Convenio colectivo - Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum de Sincrotró, Barcelona

Inicio de Vigencia10 de Mayo de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4989 de 17/10/2007

RESOLUCIÓ

TRE/3076/2007, de 10 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum de Sincrotró per al període 21.12.2006-31.12.2007 (codi de conveni núm. 0814562).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum de Sincrotró, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 21 de desembre de 2006, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Treball,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum de Sincrotró per al període 21.12.2006-31.12.2007 (codi de conveni núm. 0814562) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 10 de maig de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum de Sincrotró per al període 21.12.2006-31.12.2007

Capítol 1

Disposicions generals: Àmbit, vigència, renovació i denúncia.

Consideracions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

1.1 El present Conveni és aplicable al personal que mantingui un vincle laboral amb el Consorci.

1.2 No obstant el punt anterior, queden exceptuades de l'aplicació del present Conveni aquelles persones que tinguin un contracte d'alta direcció i aquelles altres el contracte de les quals, per bé que mantinguin un vincle laboral amb el Consorci, obeeixi a un finançament derivat d'una convocatòria específica. Aquest personal es regeix per les bases de la convocatòria pròpia, i els és aplicable subsidiàriament el que estableix el present Conveni en tot allò que no reguli expressament la convocatòria referida.

Article 2

Àmbit temporal d'aplicació

2.1 La vigència del present Conveni s'estableix des del moment de la signatura d'aquest fins el 31 de desembre de 2007.

2.2 El present Conveni s'ha d'entendre prorrogat tàcitament per períodes anuals, sempre que qualsevol de les dues parts no el denunciï dintre dels dos darrers mesos de vigència. Una vegada denunciat, el contingut normatiu s'ha de mantenir en vigor fins que s'arribi a l'aprovació d'un Conveni nou o a la modificació pactada del present Conveni.

Article 3

Condicions més beneficioses

S'han de respectar a títol individual com a condicions més beneficioses les reconegudes en els contractes de treball vigents en el moment de l'entrada en vigor del present Conveni quan, una vegada examinades en conjunt i en còmput anual, resultin més beneficioses per als interessats.

Article 4

Clàusula d'absorció i compensació

Les retribucions establertes en el present Conveni compensen i absorbeixen totes les existents amb anterioritat a l'entrada en vigor d'aquest, la qual cosa també és aplicable pel que fa a la resta de condicions de treball establertes prèviament, sens perjudici del que disposa l'article 3.

Article 5

Legislació supletòria

En tot el que no disposi el present Conveni, s'han d'aplicar les disposicions legals i reglamentàries vigents en cada moment.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en el present Conveni formen un tot genèric i indivisible i, a l'efecte de l'aplicació del Conveni, han de ser considerades globalment i conjuntament.

Article 7

Comissió Paritària del Conveni

7.1 En el termini màxim dels 15 dies següents a la signatura del present Conveni s'ha de constituir, d'acord amb l'article 85.3.e) de l'Estatut dels treballadors, una Comissió Paritària del Conveni.

7.2 La comissió paritària del Conveni ha d'estar constituïda per 4 persones, 2 en representació del Consorci i les altres 2 en representació dels treballadors, que han de ser membres del Comitè d'Empresa.

7.3 Són funcions de la comissió paritària del Conveni les següents:

  1. Interpretar i vigilar l'aplicació del Conveni.

  2. Emetre informes sobre qüestions que les parts els proposin sobre la interpretació dels pactes.

  3. Conèixer els conflictes col·lectius d'interessos i interpretació de norma que es puguin plantejar en l'àmbit del Conveni amb caràcter previ a la jurisdicció competent.

Article 8

Consideracions generals

8.1 Els treballadors tenen el dret de ser assistits i protegits pel Consorci davant qualsevol amenaça, ultratge, injúria, calúmnia, difamació i, en general, de qualsevol atemptat contra les persones o els seus béns, per raó d'exercir les seves funcions.

8.2 El Consorci ha de vetllar perquè els comunicats interns de caràcter general, a més d'estar escrits en les dues llengües oficials, s'escriguin també en llengua anglesa.

Capítol 2

Classificació professional

Article 9

Categories professionals

Es defineixen les categories professionals següents, que s'unifiquen en quatre grups, d'aquesta forma:

Grup 1:

Cap de Divisió

Lloc de treball integrat en l'estructura orgànica del Consorci, responsable directe d'una de les 5 divisions en què s'organitza el Consorci de la qual és el màxim responsable.

Adjunt a la Direcció

La seva funció és de suport i assessorament a la Direcció. El personal adjunt a la Direcció té una dependència tant funcional com orgànica del director del Consorci.

Científic o tecnòleg altament especialitzat

Personal que reuneix una gran experiència en algun camp de la ciència o de l'enginyeria i que resulta rellevant per a la Construcció i Equipament del Laboratori de Llum de Sincrotró ALBA.

El científic o tecnòleg altament especialitzat pot ocupar plaça orgànica si així es determina en la proposta de contractació.

Expert cientificotècnic

Aquest personal compleix funcions d'assessorament científic i tecnològic relacionat amb el disseny i la construcció del laboratori ALBA, i no cobreix places de les estructures orgàniques.

Depèn orgànicament i funcionalment del director del Consorci o del cap de divisió que n'hagi promogut la contractació.

Aquest personal es contracta temporalment per obra o servei.

Grup 2:

Cap de secció

Lloc de treball integrat en l'estructura orgànica del Consorci que exerceix la direcció sobre un grup de persones, en general, de la mateixa divisió.

Científic o tecnòleg especialitzat

Personal que reuneix experiència en algun camp de la ciència o de l'enginyeria relativa a laboratoris de llum de sincrotró.

El científic o tecnòleg especialitzat pot ocupar plaça orgànica si així es determina en la proposta de contractació.

Grup 3:

Cap de grup

Lloc de treball integrat en l'estructura orgànica del Consorci que exerceix la direcció sobre un grup reduït de persones normalment de la mateixa divisió i secció.

Científic o tecnòleg

Personal dedicat a tasques tant en àrees científiques com tècniques.

Aquest personal està en general en possessió de titulació universitària.

Tècnic jurídic

Personal dedicat a les tasques de caire jurídic del Consorci.

El tècnic jurídic ha d'estar en possessió del títol de llicenciat en Dret.

Tècnic en assumptes de personal

Gestor encarregat de l'administració dels temes de personal del Consorci.

Preferentment ha d'estar en possessió d'una titulació en Relacions Laborals, o semblant.

Secretari executiu

Lloc de treball de suport a la Direcció del Consorci.

Grup 4:

Secretaria

Suport administratiu a les divisions.

Tècnic de suport

Personal de suport a tot tipus de treballs, tant tècnics, com científics o administratius. En general aquest personal ha d'estar en possessió, com a mínim, del títol d'FP pertinent al suport que hagi de prestar.

Administratiu

Personal de suport als treballs administratius de qualsevol tipus (d'administració, comptables, jurídics, etc.).

En general aquest personal ha d'estar en possessió del títol de batxiller o FP de la branca d'administració.

Capítol 3

Contractació. Període de prova. Finalització del contracte.

Excedències.

Article 10

Convocatòria de la provisió dels llocs de treball

10.1 La provisió dels llocs de treball s'ha de realitzar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR