Convenio colectivo - Sociedad Española de Construcciones Eléctricas SA (SECE), Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4997 de 29/10/2007

RESOLUCIÓ

TRE/3195/2007, de 14 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA (SECE), per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 7901152).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA (SECE), per als anys 2007-2010 subscrit per la part empresarial pels representants de l'empresa i per la part social pels representants dels seus treballadors, el 12 de juliol de 2007, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA (SECE), per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 7901152), al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 14 d'agost de 2007

P. D. del subdirector general de Relacions Laborals

Montserrat Segura i Noguera

Subdirectora general de Relacions Laborals

Transcripció de l'original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA (SECE)

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Definició del servei d'enllumenat públic i dependències municipals

El servei de l'enllumenat públic consisteix essencialment, a mantenir-lo en perfecte estat de conservació i funcionament de totes les instal·lacions, això comporta que s'hagin de fer reparacions i modificacions dels elements d'il·luminació que pel seu ús s'avarien o es desgasten.

El altres serveis municipals consisteixen essencialment, a mantenir-lo en perfecte estat de conservació i funcionament de totes les instal·lacions, segons especifiqui el plec de condicions de cada Ajuntament.

Article 2

Àmbit territorial

Regirà aquest Conveni als centres de treball i instal·lacions de l'Empresa, i d'altres a les quals s'estengui o pugui estendre's llur explotació en un futur.

Article 3

Àmbit personal

El present Conveni abastarà a la totalitat dels treballadors de plantilla, les relacions laborals dels quals estiguin sotmeses a l'Estatut dels treballadors, i a l'actual Conveni.

No serà aplicable a l'alt personal a qui concorri les condicions i circumstàncies assenyalades a l'article 1.3 apartat C, de l'Estatut dels treballadors.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni entrarà en vigor a partir de l'1 de gener del 2007, qualsevol que sigui la data de la seva firma i publicació, tindrà una duració de quatre anys, o sigui fins el 31 de desembre del 2010, prorrogable tàcitament d'any en any en cas de no existir denúncia amb una anticipació mínima d'un mes a la data d'expiració.

Article 5

Compensació, absorbilitat i garantia ad personam

Les condicions pactades formaran un conjunt indivisible i a efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment.

Les condicions són compensables en llur totalitat amb les que amb anterioritat regien per imperatiu legal, Jurisprudencial (Contenciós o Administratiu), pacte de qualsevol classe, contracte individual, usos i costums locals, comarcals o regionals o per qualsevol altra causa.

Atesa la naturalesa del Conveni, les disposicions legals futures que impliquin variació econòmica de tots o alguns dels conceptes retribuïdors pactats, només tindran eficàcia si, globalment considerats i sumats als vigents amb anterioritat al Conveni, en superaran el nivell total. En cas contrari, es consideraran absorbits per les millores pactades, inclòs la fixació de salaris interprofessional i professional, efectuant-se la comparació de forma global i anual.

Ad personam:

En cas que hi hagués algun empleat o grups d'empleats que tinguessin reconegudes condicions que, examinades en el seu conjunt i globalment, fossin superiors a les del present Conveni, es respectaran amb caràcter estrictament personal i només per aquells a qui els hi afecti personalment. El personal que tingui reconegut aquest complement i els seus imports corresponents estan relacionats a l'annex 5.

Aquest concepte no tindrà increment retributiu. Per això s'oferirà al personal que sol·liciti voluntàriament passar el complement d'ad personam a plus A pel mateix import.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Establert el principi d'unitat i indivisibilitat de les condicions pactades en el supòsit que la Jurisdicció Laboral, en l'exercici de les facultats que li són pròpies, no aprovés algú dels pactes essencials del Conveni, que el desvirtués fonamentalment, aquest quedaria sense eficàcia, havent de reconsiderar-se el seu contingut.

Capítol 2

Organització de treball

Article 7

Organització del treball

L'Empresa fa expressa reserva de drets de tantes facultats, atribucions, accions i competències, com li siguin assignades per la vigent normativa legal.

Tenint en compte les característiques especials de l'Empresa, es necessari formular les següents definicions d'alguns treballs i de les categories del personal de l'enllumenat públic i dependències municipals, manteniment de semàfors, fonts i control de zones blaves.

Definició de les categories professionals

Article 8

Peons 1r any

Serà el personal que s'inicia amb aquesta categoria, la seva formació serà durant el 1er any en el seu lloc de treball, i un cop superat aquest període de formació, passarà a la següent categoria.

Article 9

Peons

Es caracteritza per no necessitar cap formació, ni específica ni general reglada i que pot desenvolupar qualsevol treballador des del primer dia amb un alt nivell d'eficàcia. Dins d'aquest nivell s'inclouran les denominacions de: peó, mosso, personal de neteja, porter, ordenança, vigilant i cobrador, així com tots aquells en que els seus requeriments pel desenvolupament de la feina, estiguin en consonància amb l'expressat en aquesta definició.

Article 10

Oficials 3a

Es caracteritza per necessitar una formació general d'educació bàsica complementada per una formació específica dins l'empresa, per tal de desenvolupar feines de clar contingut simple i/o repetitiu. Les feines d'aquest nivell poden desenvolupar-se a plena satisfacció en un termini de 15 dies a un mes. Dins d'aquest nivell s'inclourà les denominacions d'ajudant oficial, auxiliars en totes les seves modalitats, així com tots aquells en que els seus requeriments pel desenvolupament de la feina estiguin en consonància amb l'expressat en aquesta definició.

Article 11

Oficials 2a

Es caracteritza per necessitar una formació a nivell de Batxillerat o de F.P.1, complementada per una formació específica dins l'empresa, per tal de desenvolupar feines de contingut d'adaptació o transposició, i caracteritzada per necessitar un anàlisi i diagnòstic previ dins d'uns marges amplis. Aquestes competències es poden desenvolupar a plena satisfacció en el període continuat d'un mes. Dins d'aquest nivell s'inclourà les denominacions d'oficials 2a, magatzemistes, xofers, administratiu de 2a, tècnic organització 2a, delineant de 2a, així com tots aquells en que els seus requeriments pel desenvolupament de les feines estiguin en consonància amb l'expressat en aquesta definició.

Article 12

Oficials 1a

Es caracteritza per necessitar una formació a nivell de C.O.U. o de F.P.2, complementada per una formació específica dins l'empresa per tal de desenvolupar feines de contingut d'adaptació o transposició, i caracteritzades per necessitar un anàlisi i diagnòstic previ dins d'uns marges estrets de banda de decisió, així mateix han de ser capaços de desenvolupar petites feines d'innovació i autonomia en els sistemes de planificació i organització. Aquestes feines es poden desenvolupar a plena satisfacció en un termini d'un mes de treball de forma continuada. Dins d'aquest nivell s'inclouran les denominacions d'oficial de 1a en totes les seves variants, tècnic en organització i administratiu de 1a, delineant de 1a, analistes de 1a, venedors, així com tots aquells en que els seus requeriments pel desenvolupament de la feina estiguin en consonància amb l'expressat en aquesta definició.

Article 13

Oficials 1a especial

Es caracteritza per necessitar una formació a nivell de C.O.U. o de F.P.2, complementada amb cursets especialitzats en les matèries que s'han de desenvolupar dins de l'empresa, per comeses d'innovació, decisió autònoma o responsabilitat sobre personal, o sobre seguretat dels demés; així mateix aquest nivell necessitarà un gran coneixement tecnològic i autonomia en el treball. Les feines d'aquest nivell es poden desenvolupar a plena satisfacció en un termini de dos mesos. Dins d'aquest nivell s'inclouran les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR