què van ser concedides, i són susceptibles d'absorció en modificacions salarials futures.

Article 5

Garantia ad personam

Es respecten a títol individual les condicions econòmiques que siguin superiors a les establertes en aquest Conveni, considerades en conjunt i en còmput anual.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i a efectes de la seva aplicació pràctica són considerades globalment.

En el supòsit que l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les seves facultats i dins de l'àmbit de la seva competència, estimi que algun dels pactes d'aquest Conveni conculca la legalitat vigent o lesiona greument l'interès de terceres persones, el Conveni queda sense cap eficàcia pràctica i cal reconsiderar-ne la totalitat del contingut.

Article 7

Dret supletori

En tot allò que no estigui previst en aquest Conveni regeix l'Estatut dels treballadors vigent, i en allò que no estigui expressament disposat en el text legal esmentat, el Conveni provincial i la resta de disposicions generals.

Article 8

Comissió Paritària

8.1 Com a òrgan d'interpretació en totes aquelles qüestions que derivin de l'aplicació d'aquest Conveni, es crea una Comissió Paritària de representants de les parts negociadores que ha d'entendre de les qüestions que plantegi l'aplicació d'aquest Conveni d'acord amb les normes vigents en la matèria.

8.2 La Comissió està formada per 6 vocals: 3 representants econòmics i 3 de socials que hagin intervingut en les deliberacions del Conveni. Els acords s'han d'adoptar per majoria.

8.3 Ambdues parts s'obliguen a donar coneixement a la Comissió Paritària de tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que es puguin produir com a conseqüència de l'aplicació d'aquest Conveni a fi que la Comissió esmentada pugui emetre dictamen prèviament o simultània a qualsevol reclamació.

Capítol 2

Classificació professional

Article 9

Sistema de classificació professional

Amb efectes d'1 de gener de 2007 s'implanta en l'empresa un nou sistema de classificació professional que suposa substituir l'enquadrament actual basat en categories professionals per un altre d'estructurat en grups professionals.

Aquest nou sistema de classificació professional consta de 6 grups professionals en els quals queden assimilades les antigues categories professionals en consideració a les funcions i les especialitats pròpies de cada una d'elles, partint de la descripció de les funcions en els grups professionals que es recull a l'annex 0 del Conveni col·lectiu de treball per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2003-2006, que s'adjunta literalment com a annex 1 d'aquest Conveni col·lectiu.

El Manual de valoració de llocs de treball (MVLT), elaborat per la Comissió de Tècnics del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), serveix com a document de referència per dirimir les discrepàncies que puguin sorgir en matèria de classificació professional.

Capítol 3

Estructura salarial i condicions econòmiques

Article 10

Nova estructura retributiva

Amb motiu del nou sistema de classificació professional a què es refereix l'article 9 d'aquest Conveni col·lectiu, que ha d'entrar en vigor amb efectes d'1 de gener de 2007, les condicions econòmiques dels treballadors/ores durant la vigència d'aquest Conveni s'han d'articular partint de dues estructures retributives diferents:

Fins al 31 de desembre de 2006 cal retribuir els treballadors/ores segons el sistema de salari base i complements salarials regulats a l'anterior Conveni col·lectiu d'EMTISA per als anys 2003 a 2005, que es recull, amb les actualitzacions degudes, en la disposició transitòria primera d'aquest Conveni.

A partir de l'1 de gener de 2007 és d'aplicació la nova estructura retributiva basada en el sistema de grups professionals, que es regula en aquest capítol 3 del Conveni col·lectiu. Aquestes noves condicions econòmiques substitueixen íntegrament les vigents fins al 31 de desembre de 2006, sens perjudici que es respectin a títol individual aquelles de què s'estigués gaudint que, en conjunt i en còmput anual, resultin més beneficioses, de conformitat amb allò que estableix la disposició transitòria segona del Conveni col·lectiu.

Article 11

Increments salarials any 2006

Amb efectes econòmics d'1 de gener de 2006, cal incrementar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR